Ik heb voor jullie een lekker makkelijk recept voor dit warme weer. Deze blackened kip met Spaanse salade heeft heel veel smaak en kan warm, lauwwarm of koud gegeten worden. De blackened kip oftewel zwartgeblakerde kip wordt gekruid en op hoog vuur gegrild of gebakken. Door de kruidenmix en het hete grillen van de kip, […]
De traditionele Spaanse aardappel omelet – Tortilla de Patatas – is heerlijk als een (vegetarische) maaltijd of als tapas te serveren. Maar je kunt er natuurlijk ook andere ingrediënten aan toevoegen, dus wees avontuurlijk met wat je toevoegt: paprika’s, asperges, overgebleven geroosterde groenten of vlees. Ik heb nu een Spaanse tortilla met chorizo en mosselen […]
Deze groente paella met zijn kenmerkende gouden kleur, rokerige smaak, gekarameliseerde korst en verrukkelijke geur, brengt iedereen aan tafel! Met deze vegetarische paella haal je echt de zon en zomer in huis. Gevuld met rijke mediterrane groentes, heeft deze paella lekker veel smaak en zal het indruk maken op het hele gezin De Spaanse groentepaella […]
Het beste aan de vakanties bij mijn broer op Ibiza is dat ik meer Spaanse gerechten leer kennen. Vandaag heb ik de Spaanse runderstoofpot met aardappelen gemaakt, een echte favoriet onder de andere makkelijke rundvleesrecepten (en hij is trouwens heerlijk). Als je doorgaat met lezen, kun je stap voor stap leren hoe je het kunt […]
Op onze trip naar Terschelling hadden we de laatste dag een rum proeverij bij een lokale rum en whisky bottelaar. We hebben daar een paar heerlijke flessen rum en whisky gekocht en bij het weggaan kreeg ik nog een flesje Pedro Ximenez in mijn handen gedrukt. Heerlijk om te drinken bij een kaasplankje of bij […]
Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen en de appels zijn geoogst. Ik had mooie rode zoete appels gekocht en wilde daar iets mee doen. Het is dus een heerlijke herfstachtige appel cider sangria geworden. Sangria is zomers heerlijk, maar deze sangria is echt lekker in het najaar. Maak het snel en geniet […]
Het klassieke Spaanse gerecht carrillada de cerdo is gestoofde varkenswangetjes. Ik heb het met het Spaanse varkensvlees van het Iberico varken gemaakt. Deze varkenswangen zijn mooi gemarmerd en blijven daardoor super sappig tijdens het langzaam stoven. Daarom noem ik dit gerecht Iberico varkenswangen in rode wijn. Een heerlijk stoofgerecht voor in het najaar of winter. […]
Krokante Spaanse gefrituurde kipkluifjes, dit wil je proberen. Lekker veel knoflookolie en gerookte paprikapoeder erover en smullen maar. Heerlijk als borrelhapje of bij een tafel vol met tapas. Ik heb dit eens gegeten in Sevilla en sindsdien diverse keren thuis gemaakt. Maar ik had nog nooit het recept uitgeschreven. Nu dus wel en hierdoor kunnen […]
Een soort Spaanse aardappel omelet (Tortilla de Patatas) maar dan met extra toevoeging van gerookte forel en zongedroogde tomaatjes. Ik weet niet of de Spaanse smaakpolitie het goed vindt dat ik hun klassieke omelet aangepast hebt, maar ik heb het toch maar zo gedaan. Een heerlijke smeuïge aardappel omelet met forel en tomaatjes is het […]
Van mijn broertje uit Ibiza kreeg ik o.a. een heerlijke honing en saffraan van het eiland. Daar moest ik natuurlijk iets speciaals van maken. Van de Ibecenco honing heb ik deze zalige filorolletjes met walnoten en honing gemaakt en van de saffraan een lekkere saffraan orzo met zalm. Als jij van die specifieke smaak van […]