Aardappelsalade met dille

Gemaakt met verse dille en een smaakvolle azijn, maakt deze aardappelsalade met dille een heldere, frisse zomerse aardappelsalade die veganistisch, glutenvrij en perfect is voor alle barbecue feestjes! Elk jaar lijkt het alsof het steeds langer duurt voordat de zomer komt, maar als hij er dan is vliegt hij weer voorbij. Gelukkig hebben we snelle […]

Witlofsalade met appel en kaas

Witlofsalade met appel en kaas

Deze witlofsalade met appel en kaas is een klassieker. Fijngesneden witlof met blokjes appel, kaas, verse kruiden en een crunchy topping. Een recept dat snel en makkelijk te maken is, staat binnen 10 minuten op tafel. En tegelijkertijd is het heerlijk fris en vrolijk om te zien met al die kleuren. Dit is de salade […]

Karbonade met mosterdsaus

Karbonade met mosterdsaus

We eten niet veel varkensvlees, maar als we het doen moet het wel een goed stukje vlees zijn. Ik had ribkarbonades van Livar besteld en heb daar deze heerlijke karbonade met mosterdsaus van gemaakt. Erbij een lekkere aardappelpuree met grove mosterd en bieslook en gegrilde groene asperges. Het is een verrukkelijke maaltijd geworden. Makkelijk te […]

Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus

Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus

Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus is een klassiek Amerikaans recept dat knapperig, zoet en pittig is. De kluifjes worden tot in de perfectie gebakken en gesmoord in een heerlijke romige en pittige mosterdsaus. Alles wat je nodig hebt zijn een paar simpele ingrediënten en een uur, zo makkelijk is het! Zorg er wel voor […]

Tartaartjes met champignon mosterdsaus

Tartaartjes met champignon mosterdsaus

Deze tartaartjes met champignon mosterdsaus is een eenvoudig recept gemaakt met tartaartjes in een rijke en romige champignonsaus. Klaar binnen 20 minuten, dit is het ultieme klassieke comfortvoedsel. Ik ben dol op het maken van snelle en smaakvolle recepten met rundvlees voor het avondeten.   Tartaartjes   Dit recept voor tartaartjes met champignonsaus is echt […]

Kippendijen in bruin bier gestoofd

Kippendijen in bruin bier gestoofd

Ik had weer lekker veel kip en knoflook gehaald bij mijn favoriete boer Karin en heb daar deze heerlijke kippendijen in bruin bier gestoofd van gemaakt. Met natuurlijk lekker veel knoflook erin! De kip wordt in een pan in het bruin bier gestoofd in de oven, hierdoor ontstaat een lekker krokant korstje en mals kippenvlees […]

Baked beans

Baked beans

Baked beans oftewel gebakken/gestoofde bonen uit de oven is een traditioneel Amerikaans barbecue bijgerecht. Heerlijk bij spareribs, brisket en/of maïsbrood. Ik had dit gerecht al diverse keren voorbij zien komen in Amerikaanse kookprogramma’s en werd daar toch wel nieuwsgierig naar. Manlief kende het gerecht natuurlijk en vond het superleuk dat ik het ging maken. Nou […]

Groene salade met ei en dragondressing

Groene salade met ei en dragondressing

Ik heb toch een heerlijke salade voor jullie. Deze groene salade met ei en dragondressing is heerlijk als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdmaaltijd met lekker brood erbij. En die dressing met verse dragon is echt zalig erbij. Maak hem snel en laat me weten wat je ervan vond.   Salades   Ik ben […]

Mosterdsoep met worstkruim

Mosterdsoep met worstkruim

In een pakket met Friese producten die ik van manlief kreeg zat o.a. een pot Friese mosterd. Nu staat Friesland niet echt bekend om de mosterd, maar toch wordt daar dus lekkere gele grove mosterd gemaakt. De Zaanse, Limburgse en Groninger mosterd zijn de meest bekende mosterdsoorten in ons land, maar dat wil niet zeggen […]

Boterzachte kool uit de oven

Boterzachte kool uit de oven

Het is winter en de verse groenten van het land zijn wat beperkt. Het is vooral veel koolsoorten, boerenkool, knolgroenten, spruitjes en penen zoals wortelen en pastinaken. Stuk voor stuk heerlijke groenten, waar je heel veel verschillende gerechten van kunt maken. Zoals bijvoorbeeld met kool. Ik heb voor jullie een zalig recept voor een boterzachte […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden