Megagrote en pittige slavinken

Megagrote en pittige slavinken

Ben jij ook zo gek op slavinken? Nou probeer dan eens dit recept. Zelf slavinken maken is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens superlekker. Je kunt namelijk zelf de smaak bepalen en je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ik heb nu megagrote en pittige slavinken gemaakt […]

Taco’s met krokante mosselen

Taco’s met krokante mosselen

Ik had nog wat kleine maïs tortilla’s over van een taco’s met barbecue kip recept en wilde daar nog andere lekkere taco’s van maken. Ook had ik nog gekookte mosselen over van een ander gerecht. Daarom heb ik dit gecombineerd in deze taco’s met krokante mosselen. En dit was zo lekker, dat ik toch maar […]

Bavette met tomaten maïssalsa

Bavette met tomaten maïssalsa

Wij zijn gek op bavette, een malse steak voor de echte liefhebber. Deze bavette met tomaten maïssalsa is een heerlijke bereiding van dit stukje vlees. Met daarbij een pittige salsa, je waant je in Mexico. Aangezien we dit jaar daar niet naartoe kunnen vliegen, halen we dit land maar naar onze eigen tafel.   Bavette […]

Bolcourgette met cheeseburger

Bolcourgette met cheeseburger

Ik had op de markt van die schattige bolcourgettes gekocht. Maar ja wat ga ik ermee doen. Je kunt ze natuurlijk lekker vullen en in de oven bereiden, maar ik wilde er iets anders van maken. Had wel gehakt in de koelkast liggen, toch maar vullen dan? Nee! We zijn gek op burgers, dus laat […]

Mexicaanse pasta en maïs salade

Mexicaanse pasta en maïs salade

1 juli is het de dag van de pasta salade. En ik heb deze keer wat Mexicaanse smaken in de strijd gegooid. Het is een Mexicaanse pasta en maïs salade geworden. De maïs, groene peper, limoen en koriander maken het echt Zuid-Amerikaans. Als je wilt kan je er ook nog wat zwarte boontjes doorheen mengen, […]

Mozzarella nuggets met pesto

Mozzarella nuggets met pesto

Ze zien er uit als bitterballen, maar het zijn mozzarella nuggets. Ik heb hiervoor de kleine bolletjes mozzarella gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een grote bol in kleine stukjes snijden. Deze mozzarella nuggets met pesto zijn lekker als borrelhapje.   Ik heb er Mexicaanse smaken aan gegeven, door de panko te kruiden met pittige […]

Mega cheeseburgers

Mega cheeseburgers

Zelf hamburgers maken is het lekkerste en het is helemaal niet moeilijk. Gebruik goede mager rundergehakt en doe verse kruiden of specerijen naar smaak erin. Deze mega cheeseburgers kan je natuurlijk ook kleiner maken, maar voor de lekkere en grote trek en speciaal voor de mannen zijn het mega burgers geworden. Wij vinden het lekker […]

Knoflooksoep van gepofte knoflook

Knoflooksoep van gepofte knoflook

Voordat je deze knoflooksoep van gepofte knoflook gaat eten, moet je eerst een knoflook alert afgeven! Maar als je samen de knoflooksoep geniet, is er geen probleem. Ben je gek op knoflook, dan moet je deze soep echt proberen. Door het poffen in de oven, is de scherpte er helemaal af en ontstaat er een […]

Gevulde mini cheeseburgers

Gevulde mini cheeseburgers

Ik zag die schattige Babybel mini kaasjes in de aanbieding en zo ontstond het idee om hamburgers hiermee te vullen. Maar toen dacht ik….hoe leuk zou het zijn om mini burgertjes te maken en die te vullen met zo’n kaasje. Het is even een werkje om de gevulde mini cheeseburgers in elkaar te flansen, maar […]

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Na een vleesloze maand januari, had manlief zin in een hele grote hamburger. Nou die kon hij krijgen, het zijn Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen geworden. Real dude food. Maak zo ‘n grote hamburger lekker zelf en bepaal zelf wat voor kruiden je erin doet en hoe groot hij moet worden. 500 gram gehakt voor […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden