Mexicaanse smaken zoals chili, koriander, zwarte bonen, maïs en een tomaten verwerkt in een pastagerecht. Als jij ook zo gek bent op deze keuken dan wil je Tex Mex pasta echt proberen! Maak hem helemaal naar eigen smaak met de bonensoorten, vlees en specerijen die jij lekker vindt. En voeg lekker veel rode peper toe als jij van pittig houdt.

 

Tex Mex keuken

 

De Tex Mex keuken is ontstaan in de Amerikaanse staat Texas waar veel Mexicanen wonen. Het is de afkorting voor Texaans en Mexicaans. Het zijn dus Mexicaanse recepten die in de loop der tijd ‘veramerikaanst’ zijn. Het is in Amerika en eigenlijk wel over de hele wereld een populaire keuken.
Natuurlijk is de Tex Mex wel een beetje afgeleid van de Mexicaanse keuken, maar sommige gerechten hebben niets met het Mexicaanse gerechten te maken.
Daarom noem ik dit dus een Tex Mex pasta en niet een Mexicaanse pasta. Maar het is en blijft wel een heerlijke pasta die het proberen waard is.

 

Ingrediënten die typisch in de Tex Mex keuken gebruikt worden zijn bloemtortilla’s in plaats van maïstortilla’s, gehakt, Cheddar kaas, zwarte bonen en komijn- en koriander- en chilipoeder.
En typische gerechten uit de Tex Mex keuken zijn Taco’s, Burrito’s, Fajita’s, Chili con carne, Enchilada’s, Nachos en Guacamole.

 

Ik heb kipdijfilets gebruikt omdat dit vlees zo lekker mals en snel gaar is, maar je kunt ook kipfilet gebruiken en dit in blokjes of reepjes snijden. Of gebruik vegetarische kipstukjes.
Rul gebakken rundergehakt is ook een prima alternatief.

 

Pasta

 

Voor dit pastagerecht kan je diverse soorten pasta gebruiken zoals fusilli, farfalle, rigatoni, macaroni of zelfs spaghetti als jij dit lekker vindt. Ik heb schelpjes gebruikt.

 

Tips:

 

Je kunt er nog een frisse salsa bij serveren. Het recept voor een tomatensalsa vind je hier.

Picadillo kruiden vind je in de grotere supermarkten. Zo niet, vervang het dan door taco kruiden o.i.d.

Als je niet van koriander houdt, vervang dit door lente-ui.

 

 

Recept Tex Mex pasta: