Zoete aardappelschotel met spruitjes

Zoete aardappelschotel met spruitjes

Zoete aardappelen en spruitjes zijn een heerlijke combinatie. Zoet en bitter en daarbij nog het zoute van de olijven en het pittige van de radijsjes en de chili saus, maken het gerecht compleet. Goede reden om deze zoete aardappelschotel met spruitjes snel eens te maken.   Het mooie van dit gerecht is dat je alles […]

Tulband met cranberries, chocola en hazelnoten

Tulband met cranberries, chocola en hazelnoten

Deze Tulband met cranberries, chocola en hazelnoten is een echte traktatie met de feestdagen. Alle smaken van december zitten erin. Je kunt de cake vullen met wat jij lekker vindt, neem bijvoorbeeld rozijnen of dadels in plaats van gedroogde rozijnen, pecannoten of walnoten en/of kaneelpoeder. Ik heb geroosterde en fijngehakte hazelnoten gebruikt omdat ik die […]

Feestelijke bramen Prosecco cocktail

Feestelijke bramen Prosecco cocktail

Ik noem dit een feestelijke bramen Prosecco cocktail omdat een cocktail gemaakt van bubbels altijd feestelijk is toch. Van mij mag je deze cocktail ook van champagne maken, maar als je een goede Prosecco of Cava of Sekt gebruikt is het net zo feestelijk en lekker.   Bramensiroop   Omdat ik zoveel bramen in de […]

Feestelijke chocolade met dronken cranberries

Feestelijke chocolade met dronken cranberries

Deze feestelijke chocolade met dronken cranberries is even een klusje maar dan heb je ook wat. Het klusje zit em in het apart smelten van de drie verschillende soorten chocolade voor de topping. Maar als je het gemaakt hebt en deze goddelijke chocolaatjes geproefd hebt, ben je al het werk vergeten. Maak ze voor een […]

Eendenborst met bulgur en gekleurde wortel

Eendenborst met bulgur en gekleurde wortel

Deze Eendenborst met bulgur en gekleurde wortel is een feestelijk gerecht. Bereid het voor een speciaal etentje of met de feestdagen. En dan serveer je wel iets speciaals natuurlijk.   Eendenborst   Tamme eend is het hele jaar wel verkrijgbaar en is veel milder van smaak dan de wilde eend. Maar ik vind eend echt […]

Warme mokka met advocaatslagroom

Warme mokka met advocaatslagroom

Deze warme mokka met advocaatslagroom is een echt verwendrankje op een koude dag. Drink het bij de open haard en je wordt lekker warm van binnen (en van buiten). Mokka is een koffiesoort maar kan ook een warme chocolademelk, gemengd met espresso en melk zijn. Ik heb de warme chocolademelk gemengd met twee kopjes espresso […]

Sinterklaasmuffins met speculoos topping

Sinterklaasmuffins met speculoos topping

Dit is een lekkere traktatie voor jong en oud op Sinterklaasavond. Deze Sinterklaasmuffins met speculoos topping zijn helemaal niet moeilijk te maken. Omdat de meisjes nog heilig in Sinterklaas geloven, wordt er hier tegen december wel het een en ander aan Sinterklaas lekkernijen gemaakt.   Muffins   Ik ben niet zo van het bakken, maar […]

Chocolade cashew notenpasta

Chocolade cashew notenpasta

Zijn jullie ook zo gek op Nutella? Ik heb een wat gezondere versie voor jullie. Het is deze heerlijke chocolade cashew notenpasta. Gemaakt van rauwe cashewnoten, kokosbloesem suiker en cacaopoeder voor een heerlijke chocoladesmaak.   Notenpasta   Een notenpasta zoals pindakaas is heel makkelijk zelf te maken. Het voordeel hiervan is dat jij zelf bepaalt […]

Stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes

Stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes

Wil je eens een ander stamppotje maken, probeer dan deze stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes. Door de broccoli te roosteren in de oven, krijgt het een hele andere en veel meer smaak dan als je de broccoli kookt. Dit stamppotje heeft ook nog een geheim ingrediënt, wat dat is lees je hieronder. Het is […]

Rode kool met appels en steranijs

Rode kool met appels en steranijs

Een heerlijke ouderwetse groente, neem er de tijd voor om deze rode kool met appels en steranijs te maken. Je zult iedereen hiermee een plezier doen. Maak het bijvoorbeeld met de feestdagen, heerlijk bijgerecht bij geroosterd vlees, kip of kalkoen.   Kool   Ik wil het eens met jullie hebben over de verschillende koolsoorten. Sommige […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden