Ik kwam deze foto’s tegen in mijn archief en toen bleek dat dit recept voor Cordita’s gevuld met Picadillo vis niet eens op de website stond. En dat is zonde, want het is een superlekker recept. Daarom heb ik het uitgeschreven voor jullie en snel geplaatst op de site. Als je niet van vis houdt, kan je het ook met bijvoorbeeld kip maken. Het is een uitgebreid recept, maar dan serveer je ook wel iets heerlijks.

 

Cordita

 

Een cordita is een klein formaat tortilla die dubbelgevouwen en uit de hand gegeten wordt. Het is een zachte tortilla, die je even in de pan verwarmd zodat je ze makkelijk kunt vouwen.
Je vindt deze kleine tortilla’s wel in de supermarkt.
Bij cordita’s kan je alle ingrediënten op tafel zetten, zodat iedereen ze eigen cordita vult.
In mijn blog: Wat is het verschil tussen tortilla´s, wraps, taco´s en burrito´s kan je alles lezen over de verschillende soorten tortilla’s.

 

Tex Mex keuken

 

De Tex Mex keuken (Texaans Mexicaans) is ontstaan in de Amerikaanse staat Texas. Het is eeuwen geleden ontstaan toen de Mexicaanse keuken zich vermengde met de Amerikaanse keuken. De gerechten kan je niet vergelijken met de traditionele Mexicaanse keuken. Dit komt omdat ze erg veramerikaanst zijn.
Bekende Tex Mex gerechten zijn tortilla’s, burrito’s, nacho’s, enchilada’s, fajita’s, guacamole, chili con carne, etc. En bijna bij alle gerechten worden er (hete) sauzen geserveerd. Daarnaast is de Tex Mex keuken veel vetter en worden er minder verse groenten gebruikt ten opzichte van de Mexicaanse keuken.

 

Vis

 

Ik heb kabeljauw in blokjes gesneden gebruikt voor dit recept. Je kunt ook een andere soort vis zoals bijvoorbeeld koolvis, skrei of zalm gebruiken. Ben je gek op garnalen, dan koop je rauwe garnalen hiervoor in de plaats.

 

Tips:

 

De Picadillo kruiden (blikje Jonnie Boer) heb ik bij de AH gekocht. Als je geen picadillo kruiden kunt vinden, neem dan cajun kruiden en de chipotle kan je eventueel vervangen door 1 theelepel sambal.

Probeer ook eens deze heerlijke Cordita’s gevuld met shoarma, kikkererwten en gebakken ei.

 

Recept: Cordita gevuld met Picadillo vis