Wij zijn gek op bavette, een malse steak voor de echte liefhebber. Deze bavette met tomaten maïssalsa is een heerlijke bereiding van dit stukje vlees. Met daarbij een pittige salsa, je waant je in Mexico. Aangezien we dit jaar daar niet naartoe kunnen vliegen, halen we dit land maar naar onze eigen tafel.

 

Bavette

 

Deze bavette steak wordt steeds bekender in Nederland. Het wordt gesneden uit de flank van het rund, daarom wordt dit vlees ook wel Flank steak in Amerika genoemd. Het is heerlijk van smaak en structuur, mits goed bereid en gesneden. De steak is plat en langgerekt en heeft een grove draad. Als je het in dunne plakjes dwars op de draad snijdt, heb je een mals stuk vlees.

 

Het was een ‘vergeten’ stuk vlees maar is nu zeker populair, vooral op de barbecue. Het vlees is iets ‘steviger’ dan een gewone biefstuk, maar daarom is het ook smakelijker. Als je wat meer moet kauwen op vlees, komt de smaak namelijk beter tot z’n recht.
De bavette steak moet je wel rare tot medium rare eten, als je het doorbakt is het echt niet lekker.
Ik bestel bavette en ander heerlijk vlees altijd bij Beef & Steak. Een snelle levering en goede service krijg je hier. En je kunt er terecht voor heel veel soorten vlees, die je niet snel bij jouw slager zult vinden.

 

Ben jij ook zo gek op bavette? Dan heb ik nog veel meer recepten hiervan voor jou:

 

Bavette met groene kruiden tahinsaus
Bavette met balsamico uien
Bavette met lente-ui en komkommer
Pappardelle met bavette Stroganoff
Cordita’s met bavette en wasabi
Huevos Rancheros met bavette

 

Tips:

 

De salsa kan je eventueel een dag van tevoren klaar maken en goed afgedekt bewaren in de koelkast.
Wij hebben er lekkere gebakken aardappeltjes bij gegeten. Deze heb ik tijdens het bakken ook gekruid met de Picadillo kruiden.

 

Recept Bavette met tomaten maïssalsa: