Een Po’Boy (po-boy of poor boy) is een broodje oorspronkelijk uit New Orléans, Louisiana, in de VS. Het bestaat uit stokbrood belegd met gepaneerde en gefrituurde garnalen of oesters en met sla en tomaat en een pittige remouladesaus. In plaats van Sriracha saus kan je ook bijvoorbeeld een paar druppels tabasco gebruiken. Deze Po’Boy sandwich met garnalen en pittige saus is mijn versie van de Amerikaanse Po’Boy.
Ook kunnen worden de broodjes belegd worden met cajun gekruid – en gefrituurd – vlees, kip of worst.

 

Po’Boy sandwich

 

Deze klassieke Louisiana Po’Boy sandwich is rijkelijk voorzien van goudgebakken garnalen, knapperige sla, zoete tomaten en zelfgemaakte remouladesaus. Geniet ervan als lunch of diner. Het is waanzinnig lekker!
Hoe kan iemand niet van een Po’Boy Sandwich houden? Zo eenvoudig, maar verrukkelijk en substantieel, gemakkelijk te nuttigen voor lunch en diner.

 

Wat is een garnalen Po’Boy?

 

Shrimp Po’Boys zijn een typische Louisiana-sandwichfavoriet! Het ontstond in de jaren twintig in het zuiden, toen een plaatselijk restaurant gratis sandwiches met gebakken garnalen uitdeelde aan arbeiders die staakten. De mannen werden ‘arme jongens’ genoemd en die naam bleef hangen.
Deze sandwiches worden meestal gemaakt met cajun-gekruide gebakken garnalen, sla, tomaten, augurken en geserveerd op een stokbrood dat is ingesmeerd met pittige saus.
Po’Boys worden ook gemaakt met gebakken meerval of oesters, en soms vind je ze met rundvlees of kip. Maar de klassieke manier is rijkelijk belegd met knapperige, goudbruin gefrituurde garnalen.

 

Tips:

 

De garnalen en remouladesaus zijn de sterren van dit broodje, maar dat geldt ook voor het brood. Idealiter wil je een stokbroodje gebruiken. Het brood moet een mooie korst en een zachte binnenkant hebben.

 

Remouladesaus de juiste keuze. Als je het om de een of andere reden niet kunt maken, kan je beide kanten van het brood besmeren met mayonaise en een pittige mosterd. Het zal lang niet zo lekker zijn, maar zeker beter dan een droog broodje!

 

Andere zuidelijke favorieten zijn:

 

Jambalaya
Gumbo
Blackened kip
Succotash

 

 

Recept Po’Boy sandwich met garnalen en pittige saus: