Een carpaccio bonbons is altijd lekker op een feestelijk dinertje. Ik heb nu een carpaccio bonbon met ei gemaakt. En de sla erin heb ik aangemaakt met een truffeldressing, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Erop een dotje truffelmayonaise en een lepeltje zwarte knoflook parels. Dit is een makkelijk te maken, lekker en verrassend gerechtje om te serveren met bijvoorbeeld de feestdagen.

 

Bonbons

 

Als je aan bonbons denkt, denk je waarschijnlijk aan zoete chocolade bonbons. Maar je kunt ook de zogenaamde hartige bonbons maken van carpaccio of van gerookte zalm (ook lekker).
Lekker om te maken als voorgerechtje. Het is weer eens een andere (en feestelijke) manier om carpaccio te serveren. Carpaccio met een twist.
Je kunt grote bonbons maken, zoals ik nu gedaan heb en deze als voorgerecht serveren, maar je kunt ook kleine carpaccio bonbons als je amuses. Serveer die dan op een amuselepel.

Carpaccio bonbon met ei

 

Carpaccio

 

De van oorsprong Italiaanse carpaccio wordt vaak als voorgerecht gegeten. Het bestaat uit flinterdun gesneden rauwe rundvlees. Carpaccio is daarom een mager gerecht en het valt onder de categorie rood vlees.
Naast runder-carpaccio kan je ook carpaccio van bijvoorbeeld zalm, tonijn, courgette, knolselderij of biet maken. Het staat tegenwoordig voor ‘dungesneden‘.
De runder-carpaccio wordt meestal met sla, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, kappertjes en een dressing geserveerd. Truffelmayonaise of pesto is ook populair als topping.
Een goede carpaccio blijft lekker, vooral als het vers bereid wordt in een restaurant.
Ik heb voor deze bonbons wel kant-en-klare plakjes gekocht maar dan van de black Angus rund*.

 

Bonbon vulling

 

Ik heb deze carpaccio bonbons gevuld een zachtgekookt eitje, rucola sla aangemaakt met een truffeldressing, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. De pijnboompitjes en Parmezaanse kaas zit meestal wel in de verpakking van de carpaccio.
Erop een dotje truffelmayonaise en een lepeltje zwarte knoflook parels. Die zwarte pareltjes geven net een extra smaak aan de carpaccio.

 

Maken

 

Vouw een vel plastic huishoudfolie in een kommetje. Drapeer hierop de carpaccio plakjes (zie foto’s gallery).
Maak de sla aan met olijfolie, truffeltapenade, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Leg een bedje hiervan op de carpaccio. Leg hierin het zachtgekookte eitje.

 

Druk het iets aan en vouw het pakketje dicht. Trek het plasticfolie strak aan zodat er een ronde bonbon ontstaat.
Laat de carpacciobonbons in de kopjes minimaal een half uur (of langer) opstijven in de koelkast. Haal voor het serveren de zalmbonbon voorzichtig uit het kopje en verwijder het folie. Dit kan je allemaal van tevoren doen en het gerecht dan pas op het laatst verder afmaken.

 

Tips:

 

De zwarte knoflook parels heb ik online besteld. Het eetbare goudpoeder heb ik bij de AH gekocht. Je hoeft dit niet te gebruiken, maar maakt het gerecht wel feestelijk.

De truffelmayonaise** kan je kant-en-klaar kopen. Maar als je al truffeltapenade in huis hebt gehaald voor dit gerecht, meng dan een lepel mayonaise met een lepel truffeltapenade.

Maak de bonbons van tevoren klaar (’s morgens of ’s middags) en bewaar ze af in de huishoudfolie in de koelkast totdat je het gaat serveren.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Carpaccio bonbon met ei: