Spaanse rode rijst met chorizo

Spaanse rode rijst met chorizo

Dit gerecht lijkt een beetje op risotto en Paella. Maar we noemen het geen risotto, anders krijgen we de Italiaanse smaakpolitie achter ons aan. Deze Spaanse rode rijst met chorizo is gewoon een heerlijk éénpansgerecht gemaakt van risottorijst. Ideaal voor een doordeweekse dag.   Behalve de chorizo, kan je ook salami of hamblokjes gebruiken of […]

Groene kruidensaus Mojo verde

Groene kruidensaus Mojo verde

De groene kruidensaus Mojo verde komt oorspronkelijk van de Canarische Eilanden. Het is een pittige groene kruidensaus, die een beetje op de Zuid-Amerikaanse Jalapeño saus lijkt. Er bestaat ook een rode variant namelijk de Mojo rojo oftewel mojo picon (pikant). Deze rode variant wordt gemaakt van paprika, rode peper, knoflook, komijn, kruiden en olie. De […]

Salade met gegrilde kip en Romesco saus

Salade met gegrilde kip en Romesco saus

Romesco saus is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika’s, rode peper en amandelen. Deze saus is heerlijk bij kip, gegrild vlees, door de pasta of bij gegrilde groenten. Ook heerlijk als dip bij de borrel, serveer er dan een lekker stokbroodje en/of rauwkost bij. Deze salade met gegrilde kip en Romesco saus is […]

Zwarte knoflook aioli

Zwarte knoflook aioli

Ik mocht van Zwarte Knoflook een bolletje zwarte knoflook alsmede een potje zwarte knoflookpuree ontvangen. Nu ben ik gek op de Spaanse klassieke aioli. Meestal als ik in Spanje geweest ben, kom ik met een soort knoflookwalm om me heen thuis omdat ik zoveel aioli genuttigd heb. En thuis maak ik het ook regelmatig, er […]

Heerlijke zelfgemaakte Paella

Heerlijke zelfgemaakte Paella

Nou de zomer laat nog een beetje op zich wachten, dus laten wij het zonnetje in huis schijnen met deze heerlijke zelfgemaakte paella. Heb jij weleens Paella gemaakt thuis? En dan bedoel ik dus zonder pakjes en zakjes. Die pakjes zijn helemaal niet nodig om zelf de lekkerste paella te maken. Volg dit recept en […]

Tinto de verano

Tinto de verano

Jaren geleden dronk ik het al in Spanje. Deze Tinto de verano is heerlijk als aperitief op een warme dag. Letterlijk vertaald betekent het zomerse rode wijn. En dat is het ook, niet teveel alcohol en een fris zoete smaak door de frisdrank erin. Serveer het met lekker veel ijs en een schijfje sinaasappel of […]

Tuna melt rode biet quesadilla

Tuna melt rode biet quesadilla

Ik had nog rode biet tortilla’s liggen in de koelkast, daar moest ik dus snel iets mee gaan maken. Het blikje tonijn waar ik een salade mee wilde maken lag te lonken naar me op het aanrecht. Nou laat ik dan een tuna melt rode biet quesadilla maken. Een combi van tuna melt en een […]

Zwarte Fideuà met zeevruchten

Zwarte Fideuà met zeevruchten

Ik had nog zwarte inktbouillon over van een zwarte orzotto die ik gemaakt had. Ja daar moet ik dan weer iets anders lekkers van maken. Het is een zwarte Fideuà met zeevruchten geworden. De gekleurde zeevruchten staan prachtig op de zwarte Fideuà. Ik heb ze daarom apart bereid en op het laatst op de zwarte […]

Gefrituurde inktvisfrietjes met spicy aioli

Gefrituurde inktvisfrietjes met spicy aioli

Gefrituurde inktvisringen zijn in de Middellandse Zee landen erg populair. Lekker als voorgerecht, hapje (tapas) of hoofdgerecht. Voor deze gefrituurde inktvisfrietjes met spicy aioli heb ik een pijlinktvis gebruikt die ik meekreeg na een perslunch van het Nederlands Visbureau. Ik heb de inktvis zelf thuis schoongemaakt en in repen van ongeveer 1 centimeter dik gesneden. […]

Herfst Sangria met appel en peer

Herfst Sangria met appel en peer

In de Foodybox herfst van Kroon op het Werk zat een Cool Bear vruchtenlimonade (0% suiker toegevoegd) Appel Peer. Deze vruchtenlimonade is natuurlijk al lekker om aangelengd met water zo te drinken, maar ik wil er iets leuks mee doen. Het is een herfst Sangria met appel en peer geworden. Een heerlijke sangria met herfstige […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden