Op zoek naar een feestelijke cocktail voor de feestdagen met een kleine kick? Dit is misschien precies wat je wilt! Het ziet er heel feestelijk uit in een punch bowl of in die kerstbal glaasjes zoals ik ze geserveerd heb. Garneer de cocktail eventueel met een paar schijfjes sinaasappel en een handvol verse cranberries. Deze cranberry rum cocktail is een gegarandeerd succes voor alle feestelijke dagen in december en het is zo eenvoudig te maken.

 

Cocktails

 

Om deze feestelijke cocktail te maken, meng je alle ingrediënten, garneer met wat verse of bevroren cranberries en sinaasappelschijfjes. En je hebt binnen enkele minuten een heerlijk drankje voor jezelf en je familie of vrienden. Zoals ik al zei, zo simpel!
Als je je recept nog meer naar een hoger niveau wilt tillen, kun je gesuikerde cranberries maken en een paar op spiesjes prikken voor een feestelijk tintje. Je kunt ook cranberrysap invriezen in een ijsblokjesvorm of bakje en dat aan je cocktail toevoegen om hem koud te houden. Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw drankje koud blijft zonder dat de smaak verwatert.

 

Maar deze cranberry rum cocktail is ook een feestelijk drankje wat makkelijk per glas te maken is of als pitcher voor feestjes. En hoe leuk zijn deze glazen kerstballen waarin je de cocktail ook kunt serveren. Ik heb er eerst een beetje cranberrysap in gedaan en dit in de vriezer gezet. Hierdoor blijft je cocktail lekker koud en verwatert de smaak van de cocktail niet zoals met ijsblokjes.
Gemaakt met slechts vier ingrediënten voor een smakelijk drankje voor de Kerst of Oudjaarsavond.

Cranberry rum cocktail

 

Cranberry siroop*

 

Voor dit kerst cocktail recept heb je een zelfgemaakte cranberry siroop nodig, het recept hiervoor vind je hier. Deze siroop geeft een lekkere kruidige cranberry smaak aan de cocktail.

 

Tips:

 

Die leuke kerstbalglazen heb ik bij de Action gekocht. Ik heb ze eerst gevuld (met een trechtertje) met een klein beetje cranberrysap en toen in de vriezer gelegd. Dit fungeert dan als ijs.

Je kunt aan deze punch ook nog verse jus d’orange, sprite en/of ginger ale toevoegen en er een punch van maken in een grote bowl.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Cranberry rum cocktail: