Griekse yoghurt met kiwi en aalbessen

Griekse yoghurt met kiwi en aalbessen

Ik had me laten verleiden om heel veel kiwi’s te kopen (tja aanbiedingen hè). Maar ze dreigen allemaal tegelijk rijp te worden in de fruitmand, dus snel opmaken dus. Vanmorgen hebben we deze heerlijke Griekse yoghurt met kiwi en aalbessen gegeten als ontbijt. Dit is ook heel erg lekker als toetje.   Dit heerlijke glaasje […]

Eivormige pavlova met advocaatroom

Eivormige pavlova met advocaatroom

Een pavlova bestaat uit een meringue schuimbodem en kan gevuld worden met een roommengsel en/of fruit. Je kunt een hele grote pavlova maken of meerdere kleintjes. Ik heb speciaal voor de Paasdagen deze Eivormige pavlova met advocaatroom gemaakt en hierop lekkere kleine dragee eitjes gelegd. Je kunt met deze hoeveel vier grote of 6 kleine […]

Aardappel haringsalade met mierikswortel

Aardappel haringsalade met mierikswortel

Ik had haring gekocht en had zin om daar iets van te maken in plaats van het zo op te eten. Er lagen nog twee gekookte aardappeltjes, een komkommertje en een stuk mierikswortel in de koelkast. Nou dat is dus deze heerlijke frisse aardappel haringsalade met mierikswortel geworden. Een mooie manier om de restjes in […]

Broodje varkenshaas

Broodje varkenshaas

Van de overgebleven gebakken vlees van bijvoorbeeld de feestdagen of een etentje, maak je dit onweerstaanbaar broodje varkenshaas. Natuurlijk kan ook ander overgebleven vlees gebruiken, zoals rollade, steak of kip. Het gaat erom dat je van een restje nog iets lekkers kunt maken.   Je kunt natuurlijk ook een extra stukje vlees of kip braden […]

Speltrisotto met venkel en gerookte zalm

Speltrisotto met venkel en gerookte zalm

In plaats van risotto rijst heb ik spelt gebruikt voor dit gerecht. Spelt is lekker en gezond en dit oude graan maakt helemaal zijn comeback. Waarom? Nou omdat het veel eiwitten bevat en het vol met mineralen en vitaminen zit. Spelt is voedzaam en goed te verteren. Je koopt het bij de natuurvoedingswinkels of bij […]

Chocolade havermout met pindakaas

Chocolade havermout met pindakaas

Een goed begin is het halve werk, daarom is ontbijten zo belangrijk voor jou. Deze chocolade havermout met pindakaas maak je ’s avonds klaar, zet je in de koelkast en ’s morgens heb je een heerlijk ontbijtje klaar staan voor je. Overnight oats heet het zo mooi op z’n Engels.   Om voldoende eiwitten binnen […]

Broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen

Broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen

Ik heb dit recept ooit eens uit een Allerhande gescheurd en heb daar mijn eigen draai aan gegeven. In het recept van de Allerhande was ook bulgur gebruikt. Dat heb ik achterwege gelaten en heb als extra de garnalen toegevoegd voor extra eiwitten. Het is dus broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen geworden.   De […]

Gerookte zalm met labneh, zeekraal en venkel

Gerookte zalm met labneh, zeekraal en venkel

Deze gerookte zalm met labneh, zeekraal en venkel is een heerlijke salade welke je kunt eten als lunch of als voorgerecht. Als je er een lekker brood bij serveert kan je het zelfs eten als avondmaaltijd op een warme dag.   Labneh (labne) is een uitgelekte yoghurtdip (een soort hangop) welke meestal in hartige gerechten […]

Zelf runderbouillon maken

Zelf runderbouillon maken

Ik weet het, we zijn allemaal te druk op de tijd te nemen om te koken, laat staan om zelf een bouillon te trekken. Maar geloof me het is niet moeilijk, je hebt alleen de tijd nodig. Hoe langer je de bouillon laat trekken, hoe intenser de smaak wordt en hoe rijker de bouillon wordt. […]

Chai thee mocktail

Chai thee mocktail

Deze Chai thee mocktail is een romige drankje op basis van een sterke Chai thee. Je kunt het ook een smoothie noemen, wat jij wilt. Zet eerst een hele sterke Chai thee, zodat deze smaken goed te proeven zijn in de mocktail. Laat de thee dan koud worden. Schil en snijd de bananen en doe […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden