Open lasagne met asperges en burrata

Open lasagne met asperges en burrata

Eenvoudig recept voor een open lasagne met burrata, asperges, verse erwten en tuinbonen. Lekker met de eenvoudige botersaus met knoflook en citroen. Dit gerecht is zowel simpel te maken als ontzettend lekker en is – afhankelijk van de portiegrootte – perfect als voorgerecht, lichte lunch of hoofdgerecht. Alle elementen worden verzameld tussen de lasagneborden en […]

Pittige rijstkom met tonijn

Pittige rijstkom met tonijn

Ik had geen puf om te koken en dook mijn koelkast in om te kijken wat daar nog in lag. Gekookte zilvervliesrijst, groene asperges, lente-uien, een blikje tonijn die ik heb gekregen en een avocado in de fruitmand. Fijne ingrediënten om te combineren in een heerlijke pittige rijstkom met tonijn. Een heerlijke, gemakkelijke, budgetvriendelijke en […]

Kipfilet met knoflookroomsaus en asperges

Kipfilet met knoflookroomsaus en asperges

Ik was bij boer Karin van de Polderknoflook en Polderkip geweest om groene asperges te halen. En natuurlijk ook die heerlijke kip en verse knoflook van haar. En ze had stukken Jersey kaas liggen, die heb ik ook maar meegenomen. Deze vier heerlijke lokale producten heb ik gecombineerd in dit zalige gerecht van kipfilet met […]

Groene aspergesoep met daslook

Groene aspergesoep met daslook

Deze romige, makkelijk te maken groene aspergesoep met daslook is misschien wel een van onze favoriete manieren om de lente te verwelkomen. Het combineert de pure aspergesmaak met rijke room en verse kruiden. Gecombineerd met een vleugje knoflook en boter om de hele soep zacht te maken. Dit lichte recept is klaar in minder dan […]

Groene asperges met zalm en daslooksaus

Groene asperges met zalm en daslooksaus

Dit lenteachtige recept combineert verse groene asperges, aromatische verse daslook en een gerookte zalmfilet tot een heerlijk gerecht. Asperges en daslook zijn een voorbode van de lente. Hier worden ze vergezeld van een heerlijke malse zalmfilet. Deze Groene asperges met zalm en daslooksaus is een makkelijk voorgerecht dat makkelijk aan te passen is als hoofdgerecht. […]

Salade met groene asperges en gepocheerde eieren

Salade met groene asperges en gepocheerde eieren

Deze salade met groene asperges en gepocheerde eieren is heerlijk als gezonde lunch, of misschien wel als bijgerecht bij je diner met een lekker stukje vlees. Een mooie dressing maken we natuurlijk zelf. Je kunt deze daslookdressing enkele dagen in de koelkast bewaren. Lekker voor andere dagen waarop je nog een andere salade gaat maken. […]

Karbonade met mosterdsaus

Karbonade met mosterdsaus

We eten niet veel varkensvlees, maar als we het doen moet het wel een goed stukje vlees zijn. Ik had ribkarbonades van Livar besteld en heb daar deze heerlijke karbonade met mosterdsaus van gemaakt. Erbij een lekkere aardappelpuree met grove mosterd en bieslook en gegrilde groene asperges. Het is een verrukkelijke maaltijd geworden. Makkelijk te […]

Vegetarische bibimbap met groene asperges

Vegetarische bibimbap met groene asperges

Het eeuwenoud Koreaans gerecht de bibimbap oftewel “gemengde rijst”, is gewoon witte rijst geserveerd met gebakken groenten, een gebakken ei en pittige smaakmakers. Ik heb nu asperges, paddenstoelen, wortel, sojaboontjes en avocado gebruikt. Hoewel de ingrediënten traditioneel worden gescheiden in kleurrijke secties in een kom, worden ze vlak voor het eten goed door elkaar gemengd, […]

Groene asperge stamppot met kaasblokjes

Manlief had weer wat lekkers meegenomen uit Friesland. Het was een schapenkaasje met Italiaanse kruiden. Ik zat nog te denken of ik die kaas in blokjes zou snijden en bij de borrel zou serveren, maar nee ik moest en zou het weer verwerken in een recept. Nu had ik net Hollandse groene asperges gekocht, dus […]

Quiche met groene asperges en brie

Quiche met groene asperges en brie

In deze quiche met groene asperges en brie zit ook nog lekker veel daslook. Ik heb tegenwoordig daslook in mijn eigen tuin staan en dat is heel fijn. Hoef ik niet meer het bos in om daslook te zoeken. Deze geurige groene blaadjes zijn dit jaar al vroeg uit de grond gekomen en ik heb […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden