Citroenkip met gegrilde kikkererwten, sinaasappel en avocado

Citroenkip met gegrilde kikkererwten en avocado

Deze lekkere maaltijdsalade van citroenkip met gegrilde kikkererwten en avocado kan je zowel warm als koud eten. Mijn liefde voor salades kent dit jaar geen grenzen, ik ben er dol op en heb ook heel veel salades op de site staan. Met een heerlijke combinatie van hartige kikkererwten, gegrilde kip en sinaasappel, zijdezachte avocado’s, knapperige […]

Bramenmuffins

Bramenmuffins

Zoveel van die heerlijke bramen in de tuin, daar moet ik wat mee doen. Behalve in een salade te verwerken, er een heerlijke jam, saus, limonade of smoothie van te maken, heb ik ze nu verwerkt in deze zalige bramenmuffins. Wil jij ze ook maken, dan vind je hier het recept voor bramenmuffins. Gemaakt met […]

Mini aubergine en boerenkoolsalade

Mini aubergine en boerenkoolsalade

Salades hoeven niet koud of saai te zijn! Deze heerlijke warme en vegetarische salade van mini aubergine en boerenkoolsalade is het perfecte lunch of bijgerecht voor koud weer! Het begint eindelijk op winter te lijken! Ik ben ik er klaar voor om wat herfst- of wintercomfortvoedsel te omarmen. Een van mijn favoriete salades voor de […]

Tempura van asperges

Tempura van asperges

Krokante tempura van asperges met een romige zoete chilisaus is gemakkelijk thuis te maken en in een mum van tijd klaar. Een snel en verslavend gerecht, wees erop voorbereid dat je dit vaker wilt maken. Tempura van asperges is lekker als lunch, voorgerechtje of als borrelhap. De truc voor een licht en knapperig beslag is […]

Bloedsinaasappel banaan smoothie

Het is weer de tijd van bloedsinaasappelen en ik ben er gek op. Deze verfrissende en friszure bloedsinaasappel banaan smoothie is gemaakt met eenvoudige, heerlijke ingrediënten en dat smaakt naar meer. De proteïnepoeder (of honing) is een perfecte aanvulling op de subtiele zuurheid van de yoghurt en bloedsinaasappelen, terwijl bevroren banaan het lekker zoet en […]

Gyros kofta's met tahinsaus

Gyros kofta’s met tahinsaus

Gehakt gekruid met gyroskruiden.

Dahl van zwarte linzen

Dahl van zwarte linzen

Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een soort vegetarische soep uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt. Omdat peulvruchten zo eiwitrijk zijn, zijn ze een uitstekende bron van proteïnes voor vegetariërs en/of mensen die […]

Chinese koolsalade met mandarijn

Chinese koolsalade met mandarijn

Lunch eens met een frisse salade.

Zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen

Zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen

Deze zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen is een heerlijke vegetarische salade gemaakt van gebakken gekruide zoete aardappelblokjes en gegrilde maïskolven. Daarbij nog zwarte bonen en een romige dressing gemaakt van Griekse yoghurt en avocado. Hoera! Het warme weer is hier, het is het seizoen van grillen en allerlei soorten salades. Maar deze salade […]

Broccolisalade met rode ui en amandelen

Broccolisalade met rode ui en amandelen

Maak kennis met mijn nieuwe favoriete recept voor broccolisalade… ook wel het beste bijgerecht bij veel gerechten! Met een licht romige dressing is het fris, gezond en heerlijk. Broccolisalade is een van mijn favoriete saladerecepten met verse broccoli, knapperig appel, zoete rode ui en amandelen, allemaal met een lekkere dressing. Het is altijd een van […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden