Behalve runder hamburgers kan je ook burgers maken van groenten, vis of kip. Deze lekkere pittige barbecue kipdijfilet burgers zijn net zo lekker als een goede hamburger van rundvlees. Dus als je eens zin hebt in een andere burger en je bent gek op kip, dan kan ik jou deze burgers echt aanbevelen. Probeer het eens!

 

Burgers

 

Hamburgers, wij zijn er gek op. Daarom kan je ook heel veel verschillende burgers vinden op de site. Van heel veel zelfgemaakte rundvlees burgers met heerlijke toppings, tot aanlamsburgers, kipgehaktburgers, kaasburgers, linzenburgers, kabeljauwburgers, makreelburgers, tonijnburgers, zalmburgers, portobello burgers, bietenburgers tot aan halloumi burgers aan toe.
Zoek ze maar eens op onder: Recept zoeken, ga dan naar: Sleutelwoorden en vul hier burger in.

 

Kip

 

Ik ben ook gek op kip, dat komt denk ik omdat ik geboren en getogen Barneveldse ben. En omdat mijn beide opa’s in de kippenhandel zaten. Wij aten dus vaak kip thuis en dat vond ik helemaal niet erg. Daarom ook heel veel kiprecepten op de site, die je ook kunt opzoeken. Kip verveelt nooit en het is een veelzijdig stukje vlees waar je vele recepten van kunt maken.
Ik heb voor deze burgers kipdijfilets gebruikt, omdat dit vlees wat vetter is blijft het lekker mals na het bakken. En ze zijn snel gaar.

 

Barbecuesaus

 

Als jij een favoriete barbecuesaus hebt, gebruik die dan voor dit recept. Om de burgers wat pittiger te maken heb ik ook nog sriracha saus gebruikt. Houd jij niet van pittig, laat dit dan achterwege. Je kunt ook zelf een lekkere barbecuesaus maken, ik heb hier een goed recept ervoor.

 

Burgerbroodjes

 

Wat zijn de beste hamburgerbroodjes? Een goed hamburgerbroodje moet aan verschillende eisen voldoen. Ten eerste moet het broodje na de eerste hap niet uit elkaar vallen, het moet dus een beetje stevig zijn. Ten tweede moeten de broodjes niet te klein zijn, anders valt alles eraf. Ten derde is het lekker als het broodje qua structuur en smaak iets toevoegt aan de hamburger.

 

Er zijn verschillende hamburgerbroodjes te koop in de supermarkten. De ene kiest voor een zacht briochebroodje en de ander vindt een hard broodje weer lekkerder. Voor een ‘gewone’ hamburger kan je een zacht burgerbroodje gebruiken. Maar voor andere burgers is een harde Italiaanse bol weer lekker. Ik heb voor de burgers XL-burgerbroodjes gebruikt.
Snijd de broodjes doormidden en grill dan de snijvlakken in een hele koekenpan. Dit geeft het broodjes extra stevigheid en hierdoor zuigt het broodje ook niet te veel vocht op zodat het sompig wordt.

 

 

Recept Pittige barbecue kipdijfilet burgers: