Als je gek bent op lamsvlees en hamburgers, dan moet je deze beslist eens proberen. Lekkere sappige lamsburgers met walnotensaus en tzaziki. Wanneer je een echte lamsvleesliefhebber bent, moet je zeker eens deze burgers proberen. Met een authentieke en unieke smaak is dit dan ook een van de favoriete burgers onder de kenners. De burgers hebben een mooi formaat en zijn heerlijk uit de (grill)pan of van de barbecue.

 

Lamsburgers

 

Wij zijn gek op hamburgers en ik vond het dan ook ontzettend tof dat ik diverse burgers mocht ontvangen van mijn leverancier. De andere burgers gaan we nog proberen, die recepten houden jullie nog tegoed van mij. Deze lamsburgers waren ontzettend sappig en het was door de grootte van de burger een complete maaltijd.

 

Lamsvlees, je houdt ervan of niet. Het heeft toch een specifieke smaak. Het grote deel van het lamsvlees wat wij eten komt uit Nieuw-Zeeland. Deze burgers komen van Nederlands lamsvlees . Het Texelaars lamsvlees is (h)eerlijk. Het lamsvlees is heel erg mals en heeft een bijzonder fijne smaak. In mijn blog: Eet jij wel eens lamsvlees uit eigen land? Kan je nog meer lezen over lamsvlees.

 

Mocht jij nou zelf lamsburgers willen maken dan kan dat natuurlijk ook. Bestel lamsvlees bij jouw slager of koop het nog liever bij een Turkse slager. Breng het op smaak met peper en zout en specerijen zoals gerookte paprikapoeder en komijnpoeder. Bak de burgers in een hete antiaanbakpan zonder olie of boter. Het lamsgehakt is al vet van zichzelf.

 

Walnotensaus

 

Ik heb deze burgers een beetje een Midden-Oosters thema gegeven door het te serveren met de walnotensaus en tzaziki. Het is een lekkere combi geworden.
Deze walnotensaus lijkt een beetje op de Midden-Oosterse Muhammara paprikadip. Maar dit is een hele makkelijke versie ervan.
Het recept van die heerlijke zelfgemaakte Tzaziki* vind je hier.

 

Tip:

Ajvar** is een Midden-Oosterse smaakmaker/saus bestaande uit paprika, aubergine en specerijen. Je kunt het op diverse manieren gebruiken, op toast, door een saus of salade. Er is een pittige en iets mildere variant. Deze saus vind je sowieso in een Turkse winkel, maar de AH heeft het ook te koop.

 

 

Recept Lamsburgers met walnotensaus en tzaziki: