Deze mooie groene gazpacho van avocado, komkommer en rucola is een heerlijk fris soepje voor warme dagen. Serveer het in een glaasje als amuse of voorgerecht bij een etentje.
Gazpacho is een ijskoude Spaanse soep, meestal gemaakt van bouillon, (rauwe) groenten zoals tomaten, paprika’s, kruiden en sherry-azijn. Natuurlijk kan je deze soep in allerlei varianten maken, ik heb nu een groene gemaakt. Je kunt in plaats van rucola sla ook waterkers of rauwe spinazie gebruiken.
Maak de soep ’s morgens en zet hem dan goed koud weg.

Gazpacho van avocado, komkommer en rucola

 

Koude soepen

 

Deze gekoelde groene gazpacho kan het beste worden omschreven als een verfrissende kom vloeibare zomer. Het is een vorm van gazpacho die op de beste manieren aan de traditionele betekenis ontsnapt.
Met verse komkommer, avocado, rucola en basilicum, aangevuld met de hitte van een groene peper, en gladgestreken met Griekse yoghurt, kan deze soep snel een van je favoriete lekkernijen worden op een warme zomerdag!
Het is mijn persoonlijke favoriete gekoelde soep en ik ben zo opgewonden dat we hem met jullie delen.

 

Wat is gazpacho?

 

Hoewel deze soep zeker niet is wat mensen zouden zien als een traditionele Spaanse gazpacho, bezit hij wel enkele van de meest verfijnde eigenschappen van gazpacho. De soep is een mengsel van groenten die gekruid worden en gepureerd tot een verfrissende soep, bedoeld om van te genieten op een warme dag.

 

Hoewel tomaten meestal synoniem zijn met gazpacho, waren er in feite veel soorten gazpacho die prominent aanwezig waren in Spanje en Portugal. De ‘classificatie’ van gazpacho gebeurde eigenlijk via kleur. Sommige waren wit door de toevoeging van brood en amandelen, andere waren groen door de toevoeging van groenten en bladgroenten. En sommige waren zelfs geel door de toevoeging van gedroogd fruit en olie. Uiteraard valt deze koude soep van avocado, komkommer en rucola in de categorie groene gazpacho.

 

Komkommer en avocado zijn de twee ingrediënten die de zijn voor de verfrissende soep. De komkommer is, wanneer hij wordt gepureerd, dun en heeft een waterachtige textuur en geeft een bijna zoete smaak bij gebruik van perfect gerijpte komkommers. De avocado geeft body en textuur aan de komkommer.

 

Tips:

 

Gebruik een lekkere zelfgemaakt groente– of kippenbouillon voor deze soep.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Gazpacho van avocado, komkommer en rucola: