Krokante tempura van asperges met een romige zoete chilisaus is gemakkelijk thuis te maken en in een mum van tijd klaar. Een snel en verslavend gerecht, wees erop voorbereid dat je dit vaker wilt maken. Tempura van asperges is lekker als lunch, voorgerechtje of als borrelhap. De truc voor een licht en knapperig beslag is […]
Het is weer de tijd van bloedsinaasappelen en ik ben er gek op. Deze verfrissende en friszure bloedsinaasappel banaan smoothie is gemaakt met eenvoudige, heerlijke ingrediënten en dat smaakt naar meer. De proteïnepoeder (of honing) is een perfecte aanvulling op de subtiele zuurheid van de yoghurt en bloedsinaasappelen, terwijl bevroren banaan het lekker zoet en […]
Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een soort vegetarische soep uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt. Omdat peulvruchten zo eiwitrijk zijn, zijn ze een uitstekende bron van proteïnes voor vegetariërs en/of mensen die […]
Deze zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen is een heerlijke vegetarische salade gemaakt van gebakken gekruide zoete aardappelblokjes en gegrilde maïskolven. Daarbij nog zwarte bonen en een romige dressing gemaakt van Griekse yoghurt en avocado. Hoera! Het warme weer is hier, het is het seizoen van grillen en allerlei soorten salades. Maar deze salade […]
Maak kennis met mijn nieuwe favoriete recept voor broccolisalade… ook wel het beste bijgerecht bij veel gerechten! Met een licht romige dressing is het fris, gezond en heerlijk. Broccolisalade is een van mijn favoriete saladerecepten met verse broccoli, knapperig appel, zoete rode ui en amandelen, allemaal met een lekkere dressing. Het is altijd een van […]