Deze bavette is gemarineerd, gegrild in een grillpan en daarna verder gegaard op een ovenplank in de oven. Carne asada is een vleesgerecht uit Latijns Amerika. Een groot stuk vlees wordt een paar uur gemarineerd en daarna geroosterd. Dan wordt het in dunne plakken gesneden en meestal geserveerd als een hoofdgerecht in taco’s of burrito’s. De letterlijke vertaling van carne asada is gegrild (asada) vlees (carne). Lekker met tortilla’s, salsa en avocado’s. Of serveer het met rijst en bonen. Ik heb een Carne asada van bavette gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook een andere stuk rundvlees of steak gebruiken.

 

De marinade heb ik gemaakt door alle ingrediënten te hakken in mijn keukenmachine. Deze marinade bestaat meestal uit olijfolie, veel knoflook, limoensap, jalapeño peper en koriander. Hoe langer je het vlees marineert hierin, hoe meer de smaken erin zullen trekken en hoe malser het vlees zal worden.

 

Teveel vlees

 

Hubbie had een wel hele grote bavette besteld bij onze slager en zou dit het liefste allemaal opeten. Maar van de rest van dit lekkere gegrilde vlees heb ik deze heerlijke bavette carpaccio gemaakt voor de lunch de volgende dag.

Carne asada van bavette