Pittige steaksalade met radijsjes

Pittige steaksalade met radijsjes

Ik had een veel te grote bavette gekocht voor op de barbecue, maar die heb ik wel lekker in z’n geheel gegrild. Want van overgebleven gegrild vlees kan ik weer iets heerlijks maken, zoals deze pittige steaksalade met radijsjes. Het pittige zit em in de twee soorten radijsjes, de rode bosui en de verse knoflook […]

Noedels met bavette en paddenstoelen

Noedels met bavette en paddenstoelen

Wil je een snelle en lekkere Oosterse maaltijd op tafel zetten, maak dan deze noedels met bavette en paddenstoelen in zwarte bonensaus. Veel lekkerder dan de afhaal en net zo snel bereid. Ideaal voor een doordeweekse dag, maar natuurlijk ook een super gerecht in het weekend. Heerlijke pittige steak met een paddenstoelenmix en noedels, wat […]

Bavette met tomaten maïssalsa

Bavette met tomaten maïssalsa

Wij zijn gek op bavette, een malse steak voor de echte liefhebber. Deze bavette met tomaten maïssalsa is een heerlijke bereiding van dit stukje vlees. Met daarbij een pittige salsa, je waant je in Mexico. Aangezien we dit jaar daar niet naartoe kunnen vliegen, halen we dit land maar naar onze eigen tafel.   Bavette […]

Wrap met steak en guacamole

Wrap met steak en guacamole

Manlief is gek op allerlei soorten biefstuk, maar vooral de soorten die veel smaak hebben zoals een bavette. Ik heb de bavette gegrild en verwerkt in deze heerlijke wrap met steak en guacamole. De guacamole maak je natuurlijk zelf, dat is het lekkerst. Nou hij vond het heerlijk hoor, wat heeft hij gesmuld hiervan.   […]

Philly Cheese Steak Sandwich

Philly Cheese Steak Sandwich

Ik heb ooit in Amerika een Philly Cheese Steak Sandwich gegeten en vond dit super lekker. Hierbij mijn versie op dit broodje met biefstuk en gesmolten kaas, want dat is het eigenlijk. Steak and cheese sandwich was de favoriet van hubby toen hij in Amerika woonde. En elke keer als hij heimwee heeft, maak ik […]

Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa

Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa

Ik had een mooie bavette gekocht. Natuurlijk kan je die lekker naturel grillen op de barbecue of grillpan, maar ik wil er weer iets bijzonders van maken. Het is warm buiten, dus een salade lijkt me heerlijk vandaag. Het is een Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa geworden en die is heerlijk kan ik je verklappen!   Bavette […]

Bavette met groene kruiden tahinsaus

Bavette met groene kruiden tahinsaus

Bavette ook wel genoemd Flank Steak, Flanchet, Vanglap, Vinkenlap of Halve maan steak is een steak afkomstig van de vang (flank) van de koe. Dit komt uit de buikspier van een rund en is dus ‘werkvlees’. Daarom is het een grof en stevig stuk vlees met een stevige bite maar wel erg smakelijk. Misschien ken […]

Steak en noedel salade

Steak en noedel salade

Heerlijke salade voor een warme dag. Ideaal om doordeweeks te maken, want het is makkelijk en snel te bereiden. Lekker pittig met heel veel smaak, dat is wat je wil op een hete dag. Wist je trouwens dat je van hete pepers afkoelt? Daarom wordt er in tropische landen altijd zo pittig gegeten. Dus heb […]

Carne asada van bavette

Carne asada van bavette

Deze bavette is gemarineerd, gegrild in een grillpan en daarna verder gegaard op een ovenplank in de oven. Carne asada is een vleesgerecht uit Latijns Amerika. Een groot stuk vlees wordt een paar uur gemarineerd en daarna geroosterd. Dan wordt het in dunne plakken gesneden en meestal geserveerd als een hoofdgerecht in taco’s of burrito’s. De letterlijke […]

Bavette met lente-ui en komkommer

Bavette met lente-ui en komkommer

Deze bavette met lente-ui en komkommer is weer eens een andere manier om deze steak te serveren. Eet het als hoofdgerecht met eventueel lekkere frites of gebakken aardappelen erbij. Of serveer het als lunch met een stuk brood erbij. Ook heerlijk als voorgerecht. Je kunt de bavette vervangen door een ander soort steak of biefstuk. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden