Key Lime Pie smoothie

Key Lime Pie smoothie

Hubbie heeft 24 jaar in Florida gewoond en is daarom gek op de Key Lime Pie. Zijn zoon maakt de lekkerste versie hiervan, dus ik waag me er niet aan. Maar een smoothie met deze smaken, wil ik nog wel eens maken voor ons. Een romige Key Lime Pie smoothie maar ook met een lekker […]

Griekse yoghurt met kiwi en aalbessen

Griekse yoghurt met kiwi en aalbessen

Ik had me laten verleiden om heel veel kiwi’s te kopen (tja aanbiedingen hè). Maar ze dreigen allemaal tegelijk rijp te worden in de fruitmand, dus snel opmaken dus. Vanmorgen hebben we deze heerlijke Griekse yoghurt met kiwi en aalbessen gegeten als ontbijt. Dit is ook heel erg lekker als toetje.   Dit heerlijke glaasje […]

Aardbeien Eton Mess met hangop

Aardbeien Eton Mess met hangop

Eton Mess is een klassiek Engels nagerecht. Het zou zijn ontstaan doordat een pavlova (meringue) taart met slagroom en aardbeien op de grond gevallen was. Natuurlijk was de brosse meringue in stukken gevallen. Ze hebben toen alles bij elkaar geraapt en in een schaal gedaan en het Eton Mess genoemd. Deze aardbeien Eton Mess met […]

Blauwe bessen banaan smoothiebowl

Blauwe bessen banaan smoothiebowl

Een smoothie is een prima start van de dag, maar ook heerlijk als tussendoortje of na het sporten. Voor deze blauwe bessen banaan smoothiebowl heb ik fruit uit de vriezer gebruikt. Als je dit ’s morgens te koud op je maag vindt, gebruik dan niet bevroren fruit. Ik heb voor wat extra eiwitten proteïne poeder […]

Gerookte zalm met labneh, zeekraal en venkel

Gerookte zalm met labneh, zeekraal en venkel

Deze gerookte zalm met labneh, zeekraal en venkel is een heerlijke salade welke je kunt eten als lunch of als voorgerecht. Als je er een lekker brood bij serveert kan je het zelfs eten als avondmaaltijd op een warme dag.   Labneh (labne) is een uitgelekte yoghurtdip (een soort hangop) welke meestal in hartige gerechten […]

Yoghurt panna cotta met Amarena kersen

Yoghurt panna cotta met Amarena kersen

Panna cotta is een van oorsprong Italiaans dessert. Panna cotta betekent gekookte room en dat is dan ook de basis van dit nagerecht. Het is een zijdezacht puddinkje wat meestal bestaat uit alleen maar room(!). Niet goed voor de lijn dus. Daarom heb ik nu een Yoghurt panna cotta met Amarena kersen gemaakt.   Het […]

Kersen chiapudding met granola

Kersen chiapudding met granola

Begin jouw dag goed met deze kersen chiapudding met granola. Als het kersentijd is, neem je natuurlijke lekkere verse kersen hiervoor. Maar buiten het seizoen kan je heel goed kersen uit de vriezer nemen. Deze worden tegenwoordig in hele handige doosjes in de vriezer verkocht bij de supermarkten.   Een goed ontbijt is het halve […]

Cordita's met pulled pork

Cordita’s met pulled pork

Cordita’s zijn kleine tortilla’s en is een leuk formaat wrap om uit de hand te eten. Het is geen taco, maar een zachte tortilla. Mocht je ze niet kunnen vinden in jouw supermarkt, gebruik dan een grotere maat tortilla. Ik heb de cordita’s even in de pan gegrild, hierdoor kan je ze makkelijker vouwen en […]

Appeltaart chiapudding

Appeltaart chiapudding

Ik probeer elke morgen en ander ontbijtje te verzinnen en daarbij zijn chiapudding en overnight oats mijn favorieten. Dit omdat ik het ’s avonds klaar kan zetten en de volgende ochtend staat je ontbijtje klaar. Zeker als hubbie heel vroeg vertrekt is dit ideaal. Ik had nog appels in de fruitmand liggen en heb altijd […]

Indiase Butter Chicken

Indiase Butter Chicken

Butter chicken stond al heel lang op mijn todo kooklijstje en toen ik een aflevering van MasterChef Australië zag waar ze deze kip moesten maken om in de wedstrijd te blijven wist ik het zeker. Nu ga ik deze Indiase Butter Chicken oftewel Makhani kip maken. Bij MasterChef kregen ze er 2,5 uur! voor om […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden