Jaren geleden dronk ik het al in Spanje. Deze Tinto de verano is heerlijk als aperitief op een warme dag. Letterlijk vertaald betekent het zomerse rode wijn. En dat is het ook, niet teveel alcohol en een fris zoete smaak door de frisdrank erin. Serveer het met lekker veel ijs en een schijfje sinaasappel of citroen. Het wordt de zomer topper dit jaar!

 

Tinto de verano

 

Natuurlijk maak je de Tinto de verano met een fruitige Spaanse wijn zoals een Tempranillo. Dit is een zachte soepele wijn met een rood fruit aroma, heel erg geschikt voor deze zomerse cocktail. Deze wijn zou je ook kunnen gebruiken voor een andere Spaanse klassieker …. de Sangria. En ik heb ook nog een heerlijke Tropische witte sangria voor jullie op de site staan. Check it out!

 

Je kunt de hoeveelheden wijn ten opzichte van frisdrank aanpassen aan je eigen smaak. Wil je het iets sterker schenk dan meer wijn, of meer frisdrank als je niet teveel alcohol wilt schenken. Dit drankje is heerlijk bij Spaanse tapas. Over tapas gesproken, ik heb er verschillende op de site staan. Zoek op tapas en hapjes en je zult ze vinden.

 

Sangria

 

En als het heel erg warm wordt, dan maak je deze heerlijke Frozen Sangria!