Aardappelgratin Cacio e Pepe

Aardappelgratin Cacio e Pepe

Lekkere romige en peperige gratin van aardappelen, wie lust dat nou niet. Deze aardappelgratin Cacio e Pepe is natuurlijk een knipoog naar de bekende Italiaanse klassieker pasta Cacio e Pepe. Deze pasta wordt gemaakt met zwarte peper en geraspte Pecorino kaas, meer niet. Maar wat een heerlijk pastagerecht is dat!   Gratin   De Franse […]

Chocolade brownies met pompoen

Chocolade brownies met pompoen

Ik ben niet zo’n super goede bakster, maar chocolade brownies bakken vind ik erg leuk en erg lekker. En deze keer heb ik hele bijzondere brownies gebakken, namelijk chocolade brownies met pompoen en dat is een zalige combinatie geworden. Een smeuïge brownie met een soort gemarmerde pompoencake erdoor. Dit wil je proeven!   Brownies   […]

Gehaktbrood Amerikaanse stijl

Gehaktbrood Amerikaanse stijl

Omdat manlief 26 jaar in Amerika heeft gewoond, staan hier regelmatig Amerikaanse gerechten op tafel. Zo ook dit heerlijke gehaktbrood Amerikaanse stijl. Gehaktbrood oftewel meatloaf is een populair gerecht in Amerika. En het voordeel van zo’n meatloaf is dat je veel monden kunt vullen.   Gehakt   Gehakt is een veelzijdig product, je kunt er […]

Preisoep met peterselie-olie

Preisoep met peterselie-olie

Prei krijgt meestal niet de hoofdrol in onze keuken, het wordt vooral gebruikt als smaakmaker. En dat is jammer, want prei is niet alleen lekker, het is helemaal niet duur en daarbij ook nog eens een gezonde groente. Ik heb een heerlijke romige preisoep met peterselie-olie gemaakt die je beslist eens moet proberen.   Prei […]

Feestelijke griesmeelpudding met rode bessensaus

Feestelijke griesmeelpudding met rode bessensaus

Het recept van de griesmeelpudding is van mijn moeder, alleen heb ik er een feestelijke griesmeelpudding met rode bessensaus van gemaakt. De aanleiding was een heerlijke fles Elke melk en een bak met rode bessen van Berrybrothers die ik mocht ontvangen in een foodybox. Die lekkere en super romige melk is natuurlijk heerlijk om zo […]

Kalkoen ovenschotel met paddenstoelen

Kalkoen ovenschotel met paddenstoelen

Wat ga je doen met overgebleven kalkoen van de feestdagen? Nou daar kan je deze heerlijke kalkoen ovenschotel met paddenstoelen van maken bijvoorbeeld. Elk jaar bereid mijn moeder een gigantische kalkoen met de Kerst. Wij komen dan met z’n allen bij haar en nemen zelf ook allerlei gerechten en gerechtjes mee. Iedereen maakt een gerecht […]

Klassieke rode wijnsaus

Klassieke rode wijnsaus

Ik had een klassieke rode wijnsaus gemaakt en kwam erachter dat dit recept nog niet op de site stond. Snel een foto gemaakt van de saus en het recept uitgeschreven voor jullie. Ik maak de saus zo vaak, dat ik het met mijn ogen dicht kan maken. Maar ik stond er helemaal niet bij stil […]

Romige pastinaakpuree

Romige pastinaakpuree

Ik heb toch een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige pastinaakpuree zal het goed doen met de feestdagen. Extra romige en super gladde puree, daar kan geen aardappelpuree tegen op. Nou ja behalve een heerlijke luchtige aardappelmousseline dan. Het voordeel van deze pastinaakpuree is dat je verder geen groenten meer hoeft te serveren bij […]

Lekkere luchtige aardappelmousseline

Lekkere luchtige aardappelmousseline

Je hebt aardappelpuree en je hebt een lekkere luchtige aardappelmousseline. De mousseline maak je voor speciale etentjes thuis. En jij kan deze mousseline zelf ook maken, een luchtige puree zoals je het in een restaurant eet.   Wat is het verschil tussen een puree en mousseline?   Een aardappelmousseline is een hele smeuïge en luchtige […]

Bloemkool en kastanje soep

Bloemkool en kastanje soep

Het is weer kouder aan het worden, tijd voor een lekkere kom dampende soep. Met deze bloemkool en kastanje soep zet je een bijzondere soep op tafel. Een heerlijke romige vegetarische soep met daarop een pesto gemaakt van tamme kastanjes. Dit is natuurlijk ook een leuke soep om voor de feestdagen te maken, dan serveer […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden