Runderstoof met lavendel

Runderstoof met lavendel

Ik heb diverse stoofpotjes met vlees op de site staan. En elke keer wil ik weer een ander stoofgerecht maken. Deze keer is het runderstoof met lavendel geworden. Niet dat ik de lavendel uit de tuin geplukt heb en mee gestoofd heb. Misschien zou dat best wel kunnen, maar ik had nog een potje gedroogde […]

Rabarber Tiramisu

Rabarber Tiramisu

Het is nog rabarbertijd, dus genieten wij er zoveel mogelijk van. Wij zijn er gek op en je kunt dan ook diverse rabarberrecepten vinden op de site. Onlangs had ik al een Rabarber Trifle gemaakt, dit weekend werd het een Rabarber Tiramisu. De kinderen kwamen eten en ik weet toevallig dat onze schoondochter gek op […]

Gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook

Gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook

Als je niet van witlof houdt omdat je het te bitter vind, maak dan eens deze overheerlijke gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook. Ik weet zeker dat je witlof dan lekker vindt. Manlief in ieder geval wel en die houdt normaal echt niet van deze groente.   Door de witlof te karameliseren in roomboter met honing […]

Tinto de verano

Tinto de verano

Jaren geleden dronk ik het al in Spanje. Deze Tinto de verano is heerlijk als aperitief op een warme dag. Letterlijk vertaald betekent het zomerse rode wijn. En dat is het ook, niet teveel alcohol en een fris zoete smaak door de frisdrank erin. Serveer het met lekker veel ijs en een schijfje sinaasappel of […]

Avocado chocolade mousse

Avocado chocolade mousse

Deze avocado chocolade mousse is een recept van de Engelse chef Tom Kerridge. Het bijzondere van Tom is dat hij een Michelin ster heeft voor zijn Engelse Pub. Tom is heel veel afgevallen (wel 90 kilo) en stimuleert nu mensen om af te vallen, maar wel met gezonde en ‘normale’ voeding. Dus geen crash diëten, […]

Rum Babas met sinaasappel

Rum Babas met sinaasappel

Rum Babas of origineel Baba au Rhum genoemd, is een klassieker uit de Franse keuken. Een retro nagerechtje in de vorm van cakejes doordrenkt van een rumsiroop. De cakejes hebben meestal een champignonvorm, maar je kunt ook andere cakevormpjes gebruiken. Ik heb voor deze Rum Babas met sinaasappel mini tulbandjes gebruikt.   Het nagerecht wordt […]

Tajine met rundvlees en pompoen

Tajine met rundvlees en pompoen

Deze tajine met rundvlees en pompoen kan je ook in een braadpan bereiden als je geen tajine hebt. Een tajine is een aardewerken stoofpot met een bijzondere deksel in de vorm van een punt. Deze tajines worden vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt. De gerechten die hierin gebruikt worden heten dan ook tajine.   Ras-el-hanout […]

Cranberry ginger ale mocktail

Cranberry ginger ale mocktail

We werden als bloginsider van fansquare.nl uitgenodigd om een mocktail te maken met de heerlijke drankjes van Royal Club. Omdat het december is heb ik daar een kerstige mocktail van gemaakt, het is een heerlijke Cranberry ginger ale mocktail geworden. De smaken van Kerst zitten in deze mocktail, doordat je de cranberrysap inkookt met kaneel […]

Gevulde mini pompoentjes met kalkoen

Gevulde mini pompoentjes met kalkoen

Ik ga deze gevulde mini pompoentjes met kalkoen maken voor Thangsgiving. De vierde donderdag van november wordt Thanksgiving gevierd in Amerika. Omdat hubbie 26 jaar in Amerika heeft gewoond, maak ik regelmatig ‘Amerikaanse’ gerechten voor hem. En dit gerecht bevat alle ingrediënten die meestal gebruikt worden voor een Thanksgiving diner, zoals bijvoorbeeld pompoen, kalkoen, maïs […]

Gekonfijte zalm met oranje groenten

Gekonfijte zalm met oranje groenten

Deze Gekonfijte zalm met oranje groenten is een feestelijk recept en maak je als je een speciaal dinertje wilt geven. Het vergt wel wat (voor)bereiding, maar dan heb je ook wel iets bijzonders.   Zalm konfijten is een hele bijzondere manier op deze vis te bereiden. Je laat het heel langzaam garen in olijfolie. De […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden