Saffraan orzo met zalm

Saffraan orzo met zalm

Van mijn broertje uit Ibiza kreeg ik o.a. een heerlijke honing en saffraan van het eiland. Daar moest ik natuurlijk iets speciaals van maken. Van de Ibecenco honing heb ik deze zalige filorolletjes met walnoten en honing gemaakt en van de saffraan een lekkere saffraan orzo met zalm. Als jij van die specifieke smaak van […]

Gekruide gehaktballetjes met Romesco saus

Gekruide gehaktballetjes met Romesco saus

Heerlijke balletjes met lekker veel kruiden en specerijen erin en daarbij nog een rokerige paprikasaus, dit wil je proberen. Maak daarom snel deze gekruide gehaktballetjes met Romesco saus en laat mij weten wat jij ervan vond. Midden-Oosterse gehaktballetjes met een Spaanse Romesco saus is een lekkere combinatie.   Gehakt*   Als je het echt Midden-Oosters […]

Geroosterde prei met Romesco saus

Geroosterde prei met Romesco saus

Het Spaanse gerecht Calçots Romesco oftewel geroosterde prei met Romesco saus wordt in het voorjaar in Spanje gegeten. Als de jonge preistengels (calçots) geoogst worden, gaan ze op de barbecue of open vuur waarop ze zwart geblakerd worden. Dan strippen ze de zwarten buitenkant van de prei eraf en worden deze met de hand gegeten […]

Spaanse knoflook kip

Spaanse knoflook kip

Deze Spaanse knoflook kip oftewel Pollo Al Ajillo is een heerlijk authentiek Spaans kipgerecht om te serveren als borrelhapje (tapas), voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Als je liefhebber van knoflook bent, dan vind jij deze kip vast super lekker. Probeer het eens!   Pollo Al Ajillo   Pollo betekent kip in het Spaans en ajillo […]

Spaanse sangria

Spaanse sangria

Oh wat ben ik teut geweest na de eerste keer dat ik Spaanse sangria gedronken had. Het heerlijke drankje drinkt zo lekker makkelijk weg als limonade, maar er zit toch echt wel alcohol in. Het is het perfecte drankje voor een warme dag op een terras.   Sangria   Het klassieke recept voor een Spaanse […]

Rosé Sangria

Rosé Sangria

Ik heb een zalig recept voor een rosé Sangria voor jullie. Maak deze lekker thuis als jouw vriendinnen op de borrel komen. Gebruik hiervoor een fruitige fles rosé. Het bevroren fruit in deze sangria zijn de ijsblokjes, leg dit dus op tijd in de vriezer. Genieten maar!   Sangria   Sangria is een Spaanse drank […]

Spaanse Pan con Tomate

Spaanse Pan con Tomate

Ik weet nog wel dat ik de eerste keer Spaanse Pan con Tomate at. Tjonge wat was dat lekker zeg! Zo’n simpel broodje, maar bomvol met smaak. Hoog tijd om het zelf thuis te maken. Ik heb er pan con tomate y jamón van gemaakt. Een eenvoudig gerecht gemaakt van geroosterd brood, lekkere olijfolie, knoflook, […]

Visstoofpot van Ibiza Guisat de Peix

Visstoofpot van Ibiza Guisat de Peix

Ik kom al 40 jaar op Ibiza en mijn broer woont er al 35 jaar. Ibiza is erg toeristisch maar kent ook nog rustige en onontdekte plekken. Daar vind je nog het authentieke Ibiza en de lokale restaurantjes waar ze de typische Ibicenco gerechten serveren. Zo hebben wij ooit in het restaurant Can Cires in […]

Mosselen met saffraan en citroen-aioli

Mosselen met saffraan en citroen-aioli

Wij zijn gek op mosselen en daarom kan je verschillende recepten met mosselen vinden op de site. En elke keer wil ik ze weer anders bereiden. Ik heb ze nu gestoomd in witte wijn en de mosselen met saffraan en citroen-aioli geserveerd. Tjonge wat hebben wij zitten smikkelen.   Mosselen   Misschien heb jij thuis […]

Gele gazpacho met rivierkreeftjes

Gele gazpacho met rivierkreeftjes

Een heerlijke en prachtige zomerse soep met lekker veel smaak. Deze gele gazpacho met rivierkreeftjes serveer je goed koud op een warme of tropisch hete dag. Ik weet niet of we nog zulke dagen verwachten kunnen deze zomer, maar Pin het recept in ieder geval maar op voor het geval er nog een zomerse dag […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden