Aperol Spritz

Aperol Spritz

De klassieke Italiaanse Aperol Spritz is een ultra verfrissende, niet al te zoete, bubbelende cocktail. Een echte Aperol Spritz smaakt naar zomer in Italië en ziet eruit als een goudoranje zonsondergang. Ik drink deze cocktail zomers graag een in mijn tuin of op een terrasje. Dit drankje wordt vaak geserveerd als aperitief. Aperitieven zijn bedoeld […]

Zoete broodrolletjes met walnoten en dadels

Zoete broodrolletjes met walnoten en dadels

Deze zoete broodrolletjes met walnoten en dadels zijn lekker als ontbijt, brunch of tussendoortje. Je eigen zoete broodrolletjes maken kan niet eenvoudiger! Het enige wat je hoeft te doen is verse roomkaas mengen met walnoten en dadels. Als je eenmaal een dikke vulling hebt, smeer je de vulling eenvoudig op de sneetjes brood en rol […]

Rauw gemarineerde coquilles

Rauw gemarineerde coquilles

Wat een heerlijk recept om zelf gemarineerde coquilles te maken Ongerepte rauwe Sint-Jakobsschelpen, op Aziatische wijze gemaakt met sinaasappel-, citroensap, sojasaus, sesamolie, rijstwijnazijn, geraspte gember en chili knoflooksaus. Maak deze rauw gemarineerde coquilles voor een etentje thuis en jouw gasten zullen genieten! Het is alsof een engeltje op je tong piest, zoals ze zo mooi […]

Gevulde kalkoenfiletrollade

Gevulde kalkoenfiletrollade

Wil jij wel kalkoen eten met de feestdagen, maar heb je geen zin om een hele kalkoen te bereiden? Dan heb ik de oplossing voor jou. Deze zelfgemaakte gevulde kalkoenfiletrollade is niet moeilijk te maken en hiermee serveer je wel iets bijzonders. Lekker genieten van kalkoenvlees met een heerlijke feestelijke vulling.   Rollade   Niet […]

Cranberry rum cocktail

Cranberry rum cocktail

Op zoek naar een feestelijke cocktail voor de feestdagen met een kleine kick? Dit is misschien precies wat je wilt! Het ziet er heel feestelijk uit in een punch bowl of in die kerstbal glaasjes zoals ik ze geserveerd heb. Garneer de cocktail eventueel met een paar schijfjes sinaasappel en een handvol verse cranberries. Deze […]

Zelfgemaakte gekruide cranberrysiroop

Zelfgemaakte gekruide cranberrysiroop

Je zult deze decembermaand genieten van de feestelijke smaak van deze zelfgemaakte gekruide cranberrysiroop. Gebruik hem voor al je feestelijke cocktails, mocktails, andere drankjes of als saus bij een nagerecht. Bovendien is het een geweldig doe-het-zelfcadeau voor de feestdagen! Dit is het seizoen voor feestelijke cocktails en mocktails! Terwijl we het einde van het jaar […]

Kwark parfait met sinaasappel

Ik heb toch een heerlijk en simpel ontbijtje voor jullie. Maak het de avond ervoor klaar en er staat ’s morgens een traktatie voor je klaar in de koelkast. Dit recept voor een kwark parfait met sinaasappel is alles wat je leuk vindt aan een gezond verwenontbijtje. Kwark wordt gecombineerd met sinaasappelrasp en sinaasappelpartjes met […]

Gebakken feta met verse vijgen

Gebakken feta met verse vijgen

Dit recept voor gebakken feta met verse vijgen, zwarte knoflook en tijm is het perfecte voorgerecht of borrelhap voor het einde van de zomer en de herfst. Met slechts vijf minuten voorbereidingstijd en een ovenschotel, kan dit eenvoudig te bereiden gerecht in ongeveer 25 minuten klaar zijn.   Feta   Om dit overheerlijke, snelle en […]

Cosmopolitan cocktail

De Amerikaanse Cosmopolitan cocktail, of informeel een Cosmo, is een cocktail gemaakt met wodka, Cointreau, cranberrysap en versgeperst limoensap. De legendarische Cosmopolitan is een eenvoudige cocktail met een grote geschiedenis. Het bereikte zijn hoogtepunt in de jaren negentig, toen de serie “Sex and the City” op zijn hoogtepunt was. Het roze getinte drankje in Martini-stijl […]

Poussin met sinaasappel en vijgen

Poussin met sinaasappel en vijgen

Dit is echt een van de gemakkelijkste recepten die er is voor een poussin. Gekruid met Baharat specerijenmix en vervolgens geroosterd in de oven, wordt de poussin met sinaasappel en vijgen goudbruin, sappig en rijk van smaak. Terwijl de sinaasappel en vijgen een heerlijke zoete smaak aan de jus geven.   Een werkelijk fantastische zoete […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden