Entrecote met blauwe kaassaus

Entrecote met blauwe kaassaus

Ik had voor een speciaal etentje thuis een entrecote braadstuk besteld mij mijn slager. De entrecote met blauwe kaassaus geserveerd en heerlijke gegrilde groene asperges. Als jij ook zo gek op een goede steak en blauwe kaas bent, dan is dit een super gerecht voor jou.   Blauwe kaas   Er zijn heel veel soorten […]

Heilbot in spinazieblad met orzo

Heilbot in spinazieblad met orzo

Ik had lekkere heilbot gekocht en wilde daar iets bijzonders mee doen. Nou dat is gelukt met dit eenpansgerecht met heilbot in spinazieblad met orzo en citroen. Door de heilbot in de grote wilde spinaziebladeren te pakken, blijft deze super sappig tijdens de bereiding. Echt een aanrader!   Heilbot   De heilbot is familie van […]

Witte chocolade karameliseren

Witte chocolade karameliseren

Ik had ooit eens op MasterChef Australië gezien dat ze witte chocolade karameliseerden in de oven. Weet niet meer waarvoor ze het toen gebruikt hebben, maar het idee van witte chocolade karameliseren is mij wel bijgebleven. En toen ik geen karamel chocolade in huis had voor een recept, heb ik de witte chocolade in de […]

Coquilles met bloemkoolpuree en pistou

Coquilles met bloemkoolpuree en pistou

Coquilles, ik ben er gek op! Maar ik had ze nog nooit thuis bereid, hoog tijd om dat wel eens te doen. Nu zijn bloemkoolpuree en coquilles een klassieke combinatie, daarom heb ik coquilles met bloemkoolpuree en pistou gemaakt. De pistou geeft het gerecht net een lekkere extra smaak. Dit gerecht is ideaal om thuis […]

Pasta met asperges, garnalen en citroenroomsaus

Pasta met asperges, garnalen en citroenroomsaus

De zomertijd is begonnen, de temperaturen stijgen en de aspergekopjes komen uit de grond. Ik mocht een heerlijke aspergebox van Het Nederlands Asperge Centrum ontvangen en heb daar deze zalige Pasta met asperges, garnalen en citroenroomsaus van gemaakt. Als jij ook zo gek op asperges bent, probeer dit gerecht dan eens! En haal ze snel […]

Kipkarbonades met knoflook en paddenstoeltjes

Kipkarbonades met knoflook en paddenstoeltjes

Boer Karin van de Polderkip en Polderknoflook liet mij weten dat ze in nieuw product hadden, namelijk knoflookpoeder gemaakt van hun rode knoflook. Of ik dit proberen wilde. Natuurlijk wil ik dit proberen, wij zijn immers gek op knoflook! Dus op een vrijdagmiddag – als haar winkeltje open is – naar het buitengebied gereden en […]

Oeufs en Cocotte

Een gerecht wat niet ontbreken mag tijdens de Paasdagen zijn Oeufs en Cocotte oftewel eieren in een potje uit de oven. De eieren worden gegaard in een ramaquin (kleine ovenbakjes) in de oven. Het basisrecept is eieren op een scheutje room, maar je kunt dit eindeloos variëren met wat jij lekker vindt.   Oeufs en […]

Kip fricassee met rode pesto

Kip fricassee met rode pesto

Ik had een lekkere snelle maaltijd bereid en vond het te simpel om het recept uit te schrijven. Maar manlief zat er zo van te smikkelen, dat ik er toch maar een foto van gemaakt heb en vervolgens het recept voor jullie uitgeschreven heb. Deze kip fricassee met rode pesto is dus erg lekker en […]

Aardappelgratin Cacio e Pepe

Aardappelgratin Cacio e Pepe

Lekkere romige en peperige gratin van aardappelen, wie lust dat nou niet. Deze aardappelgratin Cacio e Pepe is natuurlijk een knipoog naar de bekende Italiaanse klassieker pasta Cacio e Pepe. Deze pasta wordt gemaakt met zwarte peper en geraspte Pecorino kaas, meer niet. Maar wat een heerlijk pastagerecht is dat!   Gratin   De Franse […]

Chocolade brownies met pompoen

Chocolade brownies met pompoen

Ik ben niet zo’n super goede bakster, maar chocolade brownies bakken vind ik erg leuk en erg lekker. En deze keer heb ik hele bijzondere brownies gebakken, namelijk chocolade brownies met pompoen en dat is een zalige combinatie geworden. Een smeuïge brownie met een soort gemarmerde pompoencake erdoor. Dit wil je proeven!   Brownies   […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden