Nojito van bitter lemon

Nojito van bitter lemon

Deze Nojito van bitter lemon is natuurlijk niet de echte Mojito, maar een alcoholvrije variant op deze cocktail en gemaakt van bitter lemon. De Mojito cocktail komt oorspronkelijk uit Cuba en is nu een populaire cocktail over de hele wereld. Het wordt gemaakt van rum, limoensap, (riet)suiker, spuitwater en heel munt en wordt geserveerd met lekker […]

Kokos mojito mocktail met komkommer

Kokos mojito mocktail met komkommer

Ik zag een blikje mojito (Finley) in de supermarkt staan en heb dit gekocht. Was wel benieuwd naar de smaak. Vooral omdat er geen alcohol in zit. Ik heb er deze kokos mojito mocktail met komkommer van gemaakt. Natuurlijk kan je dit drankje ook zo drinken, maar ik vind het leuk om er weer iets […]

Carne asada van bavette

Carne asada van bavette

Deze bavette is gemarineerd, gegrild in een grillpan en daarna verder gegaard op een ovenplank in de oven. Carne asada is een vleesgerecht uit Latijns Amerika. Een groot stuk vlees wordt een paar uur gemarineerd en daarna geroosterd. Dan wordt het in dunne plakken gesneden en meestal geserveerd als een hoofdgerecht in taco’s of burrito’s. De letterlijke […]

Karamel chocolade pinda trifle in een glaasje

Karamel chocolade pinda trifle in een glaasje

Dulce de leche ken jij dat? Het is een karamelpasta, gemaakt gecondenseerde melk. Je kunt het voor heel veel recepten gebruiken, zoals in gebak, ijs ervan maken of een topping voor brownies. Ook lekker op een pannenkoek of op je boterham. Je kunt het heel makkelijk zelf maken. Nu heb ik het verwerkt in deze […]

Chimichurri gemaakt van verse munt

Chimichurri gemaakt van verse munt

De bekende Argentijnse groene Chimichurri saus wordt meestal gemaakt van peterselie, rode pepers, ui en knoflook. Dit is een variatie op de klassieker, het is een Chimichurri gemaakt van verse munt. Lekker bij een gegrilde steak of lamsvlees. Het is een lekkere frisse groene kruidensaus door het gebruik van de verse munt. Je kunt de kruiden […]

Chimichurri

Chimichurri

Chimichurri is een Argentijnse groene kruidensaus die vaak geserveerd wordt bij een stuk gegrild rundvlees. Het wordt gemaakt van peterselie en andere groene kruiden, rode of groene pepers, ui, knoflook en heeft een zuurtje door het gebruik van (rode wijn) azijn. Het brengt een gegrilde biefstuk lekker op smaak. Maar op een pistoletje met rundergehaktballetjes […]

Caipinrinha

Caipinrinha

Caipinrinha is een Braziliaanse cocktail bestaande uit limoen, suiker, ijs en cachaça. Maak het eens op een zwoele zomeravond. Deze Braziliaanse cocktail is ook onweerstaanbaar

Braziliaanse bonbons Brigadeiro

Braziliaanse bonbons Brigadeiro

Braziliaanse bonbons Brigadeiro zijn makkelijk te maken bonbons. Ze zijn heel erg lekker maar ook heel erg calorierijk, dus niet teveel eten. Dit Braziliaans broodje Bauru is ook het proberen waard

Braziliaans broodje Bauru

Braziliaans broodje Bauru

Vanwege de Olympische Spelen in Brazilië heb ik wat Braziliaanse recepten geplaatst. Dit goedgevulde Braziliaans broodje Bauru is daar een van. En na dit broodje heb ik nog lekkere Braziliaanse bonbons voor je.

Cocktail van Braziliaanse limonade

Brazilaanse limonade wordt gemaakt van suikerwater, limoenen, gecondenseerde melk en ijsklontjes. Ik heb hierop een cocktail variatie op bedacht.

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden