Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze gevulde geroosterde aubergines kan je in de oven bereiden of je roostert de aubergines op de barbecue. Je kunt het als vegetarische lunch of hoofdgerecht serveren, maar het is ook heerlijk bij een barbecue. Serveer er een lekker Turks brood bij en je hebt een […]
Ook al ben je geen liefhebber van spruitjes, deze spruitjessalade met walnoten en cranberries is te lekker om niet te proberen. De salade heeft heel veel smaak: heldere geraspte spruitjes, knapperige walnoten, het zoute van de Parmezaanse kaas en het zoete van de gedroogde cranberries en honing. Spruitjes Spruitjes, je houdt ervan of […]
Als je eens een heerlijk en makkelijk te bereiden warm nagerecht wilt maken, dan is deze cobbler met pruimen een aanrader. Heerlijk zacht en warm fruit met daarop een lekkere gebakken deeg laag, dit wil je proberen! Maak het met het fruit wat in het seizoen is en serveer het met een bol ijs of […]
Een lieve dorpsgenoot vroeg of ik iets met zevenblad kan, want haar tuin stond er vol mee. Natuurlijk kan ik er iets mee, dus hebben we een vuilniszak vol met zevenblad geplukt uit haar tuin. Ik ben er gelijk mee aan de slag gegaan en heb er een heerlijke pesto van zevenblad van gemaakt. Onkruid […]
Ja hoor de daslook staat weer te lonken naar mij in mijn tuin. Zo fijn dat ik dit in de tuin heb staan en niet meer het bos in hoef om te gaan ‘wild plukken’. Ik pluk het nu gewoon uit eigen tuin. Ik heb al diverse daslookrecepten op de site staan, waaronder ook een […]
Ik had nog een bosje raapstelen over, wat kan je daar mee doen? Nou een heerlijke pesto van raapstelen maken bijvoorbeeld. Een lekkere twist op de klassieke pesto welke gemaakt wordt van basilicum. Deze pesto is lekker door een pasta, een stamppot of zo op een toastje of boterham met avocado. Pesto Ik […]
In de Flevourbox van maart zat o.a. een biodynamische spitskool en hele walnoten die nog gekraakt moesten worden. Al snel had ik in mijn hoofd dat ik deze twee wilde combineren. Het is geroosterde spitskool met walnotenpesto geworden en dat was een heerlijke combinatie kan ik jullie verklappen. Manlief die niet zo’n koolliefhebber is, heeft […]
Jaarlijks maak ik voor de brochure van GolfDiva een roze recept. Deze keer heb ik roze bliss balls gemaakt. Een heerlijk zoete versnapering voor onderweg. Divalicious balletjes die je heel makkelijk zelf kunt maken. Een verantwoorde snack voor de lekkere trek. Deze energieballetjes zijn heerlijk zoet en zitten vol met eiwitten door de noten, haver […]
Jaja, weer een lekker broodje om thuis mee te lunchen. Als je dan toch thuis moet werken, verwen jezelf dan met een lekker middagmaaltje. Deze Italiaanse bol met brie en membrillo is zo’n verwenbroodje. Besteed er even tijd aan om het te maken en geniet er dan met volle teugen van. Maak het thuiswerken leuk […]
Wij zijn gek op pompoen en daarom verzin ik elke keer weer nieuwe recepten met pompoen. Zo ook deze pompoen gevuld met rijst, linzen en halloumi. Een heerlijk vegetarisch gerecht vol met lekkere rijst, linzen, kaas en groenten. Hoe leuk is het om zo’n pompoen te in z’n geheel te serveren. Pompoen Pompoen […]