Radijs tzaziki met pijnboompitjes

Radijs tzaziki met pijnboompitjes

Tzaziki is een traditioneel Griekse bijgerecht gemaakt van uitgelekte yoghurt, geraspte komkommer, knoflook en verse munt of dille. Deze saus wordt meestal gegeten bij gegrild vlees, maar is ook lekker als dip. Natuurlijk kan je de komkommer vervangen door zoiets als radijsjes. Hierdoor krijgt deze saus nog meer pit. Ga jij de volgende keer ook […]

Oeps ik liet het citroentoetje vallen

Oeps ik liet het citroentoetje vallen

Oops I dropped the lemon tart klinkt toch beter dan Oeps ik liet het citroentoetje vallen. Oops I dropped was een dessert wat één van de beste chefs van de wereld heeft gemaakt. Dat Oops sloeg op de manier waarop hij de saus op het bord ‘gekwakt’ had en de rest van het nagerecht zodanig […]

Koffie chiapudding met pindakaas

Koffie chiapudding met pindakaas

’s Avonds flans ik meestal een ontbijtje voor ons klaar en zet dat in de koelkast voor de volgende morgen. Dan staat er in de ochtend iets lekkers klaar voor ons in de koelkast en kunnen we daarna gelijk aan de slag. Zo had ik deze koffie chiapudding met pindakaas gemaakt, maar er geen foto […]

Baharat lamsreepjes met yoghurtsaus

Baharat lamsreepjes met yoghurtsaus

Deze baharat lamsreepjes met yoghurtsaus heb ik geserveerd op tortilla’s, maar je kunt ze ook serveren in pitabroodjes of bij een couscoussalade. Ook erg lekker natuurlijk. Vraag jouw slager of hij het lamsvlees wil snijden van de lamsschouder of bestel de lamsreepjes online.   Het lamsvlees moet op hoog vuur kort gebakken worden. Het kan zijn […]

Eiwitrijke appel havermoutkoeken

Eiwitrijke appel havermoutkoeken

Middels een food swap georganiseerd door Mandyandmore mocht ik een recept van Tiffany maken. Het zijn deze eiwitrijke appel havermoutkoeken geworden. Bij Tiffany heten ze Gezonde Appel-kaneelkoeken. En gezond zijn ze. Het was moeilijk kiezen voor mij, want zij heeft wel hele gezonde recepten op haar blog staan. Haar grote passie is dan ook het […]

Chiapudding met mango

Chiapudding met mango

Ontbijt jij wel? En eet jij wel eens chiapudding? Of denk jij dat je geen tijd hebt om te ontbijten? Ontbijten is toch wel heel erg belangrijk, ze zeggen dat het de belangrijkste maaltijd van de dag is. Een goed begin van de dag is het halve werk. Ik probeer zoveel mogelijk te varieren met […]

Rabarber Tiramisu

Rabarber Tiramisu

Het is nog rabarbertijd, dus genieten wij er zoveel mogelijk van. Wij zijn er gek op en je kunt dan ook diverse rabarberrecepten vinden op de site. Onlangs had ik al een Rabarber Trifle gemaakt, dit weekend werd het een Rabarber Tiramisu. De kinderen kwamen eten en ik weet toevallig dat onze schoondochter gek op […]

Stokbroodje krokante kippenlevers

Stokbroodje krokante kippenlevers

Als jij een liefhebber bent van kippenlevertjes, dan kan ik jou dit broodje aanbevelen. Kippenlevers met spek en uien is een klassieke combinatie. Ik heb een krokante “paneermeel” gemaakt van deze smaken. Dus de spek en uien in de vorm van een krokant jasje. Het is een zalig stokbroodje krokante kippenlevers geworden.   Kippenlevertjes worden […]

Frisse yoghurtdrank

Frisse yoghurtdrank

Heerlijk warm weer vraag om een lekker drankje. Ik heb deze frisse yoghurtdrank voor jullie. Serveer het goed koud en je dorst is gelest op een warme of hete dag. Voor mij is het heel belangrijk om mijn eiwitten naar binnen te krijgen en met dit drankje krijg ik weer wat naar binnen door de […]

Bulgur met gekarameliseerde nectarines

Bulgur met gekarameliseerde nectarines

Deze Bulgur met gekarameliseerde nectarines is een echt verwenontbijtje. Maar je kunt het ook als nagerecht of tussendoortje serveren. Het is warm lekker op een koude dag en koud lekker op warme dagen. Een veelzijdig gerechtje dus. Door de toevoeging van de specerijen en oranjebloesemwater, heb je de smaken van het Midden-Oosten in een kommetje. […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden