Havermout met bloedsinaasappel

Havermout met bloedsinaasappel

Deze havermout met bloedsinaasappel was zo lekker, dat ik toch maar het receptje heb uitgeschreven voor jullie. Omdat het nu de tijd van de bloedsinaasappels is, heb ik die gebruikt maar je kunt natuurlijk ook gewone sinaasappels, mandarijnen of grapefruits hiervoor in de plaats gebruiken. Maak het ’s avonds alvast klaar, dan staat er ’s […]

Vegan meringues van aquafaba

Vegan meringues van aquafaba

Ik ga jullie vertellen hoe je de lekkerste Vegan meringues van aquafaba kunt maken. Aqua wat? zul je misschien zeggen. Aquafaba! Dit is het vocht wat in een pot kikkererwten zit, dus de volgende keer niet meer wegspoelen, maar opvangen en verwerken tot iets lekkers. Dit is het ultieme no waste recept met kikkererwtenvocht.   […]

Zalmtartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado

Elk jaar met het familie Kerstdiner, worden de taken verdeeld. Iedereen maakt een gerechtje voor dit speciale etentje. Iedereen mag aangeven wat hij/zij wil maken, maar meestal zijn het dezelfde personen die elk jaar dezelfde gang bereiden. Zo maakt Roderick meestal een van de voorgerecht en dan komt heel vaak zijn beroemde en zalige zalmtartaar […]

De lekkerste gebakken aardappelen

De lekkerste gebakken aardappelen

Aardappeltjes bakken is een kunst en ik ga jullie vertellen hoe je de lekkerste gebakken aardappelen kunt maken. Het belangrijkste is dat je de juiste aardappelen neemt als je deze wilt bakken. En dan met een beetje geduld en liefde tover je heerlijke gebakken krokante aardappeltjes uit de pan. Lekkere ouderwetse gebakken aardappeltjes, wie wil […]

Beluga linzen met biet, wortel en pastinaak

Beluga linzen met biet, wortel en pastinaak

Deze beluga linzen met biet, wortel en pastinaak salade kan je warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Serveer het als lunch of zelfs als avondmaal is het lekker met een stuk brood erbij. Dan is het een complete vegetarische maaltijd.   Linzen   Linzen zijn goed voor ons, behalve dat ze heel gezond zijn bevatten […]

Schorseneer tagliatelle met garnalen

Schorseneer tagliatelle met garnalen

Deze tagliatelle is een koolhydraatarm alternatief voor de traditionele tagliatelle. Je kunt van diverse wortelachtige groenten tagliatelle maken. Snijd ze met een dunschiller in dunne repen en voilà! Ik heb deze schorseneer tagliatelle met garnalen geserveerd. Hele grote tijgergarnalen, maar het zal ook lekker zijn met andere garnalen of vis. Bak er bijvoorbeeld een zalmfilet […]

Aardappel koolsalade met ei en spekjes

Aardappel koolsalade met ei en spekjes

Deze aardappel koolsalade met ei en spekjes is een afgeleide van de klassieke Hongaarse salade (salade à la Hongroise). Deze retro salade werd gemaakt van geblancheerde (groene) kool, gebakken aardappel en spekjes, met een dressing gemaakt van citroensap en mierikswortel. Ik heb er iets ‘gezondere’ versie van gemaakt.   Salades   Salades zijn een prima […]

Preistamppot met blauwe kaas en daslook

Preistamppot met blauwe kaas en daslook

Deze preistamppot met blauwe kaas en daslook is een recept uit de Stamppotbijbel van Werner Drent. Ik mocht dit boek van hem ontvangen en daar ben ik erg blij mee. Er staan meer dan 200 stamppotgerechten in, dus als jij gek op stamppot bent dan kan ik jou dit boek echt aanbevelen. Niet alleen de klassieke […]

Eierkoeken met sinaasappel en cranberries

Eierkoeken met sinaasappel en cranberries

Eierkoeken zijn ronde luchtige koeken die je heel makkelijk zelf kunt maken. Ze worden gemaakt van (natuurlijk) eieren, suiker, bloem en bakpoeder. Je kunt ze nog extra op smaak brengen met bijvoorbeeld citroenrasp, vanille of sinaasappelrasp zoals ik bij deze eierkoeken met sinaasappel en cranberries heb gedaan.   Tussendoortjes   Een eierkoek is een redelijk […]

Parelcouscous met zalm, prei en erwten

Parelcouscous met zalm, prei en erwten

Een heerlijk gerecht met een speciale couscous. Je kunt er een vegetarisch gerecht van maken door de vis weg te laten, maar ik moet zeggen dat de zalm er wel heel erg lekker bij is. Dus koop snel wat preistengels en je hebt misschien nog wel een zak erwtjes in de vriezer liggen. Dan kan […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden