Dit is mijn variatie op de klassieke carpaccio, het is namelijk een Biet en Bief carpaccio. Dunne plakjes rauwe ossenhaas vormen het middelpunt van dit Italiaanse voorgerecht, geserveerd met knapperige bieten en een fantastische Green Goddess dressing. Garneer het gerecht met wat sla, feta en een goede olijfolie.

 

Carpaccio

 

Runder carpaccio zou in 1950 zijn uitgevonden door Giuseppe Cipriani in zijn beroemde restaurant ‘Harry’s Bar’ in Venetië, Italië. Vernoemd naar de renaissanceschilder Vittore Carpaccio wiens gebruik van rood in zijn schilderijen zijn persoonlijke handtekening was.
Dun gesneden, onberispelijk vers rauw rundvlees geserveerd met een koude vinaigrette van olijfolie en verse rucola zijn de hoofdbestanddelen van het gerecht. Ook dun geschaafde of geraspte Parmigiano kan extra smaak toevoegen die de vleessmaak echt versterkt.

Harry’s Bar werd geopend in 1931 en Cipriani’s filosofie was om klanten te bedienen zoals je zelf bediend zou willen worden. Toen een vrouwelijke klant om een rauwe vleesbereiding vroeg, besloten ze dat het niet erg vrouwelijk was om bij haar bezoeken om rauw vlees te vragen en kwamen ze met het codewoord ‘Carpaccio’ toen ze het gerecht bestelde.

Dit is een variatie op de klassieke carpaccio en bestaat uit dun gesneden gepofte rode biet en een even aangeschroeide steak die daarna in dunne plakjes wordt gesneden.
Het kan als voorgerecht of hoofdgerecht worden gegeten.
Het rundvlees en de rode biet kunnen worden bereid en op serveerborden worden geplaatst, ingepakt in huishoudfolie en gekoeld. Haal de borden 10 minuten voor het serveren uit de koelkast en voeg vlak voor het serveren de slablaadjes toe en garneer ze.

Biet en Bief carpaccio

 

Tips:

 

Probeer het rundvlees zo dun mogelijk te snijden. Maar het maakt niet uit als het niet te perfect is, een beetje ruwe textuur geeft de afgewerkte borden veel karakter. Het is echt een geweldig gerecht voor een etentje of speciale gelegenheid en zal zeker indruk maken.

Je kunt hiervoor natuurlijk ook gekookte bietjes gebruiken, maar ik vind ze zo uit de oven bereid wel heel erg lekker.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Biet en Bief carpaccio: