Dit heerlijke recept voor zalmceviche met passievrucht en citroen is van Jadis van @thelemonkitchen. Ik mocht haar eerste kookboek The Lemon Kitchen ontvangen en daar stond dit recept in. Ik was gelijk verkocht toen ik de titel en de foto van dit recept zag. Ik moest en zou dit proberen en tjonge wat was het lekker zeg. Hier vind je het originele recept van Jadis. De vis wordt gegaard in de citroensap en de passievruchten en dit geeft de zalm een zalige kick. Dit wil je proberen!
Maak het voor een speciaal etentje thuis of met de feestdagen.

 

Zalm

 

Voor dit gerecht heb je super verse zalm nodig en vooral geen zalm wat uit de vriezer komt. Vraag jouw visboer om zalm die je ‘rauw’ wilt gebruiken.
Zalm is een heerlijke vis en daarbij is het ook nog eens een hele gezonde vissoort. Dit komt omdat de zalm een vette vissoort is. Vette vissen bevatten veel Omega-3 vetzuren. Die kunnen de kans op hart- en vaatziekten verkleinen en de bloeddruk verlagen. Eet daarom regelmatig een vette vissoort zoals de zalm.

 

Koop wel zalm met een MSC of ASC-keurmerk, dit betekent dat de vis op duurzame manier gevangen of gekweekt is.
Je kunt tegenwoordig ook (h)eerlijke spartelverse vis online bestellen bij bijvoorbeeld Fish Tales. Uiteraard vis wat 100% duurzaam gevangen of gekweekt is. Alle vis heeft een keurmerk zodat de vis helemaal traceerbaar is tot aan de bron. Deze zalm komt uit de koude wateren van Noorwegen. Het is een kweekzalm, maar je zult je verbazen over de heerlijke smaak van de prachtige roze vis.

 

Ceviche

 

Ceviche is een visgerecht wat oorspronkelijk uit de Zuid-Amerikaanse landen Peru en Ecuador komt. De verse rauwe vis wordt gemarineerd in het zuur van citrusvruchten. Dit zijn meestal citroenen of limoenen, maar je kunt ook bijvoorbeeld een hele zure sinaasappel of grapefruit gebruiken. Het wordt verder op smaak gebracht met chilipepers, knoflook, uien, zout en koriander.

 

Omdat de vis ‘rauw’ gegeten wordt, moet je hiervoor spartelverse vis gebruiken. Je kunt diverse soorten verse vis gebruiken om ceviche te maken.
Serveer het als een voorgerecht eventueel met zelfgemaakte melba toast.
Laat de vis niet te lang marineren in het citroensap, de vis moet nog wel rauw blijven.

 

Tip:

 

Ben jij ook zo gek op ceviche? Probeer dan ook eens deze heerlijke Ceviche van tonijn met grapefruit.

 

 

Recept Zalmceviche met passievrucht: