Mini taco tubs met garnalen

Mini taco tubs met garnalen

Wij zijn gek op taco’s en garnalen, daarom heb ik deze keer ze gecombineerd. Maar geen gewone taco’s, het zijn mini taco tubs met garnalen en een heerlijke pittige salsa geworden. Deze eet je heerlijk uit het vuistje.   Taco’s   Taco’s zijn kleine maïstortilla’s die gebakken of gefrituurd worden. Zij worden dubbelgevouwen en gevuld […]

Patatje nachos met knoflookgarnalen

Patatje nachos met knoflookgarnalen

In de foodybox van Kroon op het werk mocht ik weer een zakje Grozette Cheese Sensation Nacho. Daar moest ik natuurlijk iets lekkers mee maken. We hadden zin in patat en ik had nog garnalen in huis, het is patatje nachos met knoflookgarnalen geworden. Dit moet ik echt nooit meer gaan maken, het is namelijk […]

Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel

Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel

Wij zijn gek op zoete aardappel en in dit gerecht is het een lekkere zoete tegenhanger bij het pittige van het gehakt. Deze Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel heeft een hele waslijst aan ingrediënten, maar de bereiding hiervan valt reuze mee. Dus laat je niet afschrikken en maak het een keertje! Ik denk dat jong […]

Gevulde mini pompoentjes met kalkoen

Gevulde mini pompoentjes met kalkoen

Ik ga deze gevulde mini pompoentjes met kalkoen maken voor Thangsgiving. De vierde donderdag van november wordt Thanksgiving gevierd in Amerika. Omdat hubbie 26 jaar in Amerika heeft gewoond, maak ik regelmatig ‘Amerikaanse’ gerechten voor hem. En dit gerecht bevat alle ingrediënten die meestal gebruikt worden voor een Thanksgiving diner, zoals bijvoorbeeld pompoen, kalkoen, maïs […]

Mexicaanse zoete aardappel

Mexicaanse zoete aardappel

Zoete aardappelen zijn helemaal hot en niet zonder reden. Ze zijn namelijk heel erg gezond. De zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) is geen familie van de aardappel die wij kennen, maar een wortel van een inulinehoudende knol. Deze inuline verteert langzamer dan de zetmeel van onze aardappel. Daarom is deze aardappel zo goed voor […]

Hummus gemaakt van maïs en kikkererwten

Hummus gemaakt van maïs en kikkererwten

Ik had een ontzettend leuk foody goodiebox gekregen met allerlei lekkere dingetjes. Het is voor mij een uitdaging om lekkere recepten met deze producten te verzinnen. Zo zaten er schattige blikjes maïs van Bonduelle en een kruidenmix genaamd Thailand van SpiceM in de box. Hoe kan ik die combineren. Ik heb een hummus gemaakt van […]

Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs

Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs

Deze Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs is een heerlijk en niet te moeilijk te maken gerecht. Ook handig als je voor heel veel mensen moet koken, bereid de vulling dan vast voor en vul de wraps dan op de avond zelf. Zet ze in de oven en klaar is kees. En voor extra pit […]

Vegetarisch gevulde courgettes

Vegetarisch gevulde courgettes

Ik ben niet zo gek op vleesvervangers, maar als je vegetarisch gehakt goed rul bakt met specerijen dan wordt het toch wel smakelijk. Door de gerookte paprikapoeder is het lekker pittig, houd je daar niet van dan doe je iets minder erbij. Of juist meer als je van pittig houdt. Deze vegetarisch gevulde courgettes hebben […]

Gele zomersalade

Gele zomersalade

Ik had al zo lang in mijn hoofd om een Gele zomersalade te maken. De zon op je bord zeg maar. Hier en daar gele groenten bij elkaar gesprokkeld en toen was het zo ver. Zelfs de dressing moest geel worden. Ik heb ook een Groene of een Rode salade voor je  

Mexicaanse burgers met Guacaioli

Mexicaanse burgers met Guacaioli

Ik heb voor deze Mexicaanse burgers met Guacaioli hele maïskolven gebruikt en deze gegrild, maar je kan ook gewoon een blikje maïskorrels gebruiken. Guacaioli is een combinatie van guacamole en aioli. Of liever een burger gemaakt van vis? Probeer dan deze Zalmburgers met avocadomayonaise

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden