Deze zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen is een heerlijke vegetarische salade gemaakt van gebakken gekruide zoete aardappelblokjes en gegrilde maïskolven. Daarbij nog zwarte bonen en een romige dressing gemaakt van Griekse yoghurt en avocado.
Hoera! Het warme weer is hier, het is het seizoen van grillen en allerlei soorten salades. Maar deze salade is ook heerlijk in de herfst of winter.

 

Deze salade van zoete aardappel, maïs zwarte bonen is mijn eerste aanbod van het seizoen. Ik had nog zoete aardappelen en twee maïskolven liggen. En ik heb altijd allerlei soorten peulvruchten op voorraad. Of het nu gedroogd of in blik is. Zo ontstaan mijn recepten meestal, door te kijken wat ik nog in de koelkast of keukenkastjes heb liggen.
Welkom bij het plannen van het diner in mijn huishouden.

 

Deze salade was zo goed, dat ik besloot om het te posten. Het is verfrissend en toch vullend, met veel vezels en het smaakt gewoon goed! Het is ook kleurrijk!
Deze felgekleurde salade kan niet verleidelijker zijn. Mooi voor het oog en barstensvol smaak op de tong. Ik hou van veelzijdig en dit is een van die veelzijdige salades die naar jouw smaak kan worden aangepast.

 

Ingrediënten:

 

Maïskolven, koop ze vers of gekookt. Als je de ongekookte hebt, moet je ze wel even van te voren koken voordat je ze gaat grillen. Gegrilde maïs is zo lekker, koop daarom vooral de hele kolven en niet de maïskorrels.

Zoete aardappelen zijn goddelijk in dit recept, maar vervang ze gerust door pompoen. Vooral als dat is wat je bij de hand hebt.

Zwarte bonen, koop een blik of koop ze gedroogd. Als je ze gedroogd koopt zijn ze een stuk goedkoper, maar dan moet je ze wel eerst weken en dan koken. Bonen in blik hoeven alleen maar afgespoeld en uitgelekt te worden. Gemak dient de mens in deze.

Tomaatjes, neem lekkere rijpe tomaten voor de salade.

Gemengde sla, koop een zakje sla die jij lekker vindt.

Ik hou erg van koriander, maar ik heb een man die niet zoveel geeft om koriander. De koriander weglaten en vervangen door bieslook of peterselie zou ook heerlijk zijn.

Avocado’s, ik heb vaak ruzie met avocado’s …. of ze zijn keihard of ze zijn te rijp en dus bruin van binnen. Met de ‘eat me’ avocado’s maak je de beste kans op mooie groene en rijpe avocado’s.

 

Tips:

 

Verwarm een paar tortilla’s, vul met deze salade en top met avocado, kaas en hete saus. Instant diner!

Maak roerei of een omelet en gebruik deze salade als vulling.

Serveer deze salade bovenop granen. Besprenkel vervolgens met avocadosaus en een paar scheutjes hete saus.

Probeer ook eens deze heerlijke Regenboog salade met geitenkaas.

 

 

Recept Zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen: