Gazpacho van watermeloen

Gazpacho van watermeloen

Deze gazpacho van watermeloen is een heerlijke koude verfrissende soep voor een warme dag. Je hoeft deze soep niet te koken, alles gaat in de blender en daarna zet je de soep koud weg. Heerlijk voor op een hete dag in de zomer, als je geen zin in koken hebt en ook geen zin in […]

Paddenstoelen met knoflook

Paddenstoelen met knoflook

Ik heb al een paar heerlijke tapas recepten met paddenstoelen op de site staan, maar deze paddenstoelen met knoflook zijn zo lekker dat ik er toch maar een receptje van uitgeschreven heb voor jullie. Heerlijke kastanjechampignons met heel veel knoflook en een heerlijk saus. In een mum van tijd zet je dit gerechtje op tafel. […]

Saffraan paella met erwten en makreel

Saffraan paella met erwten en makreel

Deze saffraan paella met erwten en makreel is een afgeleide van een recept van Yotam Ottolenghi. Saffron and broad bean paella heet het recept van hem. Een heerlijke paella met de speciale smaak van saffraan.   Paella   Je hebt het vast wel eens gegeten op je vakantie in Spanje. En zo niet, bestel dan […]

Churros kransjes voor Oud en Nieuw

Churros kransjes voor Oud en Nieuw

In plaats van oliebollen of appelflappen, maak ik dit jaar Churros kransjes voor Oud en Nieuw. En om ze helemaal feestelijk te maken dip je ze in deze heerlijke chocoladesaus en daarna in eetbare strooisels. Ik heb de Churros cakemix van Brand New Cake hiervoor gebruikt. Een churros feestje op Oudjaarsavond.   Churros   Churros […]

Spaanse koude soep Salmorejo

Spaanse koude soep Salmorejo

Net zoals de Gazpacho is deze Spaanse koude soep Salmorejo ook een klassieker. De soep wordt koud geserveerd en is heerlijk op een warme of tropische dag. En die hebben wij tegenwoordig ook in ons kikkerlandje. Reden genoeg om deze koude soep eens te maken als het weer eens erg warm is in de zomer. […]

Spaanse rode rijst met chorizo

Spaanse rode rijst met chorizo

Dit gerecht lijkt een beetje op risotto en Paella. Maar we noemen het geen risotto, anders krijgen we de Italiaanse smaakpolitie achter ons aan. Deze Spaanse rode rijst met chorizo is gewoon een heerlijk éénpansgerecht gemaakt van risottorijst. Ideaal voor een doordeweekse dag.   Behalve de chorizo, kan je ook salami of hamblokjes gebruiken of […]

Groene kruidensaus Mojo verde

Groene kruidensaus Mojo verde

De groene kruidensaus Mojo verde komt oorspronkelijk van de Canarische Eilanden. Het is een pittige groene kruidensaus, die een beetje op de Zuid-Amerikaanse Jalapeño saus lijkt. Er bestaat ook een rode variant namelijk de Mojo rojo oftewel mojo picon (pikant). Deze rode variant wordt gemaakt van paprika, rode peper, knoflook, komijn, kruiden en olie. De […]

Salade met gegrilde kip en Romesco saus

Salade met gegrilde kip en Romesco saus

Romesco saus is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika’s, rode peper en amandelen. Deze saus is heerlijk bij kip, gegrild vlees, door de pasta of bij gegrilde groenten. Ook heerlijk als dip bij de borrel, serveer er dan een lekker stokbroodje en/of rauwkost bij. Deze salade met gegrilde kip en Romesco saus is […]

Zwarte knoflook aioli

Zwarte knoflook aioli

Ik mocht van Zwarte Knoflook een bolletje zwarte knoflook alsmede een potje zwarte knoflookpuree ontvangen. Nu ben ik gek op de Spaanse klassieke aioli. Meestal als ik in Spanje geweest ben, kom ik met een soort knoflookwalm om me heen thuis omdat ik zoveel aioli genuttigd heb. En thuis maak ik het ook regelmatig, er […]

Heerlijke zelfgemaakte Paella

Heerlijke zelfgemaakte Paella

Nou de zomer laat nog een beetje op zich wachten, dus laten wij het zonnetje in huis schijnen met deze heerlijke zelfgemaakte paella. Heb jij weleens Paella gemaakt thuis? En dan bedoel ik dus zonder pakjes en zakjes. Die pakjes zijn helemaal niet nodig om zelf de lekkerste paella te maken. Volg dit recept en […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden