Je kunt hiervoor natuurlijk ook deze Biet en Bief carpaccio gekookte bietjes gebruiken, maar ik vind ze zo uit de oven bereid wel heel erg lekker.
Hier vind je het recept van de Green Goddess dressing.
Je kunt hiervoor natuurlijk ook deze Biet en Bief carpaccio gekookte bietjes gebruiken, maar ik vind ze zo uit de oven bereid wel heel erg lekker.
Hier vind je het recept van de Green Goddess dressing.
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Laat de bavette minimaal een half uur op kamertemperatuur komen.
Spoel de bietjes schoon. Scheur 4 stukken aluminiumfolie af, leg hierop 2 takjes tijm en 1 rode biet. Pak de bietjes goed in en leg de pakketjes op een ovenschaal. Schuif dit in de oven en laat ongeveer een uur garen. Zet de oven uit en laat eventueel nog nagaren.
Haal de bietjes uit de oven, pak ze uit en wrijf de schil van de bietjes. Als ze goed gaar zijn, gaat dit er helemaal af. Snijd de bietjes met een mandoline in hele dunne plakjes.
Zet een bakpan met dikke bodem op hoog vuur en laat deze goed heet worden. Bestrooi de bavette met peper en zout. Schenk een beetje olijfolie in de pan, laat dit ook nog heet worden en bak dan de biefstuk aan beide kanten bruin. Haal uit de pan en laat het vlees even rusten.
Snijd het vlees dan in hele dunne plakken en druk de plakken vlees met de zijkant van een groot keukenmes nog iets platter
Schik de bietjes op de borden, verdeel de plakken bavette erop en leg hierop een toef sla. Verkruimel de feta erover en lepel wat dressing erop.