Braziliaans zwarte bonen stoofgerecht Feijoada

Braziliaans zwarte bonen stoofgerecht Feijoada

Dit is één van de beroemde gerechten van Brazilië en als je het een keertje geproefd hebt, zal je het zeker vaker maken! Het is een heerlijke stoofpot van zwarte bonen en verschillende soorten vlees. De langzaam gegaarde, smaakvolle en umami-rijke stoofpot van zwarte bonen uit Brazilië, is gemakkelijk te maken en is een absoluut […]

Zalmceviche met passievrucht

Zalmceviche met passievrucht

Dit heerlijke recept voor zalmceviche met passievrucht en citroen is van Jadis van @thelemonkitchen. Ik mocht haar eerste kookboek The Lemon Kitchen ontvangen en daar stond dit recept in. Ik was gelijk verkocht toen ik de titel en de foto van dit recept zag. Ik moest en zou dit proberen en tjonge wat was het […]

Picanha met chili knoflook uit de oven

Picanha met chili knoflook uit de oven

Steaklovers opgelet! Ik heb een heerlijk stuk en mals vleesrecept voor jullie. Deze picanha met chili knoflook uit de oven is verrukkelijk. Dit wil je proberen. Misschien heb je het wel eens gegeten of zelf gemaakt, maar toch blijft de picanha een onbekende lekkernij. Heerlijk om op de barbecue te bereiden of in de oven […]

Picanha met chimichurri saus

Picanha met chimichurri saus

De picanha steak is geen alledaags stukje vlees in ons land. Maar in Zuid-Amerika zijn ze er gek op en wordt dit vlees heel veel bereid op de barbecue. En daar is dit vlees uitermate geschikt voor. Ik heb een mooi stuk gekocht en daar deze heerlijke picanha met chimichurri saus van gemaakt. Bereid het […]

CCassave puree met knoflook

Cassave puree met knoflook

Wil je eens iets anders serveren dan aardappelpuree, maak dan deze heerlijke cassave puree met knoflook. Deze puree is heerlijk romig en zacht en wordt veel gegeten in Brazilië. Daar heet het purê de mandioca.   Cassave   De cassavewortel wordt ook wel yucca of yuca genoemd en is een knolgroente welke uit Zuid-Amerika en […]

Ceviche van tonijn met grapefruit

Ceviche van tonijn met grapefruit

Ceviche is een gemarineerde rauwe visgerecht wat oorspronkelijk uit Peru komt. De ceviche is al jarenlang ontzettend populair en eindelijk ben ik er aan toegekomen om een recept hiervoor te maken. Het is een Ceviche van tonijn met grapefruit geworden en ik kan jullie verklappen dat dit ontzettend lekker geworden is.   Ceviche   De […]

Nojito van bitter lemon

Nojito van bitter lemon

Deze Nojito van bitter lemon is natuurlijk niet de echte Mojito, maar een alcoholvrije variant op deze cocktail en gemaakt van bitter lemon. De Mojito cocktail komt oorspronkelijk uit Cuba en is nu een populaire cocktail over de hele wereld. Het wordt gemaakt van rum, limoensap, (riet)suiker, spuitwater en heel munt en wordt geserveerd met lekker […]

Kokos mojito mocktail met komkommer

Kokos mojito mocktail met komkommer

Ik zag een blikje mojito (Finley) in de supermarkt staan en heb dit gekocht. Was wel benieuwd naar de smaak. Vooral omdat er geen alcohol in zit. Ik heb er deze kokos mojito mocktail met komkommer van gemaakt. Natuurlijk kan je dit drankje ook zo drinken, maar ik vind het leuk om er weer iets […]

Carne asada van bavette

Carne asada van bavette

Deze bavette is gemarineerd, gegrild in een grillpan en daarna verder gegaard op een ovenplank in de oven. Carne asada is een vleesgerecht uit Latijns Amerika. Een groot stuk vlees wordt een paar uur gemarineerd en daarna geroosterd. Dan wordt het in dunne plakken gesneden en meestal geserveerd als een hoofdgerecht in taco’s of burrito’s. De letterlijke […]

Chimichurri gemaakt van verse munt

Chimichurri gemaakt van verse munt

De bekende Argentijnse groene Chimichurri saus wordt meestal gemaakt van peterselie, rode pepers, ui en knoflook. Dit is een variatie op de klassieker, het is een Chimichurri gemaakt van verse munt. Lekker bij een gegrilde steak of lamsvlees. Het is een lekkere frisse groene kruidensaus door het gebruik van de verse munt. Je kunt de kruiden […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden