Wij zijn gek op bavette, een malse steak voor de echte liefhebber. Deze bavette met tomaten maïssalsa is een heerlijke bereiding van dit stukje vlees. Met daarbij een pittige salsa, je waant je in Mexico. Aangezien we dit jaar daar niet naartoe kunnen vliegen, halen we dit land maar naar onze eigen tafel. Bavette […]
Manlief is gek op allerlei soorten biefstuk, maar vooral de soorten die veel smaak hebben zoals een bavette. Ik heb de bavette gegrild en verwerkt in deze heerlijke wrap met steak en guacamole. De guacamole maak je natuurlijk zelf, dat is het lekkerst. Nou hij vond het heerlijk hoor, wat heeft hij gesmuld hiervan. […]
Ik heb ooit in Amerika een Philly Cheese Steak Sandwich gegeten en vond dit super lekker. Hierbij mijn versie op dit broodje met biefstuk en gesmolten kaas, want dat is het eigenlijk. Steak and cheese sandwich was de favoriet van hubby toen hij in Amerika woonde. En elke keer als hij heimwee heeft, maak ik […]
Ik had een mooie bavette gekocht. Natuurlijk kan je die lekker naturel grillen op de barbecue of grillpan, maar ik wil er weer iets bijzonders van maken. Het is warm buiten, dus een salade lijkt me heerlijk vandaag. Het is een Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa geworden en die is heerlijk kan ik je verklappen! Bavette […]
Bavette ook wel genoemd Flank Steak, Flanchet, Vanglap, Vinkenlap of Halve maan steak is een steak afkomstig van de vang (flank) van de koe. Dit komt uit de buikspier van een rund en is dus ‘werkvlees’. Daarom is het een grof en stevig stuk vlees met een stevige bite maar wel erg smakelijk. Misschien ken […]
Heerlijke salade voor een warme dag. Ideaal om doordeweeks te maken, want het is makkelijk en snel te bereiden. Lekker pittig met heel veel smaak, dat is wat je wil op een hete dag. Wist je trouwens dat je van hete pepers afkoelt? Daarom wordt er in tropische landen altijd zo pittig gegeten. Dus heb […]
Deze bavette is gemarineerd, gegrild in een grillpan en daarna verder gegaard op een ovenplank in de oven. Carne asada is een vleesgerecht uit Latijns Amerika. Een groot stuk vlees wordt een paar uur gemarineerd en daarna geroosterd. Dan wordt het in dunne plakken gesneden en meestal geserveerd als een hoofdgerecht in taco’s of burrito’s. De letterlijke […]
Deze bavette met lente-ui en komkommer is weer eens een andere manier om deze steak te serveren. Eet het als hoofdgerecht met eventueel lekkere frites of gebakken aardappelen erbij. Of serveer het als lunch met een stuk brood erbij. Ook heerlijk als voorgerecht. Je kunt de bavette vervangen door een ander soort steak of biefstuk. […]
Dit is toch wel een van mijn favorieten…..de Stroganoff saus. Vroeger moest ik deze aan tafel bereiden in het restaurant van mijn ouders. Nu verwen ik hubbie, familie of vrienden ermee. Deze pappardelle met bavette en Stroganoff saus, is een heerlijke combinatie geworden. Als je vlees- en pastaliefhebber bent, ga dit dan snel maken. Je […]
Ik had mij op de markt bij mijn groenteboer een heel kistje oesterzwammen laten aansmeren. Maar ja wat ga je ermee doen? Nu zijn paddenstoelen heerlijk bij een biefstukje en ik had al een bavette gekocht. Ik heb er een Oosterse twist aan gegeven, door de bavette te marineren in sambal en sojasaus en de […]