Tuna melt rode biet quesadilla

Tuna melt rode biet quesadilla

Ik had nog rode biet tortilla’s liggen in de koelkast, daar moest ik dus snel iets mee gaan maken. Het blikje tonijn waar ik een salade mee wilde maken lag te lonken naar me op het aanrecht. Nou laat ik dan een tuna melt rode biet quesadilla maken. Een combi van tuna melt en een […]

Zwarte Fideuà met zeevruchten

Zwarte Fideuà met zeevruchten

Ik had nog zwarte inktbouillon over van een zwarte orzotto die ik gemaakt had. Ja daar moet ik dan weer iets anders lekkers van maken. Het is een zwarte Fideuà met zeevruchten geworden. De gekleurde zeevruchten staan prachtig op de zwarte Fideuà. Ik heb ze daarom apart bereid en op het laatst op de zwarte […]

Gefrituurde inktvisfrietjes met spicy aioli

Gefrituurde inktvisfrietjes met spicy aioli

Gefrituurde inktvisringen zijn in de Middellandse Zee landen erg populair. Lekker als voorgerecht, hapje (tapas) of hoofdgerecht. Voor deze gefrituurde inktvisfrietjes met spicy aioli heb ik een pijlinktvis gebruikt die ik meekreeg na een perslunch van het Nederlands Visbureau. Ik heb de inktvis zelf thuis schoongemaakt en in repen van ongeveer 1 centimeter dik gesneden. […]

Herfst Sangria met appel en peer

Herfst Sangria met appel en peer

In de Foodybox herfst van Kroon op het Werk zat een Cool Bear vruchtenlimonade (0% suiker toegevoegd) Appel Peer. Deze vruchtenlimonade is natuurlijk al lekker om aangelengd met water zo te drinken, maar ik wil er iets leuks mee doen. Het is een herfst Sangria met appel en peer geworden. Een heerlijke sangria met herfstige […]

Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus

Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus

Deze Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus lijken een beetje op Shakshuka, maar dan op z’n Spaans. Eieren pocheren in een groente/tomatensaus wordt overal in de wereld gegeten. En elk land kent zijn eigen variant hierop. Vaak wordt het als ontbijt geserveerd, maar het is natuurlijk ook lekker als lunch of avondeten. Vooral in Noord-Afrikaanse […]

Witte tropische sangria

Witte tropische sangria

Het belooft nog steeds mooi weer te worden, daarom een heerlijke sangria met een tropische twist voor op je terras op een warme middag of avond. Het is een witte tropische sangria, weer eens iets anders dan de klassieke rode sangria.   Ik vries het fruit een avond van te voren in, zodat dit gebruikt […]

Zalm met geplette aardappeltjes en Romesco saus

Zalm met geplette aardappeltjes en Romesco saus

Romesco* is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika’s en amandelen. Lekker bij gegrild vlees, kip, gegrilde groenten, door de pasta of op brood. Je kunt deze natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar zelfgemaakt is zoveel lekkerder. Ik heb de saus nu met vis gecombineerd. Deze zalm met geplette aardappeltjes en Romesco saus is een ontzettend […]

Agua de Valencia

Agua de Valencia

Agua de Valencia is het Spaanse zomerdrankje. Agua betekent water, water van Valencia. Alleen zit er helemaal geen water in dit drankje, haha. Ja ‘vuur’ water in de vorm van gin en wodka. Zoals de naam al doet vermoeden, komt het drankje uit de Spaanse stad Valencia die bekend staat om zijn sinaasappels. Het drankje […]

Garnalen uit de oven bereid op een plank

Garnalen uit de oven bereid op een plank

Deze garnalen heb ik bereid op een cedarwood ovenplank, welke ik mocht ontvangen van Koken op Hout. Ik ben aan het experimenteren met deze ovenplank en heb er o.a. een heerlijke Bavette op bereid. Ook deze Garnalen uit de oven bereid op een plank zijn een groot succes geworden. We hebben er met z’n tweeën […]

Estofado

Estofado

Estofado is een traditionele Spaanse rundvlees stoofschotel. Dit is een recept van mijn broer Benjamin, die al 37 jaar op Ibiza woont en daar werkzaam geweest is als chefkok in beroemde hotels. Zo af en toe kan ik een echt Spaans recept van hem ontfutselen, zo ook deze Estofado. In het originele recept gaat er […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden