Ik was bij boer Karin van de Polderknoflook en Polderkip geweest om groene asperges te halen. En natuurlijk ook die heerlijke kip en verse knoflook van haar. En ze had stukken Jersey kaas liggen, die heb ik ook maar meegenomen. Deze vier heerlijke lokale producten heb ik gecombineerd in dit zalige gerecht van kipfilet met knoflookroomsaus en asperges.

 

Het duurt minder dan 25 minuten en slechts één pan om deze romige knoflookkip met groene asperges te maken. Het is perfect voor drukke doordeweekse avonden en is super smaakvol! De kip en verse asperges zijn omgeven door een heerlijke knoflookroomsaus die absoluut ongelooflijk is. Als je je tanden in deze sappige, malse kip zet, zal je niet geloven dat je hem in minder dan 25 minuten klaarmaakt, maar het is waar! Begin met het kruiden van de kip en kook hem tot hij gaar is.

Kipfilet met knoflookroomsaus en asperges

 

Kip

 

Misschien komt het omdat ik ben geboren en getogen in Barneveld. Maar ik ben een grote fan van kipgerechten. Bovendien is kip heel gemakkelijk te bereiden en smaakt het heerlijk met allerlei ingrediënten. En bijna iedereen lust het. Ik kan vooral geen genoeg krijgen van deze romige knoflookkip omdat het een complete maaltijd is en je maar één pan nodig hebt. Je kunt het serveren met een salade of het zo eten. En hoe dan ook, je zult je voldaan voelen.
Ik heb voor dit recept kipfilets gebruikt, omdat ze sappig zijn en de textuur geweldig is. Als je wilt, kun je in plaats daarvan ook kipdijfilets zonder bot en vel gebruiken.

 

Groene asperges

 

Door het toevoegen van de groene asperges krijg je genoeg voedingsstoffen naar binnen. De lokale asperges die ik gehaald had bij boer Karin, waren natuurlijk supervers. Verser krijg je ze niet! Omdat ze wat aan de dikke kant zijn, heb ik ze in de lengte doormidden gesneden om ze sneller te laten garen. Maar je kunt ze ook in schuine stukken snijden.
Het voordeel van groene asperges is dat je ze niet hoeft te schillen en daardoor blijven de meeste voedingsstoffen ook in de asperges.

 

Tips:

 

Ik heb nu hele verse (natte) knoflook gebruikt. Dit kan je bereiden zoals je bosui zou bereiden. Maar je kunt hiervoor in de plaats ook gewoon drie teentjes knoflook nemen en deze in dunne plakjes snijden.

In plaats van de Jersey kaas*, kan je geraspte oude kaas of Parmezaanse kaas gebruiken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Kipfilet met knoflookroomsaus en asperges: