Het is vandaag de dag van de komkommer en ik heb een simpele maar oh zo heerlijke komkommersalade met basilicum voor jullie. Komkommerlinten op een yoghurtsaus met fijngehakte basilicum. Net even weer iets anders dan een tzaziki. Probeer het eens!

 

Deze romige, knapperige komkommer met een basilicum-yoghurt op smaak gebracht met citroenrasp en extra vergine olijfolie. Profiteer van de overvloed van de zomer, eenvoud bij warm weer op zijn best!
Een belangrijk onderdeel van deze salade is het bereiden van de komkommer. Je kunt ze schillen maar dat hoeft niet. Snijd de komkommer in dunne repen met een dunschiller. Zie je hoe mooi dit eruit ziet? Maar als jij liever plakjes snijdt, kan dat natuurlijk ook.

Komkommersalade met basilicum

 

Yoghurtsaus

 

Roer vlak voor het serveren de gehakte basilicum door de yoghurt.
Gebruik bij voorkeur volle Griekse yoghurt, maar gewone volle yoghurt is ook prima. Maar denk er niet eens aan om magere yoghurt te gebruiken. Naar mijn mening is yoghurt die niet volvet is nooit de juiste keuze, maar vooral bij het bereiden van deze salade!

 

Komkommer

 

Deze komkommersalade lijkt een beetje op een tzaziki of raita, de verkoelende smaakmaker die goed past bij pittig Indiaas eten. Raita of tzaziki is met pitabroodjes een fantastische gezonde dip.

Ook zo dol op die lekkere frisse komkommer? Dan heb ik nog meer recepten voor jou:

Meloen komkommer smoothie met munt
Yoghurtsoep met komkommer
Komkommer citroen mocktail
Aziatische salade met paksoi, wortel en komkommer
Ingelegde komkommer met knoflook
Gazpacho van avocado, komkommer en rucola
Komkommer in zoetzuur
Gevulde mini komkommers
Roerbak garnalen met komkommer en sugar snaps

 

Tips:

 

Deze ontzettend gemakkelijke salade kan worden ook gemaakt met munt of koriander in plaats van basilicum, wat je ook bij de hand hebt. Zorg ervoor dat je vlak voor het serveren de verse kruiden door de yoghurt mengt en dat je op het laatst de komkommerlinten erop serveert.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Komkommersalade met basilicum: