We eten niet veel varkensvlees, maar als we het doen moet het wel een goed stukje vlees zijn. Ik had ribkarbonades van Livar besteld en heb daar deze heerlijke karbonade met mosterdsaus van gemaakt. Erbij een lekkere aardappelpuree met grove mosterd en bieslook en gegrilde groene asperges. Het is een verrukkelijke maaltijd geworden. Makkelijk te maken en het smaakte zo goed! De Dijon roomsaus is gewoon heerlijk bij het varkensvlees.

 

Karbonades

 

Ik ben ervan overtuigd dat de eerste hap van deze mals gebakken karbonades jou zal overtuigen om nooit meer een gewone karbonade uit de supermarkt te eten. Die kunnen behoorlijk droog en taai zijn, hoe goed je ze ook bakt.
Je kunt heel gemakkelijk online varkenskotelet kopen van goede kwaliteit, zoals deze Livar koteletten.

 

Als de karbonades taai zijn, dan heeft dat te maken met het te gaar bakken.
Als je niet zeker weet of je karbonades gaar zijn of niet, kan een vleesthermometer helpen. Het zou 60-65 graden moeten zijn. Ze zijn misschien nog een beetje roze vanbinnen, maar dat geeft niet! Als je ze op deze temperatuur laat rusten, zullen ze een klein beetje meer garen, wat resulteert in wat de sappigste, zachtste en meest beste karbonades!

 

Mosterd

 

Ik mocht van de firma Marne Mosterd vijf verschillende mosterdsoorten van hun ontvangen. Ik heb voor de saus de Dijonmosterd gebruikt en in de aardappelpuree heb ik de milde Limburgse mosterd met hele mosterdzaadjes gebruikt.
In de Bourgondische regio van Frankrijk, de thuisbasis van Dijon, worden karbonades traditioneel geserveerd in een saus gemaakt met mosterd, room en witte wijn en er zijn maar weinig combinaties die beter zijn.
Eenvoudig gebakken karbonades met Dijon mosterdsaus is een heerlijke manier om gewone karbonades naar een geheel nieuw niveau te tillen. Dit is eenvoudig genoeg voor een gemakkelijke doordeweekse avondmaaltijd en indrukwekkend genoeg om gasten te verwennen!

 

Erbij

 

Ik heb er dus een aardappelpuree bij gemaakt, die ik op het laatst op smaak gebracht heb met een eetlepel grove mosterd en fijngehakte bieslook. Dit moet je eens proberen, zo lekker!

En groene asperges die ik eerst geblancheerd heb en daarna even gegrild in de (grill)pan. Een heerlijke combinatie. Mochten de asperges niet meer in het seizoen zijn, geef er dan boontjes, sugar snaps of broccoli bij.

 

 

Recept Karbonade met mosterdsaus: