Mexicaanse paarse bloemkoolrijst salade

Mexicaanse paarse bloemkoolrijst salade

Ik had een schattige kleine paarse bloemkool gekocht op de markt maar wist nog niet wat ik ermee ging maken. Even kijken wat ik nog in huis heb, blikje zwarte bonen en maïs, check. Een rode paprika, ook lekker erbij. Een bos koriander die nodig gebruikt moet worden. Zo ontstaat bij mij een gerecht en […]

Filorolletjes gevuld met pulled pork

Filorolletjes gevuld met pulled pork

Voor deze filorolletjes gevuld met pulled pork heb ik een restant van de pulled pork die ik gemaakt had, gebruikt. Mocht je geen zin hebben om zelf pulled pork te maken, dan kan je deze kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder.   Maak deze filorolletjes als lunch, avondeten of serveer ze als […]

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne wordt hier meestal gemaakt met (runder)gehakt. Maar origineel wordt het met rundvlees gemaakt. Ik heb hiervoor runder riblappen gebruikt en dit lekker lang laten stoven. Het is dus chili con carne stoofvlees geworden. En dit is heerlijk op een koude avond. Nodig lekker veel mensen uit, zet de grote pan met stoof […]

Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel

Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel

Wij zijn gek op zoete aardappel en in dit gerecht is het een lekkere zoete tegenhanger bij het pittige van het gehakt. Deze Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel heeft een hele waslijst aan ingrediënten, maar de bereiding hiervan valt reuze mee. Dus laat je niet afschrikken en maak het een keertje! Ik denk dat jong […]

Mexicaanse zoete aardappel

Mexicaanse zoete aardappel

Zoete aardappelen zijn helemaal hot en niet zonder reden. Ze zijn namelijk heel erg gezond. De zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) is geen familie van de aardappel die wij kennen, maar een wortel van een inulinehoudende knol. Deze inuline verteert langzamer dan de zetmeel van onze aardappel. Daarom is deze aardappel zo goed voor […]

Gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip

Gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip

Ik heb heerlijke biologische pompoenen meegekregen van boer Dijkstra en daar ga ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Van een pompoen heb ik deze lauwwarme salade van gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip gemaakt. Je kunt dit warm, lauwwarm of koud serveren. Als je het warm wilt serveren moet je de zwarte boontjes even opwarmen […]

Kip met chilisalade in een tortillamandje

Kip met chilisalade in een tortillamandje

Het is even een klusje om de tortillamandjes te maken, maar dan serveer je ook wel iets leuks op tafel. Deze kip met chilisalade in een tortillamandje is een heerlijk gerecht om op een warme dag te serveren. Je kunt hiervoor een gekookte kipfilet of een gerookte kipfilet gebruiken. Of je gebruikt de restanten kip […]

Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs

Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs

Deze Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs is een heerlijk en niet te moeilijk te maken gerecht. Ook handig als je voor heel veel mensen moet koken, bereid de vulling dan vast voor en vul de wraps dan op de avond zelf. Zet ze in de oven en klaar is kees. En voor extra pit […]

Cordita's met zoete aardappel en salsa verde

Cordita’s met zoete aardappel en salsa verde

Zoete aardappelen en bonen zijn goed voor je, probeer ze daarom eens in deze vegetarische Cordita’s met zoete aardappel en salsa verde. Cordita’s zijn kleine wraps, het is een leuk formaat voor een hapje om uit de hand te eten.   De Mexicaanse salsa verde kan je heel goed zelf maken, hoe je dat doet […]

Brownies gemaakt van zwarte bonen

Brownies gemaakt van zwarte bonen

De eerste keer dat ik een recept voorbij zag komen van brownies gemaakt van zwarte bonen dacht ik gatver, dat lijkt mij niet lekker. Maar ja mijn nieuwsgierigheid was toch gewekt. Laat ik het dan maar eens proberen! Ik had nog een blik zwarte bonen staan en cacao en chocolade heb ik altijd wel in […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden