Pompoentaart en cheesecake

Pompoentaart en cheesecake

Pompoentaart en cheesecake gecombineerd in één taart. Wij zijn geland in de taartenhemel. In plaats van een cream cheese topping op de pompoentaart, heb ik nu een cheesecake bovenop de pompoentaart gebakken. En het resultaat is verbluffend lekker. Wel machtig, daarom heb ik er een klein taartje van gemaakt (springvorm van 18 centimeter doorsnee). Als […]

Lamsfilet met bhaji, biet en paddenstoeltjes

Lamsfilet met bhaji, biet en paddenstoeltjes

Ik doe mee aan de Eet als een pionier challenge. Mocht hiervoor al diverse leerzame masterclasses bijwonen. De challenge is: maak een gerecht met de zeven zogeheten Flevopolder helden zoals de aardappel, appel, biet, lam, lof, kip en walnoot. Het gerecht moet voor 80% uit groenten, noten, paddenstoelen, fruit en/of zaden en 20% uit eiwitten […]

Aubergine met tahini dadeldressing

Aubergine met tahini dadeldressing

Deze aubergine met tahini dadeldressing is een heerlijke manier om aubergines te bereiden. Je kunt het als bijgerecht, vegetarisch hoofdgerecht of als lauwwarme salade voor de lunch serveren. Dan kan je er eventueel nog wat feta of geitenkaas overheen verkruimelen.   De tahini en dadelsiroop zijn typische producten die in de Midden-Oosterse keuken gebruikt worden. […]

Roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten

Roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten

Dit roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten is super simpel te bereiden. Goed gevuld met een lekkere bite, ja dit wil jij eten. Serveer het als nagerecht of als heerlijke verwennerij op een warme dag. Voor dit ijs heb je helemaal geen ijsmachine nodig, je klopt de slagroom met gecondenseerde melk op en zet […]

Dadelmuffins

Dadelmuffins

Deze dadelmuffins hebben wel iets weg van sticky toffee pudding. Lekker zondig dus, maar ja als je met mate zondigt dan is dat geen probleem. Balans is het toverwoord! Dit zijn echte verwenmuffins die heerlijk zijn bij een kopje koffie of thee. Verwen je familie of vrienden ermee.   Je kunt de muffins iets ‘gezonder’ […]

Zelfgemaakte havermout proteïnerepen

Zelfgemaakte havermout proteïnerepen

Volgens de diëtiste eet ik te weinig en krijg ik te weinig eiwitten (proteïne) naar binnen. Maar ik moet zeggen dat zes keer eten op een dag niet meevalt. Het zijn weliswaar kleine porties, maar omdat ik geen honger heb na mijn gastric sleeve operatie, vergeet ik te eten. Nu heb ik een timer in […]

Klassieke Amerikaanse pompoentaart

Klassieke Amerikaanse pompoentaart

Omdat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft, vieren we hier de Amerikaanse feestdagen. Zo ook Thanksgiving (4e donderdag in november). Al jaren vraagt hij mij om een pumpkin pie te maken, nu is het er eindelijk van gekomen. Het is een klassieke Amerikaanse pompoentaart geworden.   Bedenk wel van te voren dat je deze […]

Bruschetta met geitenkaas, vijgen en walnoten

Bruschetta met geitenkaas, vijgen en walnoten

In de Foodybox Herfst van Kroon op het Werk zaten weer heerlijke producten. Onder andere een mini geiten brie met fenegriek van Alphenaer. Ik ben gek op geitenkaas en fenegriek, dus dit was een ideale combinatie voor mij. Natuurlijk is deze geitenbrie heerlijk op een toastje, maar ik wilde hem eren op een lekkere bruschetta. […]

Saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries

Saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries

Deze saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries zijn een lekkere hartige traktatie met de feestdagen en helemaal niet zo moeilijk te maken. Laat alleen wel een dag van te voren de cranberries marineren in de rode port, zodat zij zich lekker kunnen volzuigen met deze zoete wijn. Ik heb een hele rol vers bladerdeeg […]

Walnoten en mandarijnen Baklava

Walnoten en mandarijnen Baklava

Baklava is een traditioneel lekkernij uit het Midden Oosten (alsmede Griekenland en Turkije). Door het gebruik van alleen maar honing, is deze Baklava niet zo mierzoet. Maak de walnoten en mandarijnen Baklava voor als je bezoek krijgt. Lekker bij de koffie of thee, maar ook heerlijk na een dinertje.   Oranjebloesemwater kan je tegenwoordig in […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden