Deze tartaartjes met champignon mosterdsaus is een eenvoudig recept gemaakt met tartaartjes in een rijke en romige champignonsaus. Klaar binnen 20 minuten, dit is het ultieme klassieke comfortvoedsel. Ik ben dol op het maken van snelle en smaakvolle recepten met rundvlees voor het avondeten.

 

Tartaartjes

 

Dit recept voor tartaartjes met champignonsaus is echt een klassiek gerecht waarbij je tartaartjes van de slager of supermarkt neemt en deze snel in de pan wordt gebakken. De tartaartjes worden vervolgens geserveerd in een smaakvolle uien- en champignon mosterdsaus, waardoor ze buitengewoon mals en smaakvol zijn.
Als je het mij vraagt is dit het ultieme comfort food dat ook nog eens niet te duur is. Als je een liefhebber bent van rundvlees, is dit een recept dat je eens moet proberen. Het barst van de smaken en het vlees is perfect sappig en mals.

 

Natuurlijk kan je ook zelf tartaartjes maken door goed rundergehakt bij de slager te kopen en hiervan tartaartjes te vormen.
Wij vinden het lekker als de tartaartjes niet helemaal doorgebakken zijn, maar bak ze zoals jij ze het lekkerst vindt.

 

Champignons

 

Gebruik het liefst de kastanjechampignons, die hebben meer smaak dan de witte champignons. Je kunt ook andere paddenstoelen nemen zoals shiitake, beukenzwammetjes, oesterzwammen, portobello’s, of een combinatie hiervan.

 

Erbij

 

Je kunt het serveren zoals het is of met wat aardappelpuree en/of gestoomde broccoli. Ik garandeer je dat deze heerlijke maaltijd een hit zal zijn bij je hele gezin. Kinderen en volwassenen zijn er dol op. Dit recept kan ook gemakkelijk worden verdubbeld en voor meer personen bereid worden.
Ik heb er een heerlijke groentepuree bij gemaakt, dan hoef je verder geen aardappelen of groente erbij te koken.

 

Tips:

 

Als verse groene kruiden* kan je peterselie, basilicum, bieslook, dragon of oregano gebruiken. Die laatste heb ik in mijn tuin staan, daarom heb ik ze verwerkt bij de saus.

Het recept van die lekkere knolselderijpuree** kan je hier vinden.

 

 

Recept Tartaartjes met champignon mosterdsaus: