Broodje met Bulgogi speklapjes

Broodje met Bulgogi speklapjes

Bulgogi is een Koreaans pittig vleesgerecht, meestal gemaakt van rundvlees maar er wordt ook wel varkensvlees voor gebruikt. Het wordt niet voor niets vuurvlees genoemd, het is namelijk behoorlijk pikant. Ik heb met de saus een broodje met bulgogi speklapjes geworden. Een broodje waar jij je vingers bij aflikt, zo lekker! Deze speklapjes zijn ook […]

Pittige barbecue kipdijfilet burgers

Pittige barbecue kipdijfilet burgers

Behalve runder hamburgers kan je ook burgers maken van groenten, vis of kip. Deze lekkere pittige barbecue kipdijfilet burgers zijn net zo lekker als een goede hamburger van rundvlees. Dus als je eens zin hebt in een andere burger en je bent gek op kip, dan kan ik jou deze burgers echt aanbevelen. Probeer het […]

Groene salade met ei en dragondressing

Groene salade met ei en dragondressing

Ik heb toch een heerlijke salade voor jullie. Deze groene salade met ei en dragondressing is heerlijk als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdmaaltijd met lekker brood erbij. En die dressing met verse dragon is echt zalig erbij. Maak hem snel en laat me weten wat je ervan vond.   Salades   Ik ben […]

Broodje Italiaanse hamburger

Broodje Italiaanse hamburger

Dit is al een oud recept van mij, maar ik zag dat ik hem nog niet op de website geplaatst had. Dit broodje Italiaanse hamburger kan je ook wel een Caprese burger noemen. Een hamburger en Caprese salade op een broodje, hoe lekker is dat? Een heerlijke burger met een grote plak tomaat, mozzarella en […]

Hamburger met zwarte knoflook en feta

Hamburger met zwarte knoflook en feta

Wow ik heb nu toch een lekkere hamburger voor jullie. Deze hamburger met zwarte knoflook en feta en truffelmayonaise is echt de bom! Zoveel smaken in een makkelijk zelf te maken hamburger, dit moet je proberen! Manlief die niet van feta houdt, heeft zitten smullen van deze burger en dat wil wat zeggen. Alhoewel ik […]

Omdat ik een potje gyroskruiden in huis, gebruik ik dit meestal om vlees mee op smaak te brengen

Pita met gyros kip en yoghurtsaus

Ik ben gek op de smaken van gyros, vind dit eigenlijk lekkerder dan shoarma. Omdat ik een potje gyroskruiden in huis, gebruik ik dit meestal om vlees mee op smaak te brengen. Zo ook de kipdijfilets voor deze pita met gyros kip en tahin yoghurtsaus. Heerlijke kruidige kipreepjes in een broodje met een lekkere en […]

Hamburger met bacon jam

Hamburger met bacon jam

Uhh bacon jam? Ja bacon jam! Een hamburger met bacon jam is goddelijk lekker. Zelfgemaakte bacon jam is zout, zoet, rokerig, pikant en onweerstaanbaar. En dat op een hamburger is een match in heaven. De jam maak je zelf en het is een soort chutney die niet alleen lekker is op burgers maar ook bij […]

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato is een klassiek Italiaans voorgerecht gemaakt van kalfsvlees met een romige tonijnmayonaise. Als je gebraden kalfsfricandeau koopt, heb je dit heerlijke voorgerecht binnen 10 minuten op tafel staan. Ik ben gek op Vitello tonnato, maar kwam tot de ontdekking dat die nog niet op de site stond. Hoog tijd om het recept met […]

Captain’s dinner met kapucijners

Captain’s dinner met kapucijners

Ik lustte vroeger geen bruine bonen en kapucijners. En in mijn geheugen aten we dat best wel vaak, net zoals elke vrijdag vis. Dat vond ik ook niet lekker, vooral niet als het gekookte kabeljauw was en dat werd dan ook nog geserveerd met gekookte worteltjes en aardappelpuree. Ook nog twee dingen die ik niet […]

Broodje met tonijnsalade

Broodje met tonijnsalade

Dit broodje met tonijnsalade is het recept van La Place. Waarschijnlijk heb je het daar wel eens gegeten en vond je het superlekker, nou hier is het recept. Het recept staat trouwens ook op hun site. De tonijnsalade is lekker pittig door de ui en bieslook erin, maar ook weer fris door de appel. Deze […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden