Gemaakt met verse dille en een smaakvolle azijn, maakt deze aardappelsalade met dille een heldere, frisse zomerse aardappelsalade die veganistisch, glutenvrij en perfect is voor alle barbecue feestjes!
Elk jaar lijkt het alsof het steeds langer duurt voordat de zomer komt, maar als hij er dan is vliegt hij weer voorbij. Gelukkig hebben we snelle gemakkelijke bijgerechten zoals deze aardappelsalade voor die buitendinertjes en barbecues!
We houden van deze salade omdat het zuivelvrij en zonder mayonaise is! Het is een aardappelsalade die vegan en glutenvrij is en anders dan een klassieke aardappelsalade die je normaal ziet. Deze aardappelsalade is lekker pittig en smaakvol!

 

Ingrediënten:

 

Vers is de sleutel, net als de meeste van mijn recepten.

 

Aardappelen*: Krieltjes zijn denk ik de beste aardappelen voor de salade, omdat je iets kleins en vasts wilt. Dit soort aardappeltjes blijven tijdens het koken goed in vorm. Je kunt ook aardappelen kleine nieuwe aardappelen gebruiken. Ze moeten wel vastkokend zijn.
In mijn blog Aardappelsoorten lees je alles over de soorten aardappelen en waar je ze het beste voor gebruiken kunt.

Lente-uien: geven ook een uiensmaak aan de salade, alleen iets milder.

Verse dille: je zou gedroogde dille kunnen gebruiken voor dit recept, maar het is echt niet hetzelfde zonder verse.

Sjalotje: als je deze snippert kan het rauw door de dressing. Als je geen sjalotjes in huis hebt, kan je ook een kleine rode ui nemen.

Olijfolie en appelciderazijn: hiermee maak je een heerlijke dressing zonder dat je mayonaise hoeft te gebruiken. Gebruik een mosterd naar keuze voor extra pit.

 

Onze andere favoriete aardappelsalades zijn:

 

Aardappel raapstelensalade met mosterddressing
Salade met bietjes, truffelaardappelen en pruimen
Zoete aardappelsalade met rucola en avocado
Aardappel koolsalade met ei en spekjes
Spaanse salade met aardappel en boontjes
Zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen

 

 

Recept Aardappelsalade met dille: