Pizza met rode ui, boerenkool, druiven en blauwe kaas

Pizza met rode ui, boerenkool, druiven en blauwe kaas

Ik zal het maar toegeven, ik ben niet zo van het zelf deeg maken. Of het nu voor koekjes, taartbodem of pizzabodem is, ik koop het meestal kant-en-klaar. Zo ook voor deze Pizza met rode ui, boerenkool, druiven en blauwe kaas, hiervoor heb ik een pizzabodem op rol gekocht. Gemak dient de mens toch? Er […]

Omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi)

Omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi)

Deze heerlijke omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi) is een Perzisch recept. Je kunt het eten als lunch, voorgerecht, (vegetarisch) hoofdgerecht of als mezze. Aangezien ik nog kruiden over had van de vegetarische Perzische bonen en noedelsoep (waar ook zoveel kruiden in verwerkt zijn) van vorige week, wilde ik ze opmaken in een ander recept. […]

Walnotenpesto

Walnotenpesto

Ik ben gek op zelfgemaakt pesto en verzin daarom steeds nieuwe recepten hiervoor zoals deze walnotenpesto. Pesto is lekker door pasta, soep, op een salade of zelfs lekker op een stukje stokbrood.  Probeer ook eens deze Walnotenpasta.

Appel energieballetjes

Gezonde energieballetjes met de smaak van appeltaart.

Kruidig bananenbrood met pompoen

Kruidig bananenbrood met pompoen

Ik ben niet zo van het bakken, maar een bananenbrood moest ik toch maar eens proberen. En toen ik een paar overrijpe bananen van mijn groenteboer kreeg, had ik geen excuus meer. Het is herfst en ik heb ook nog wat pompoenen liggen, dus laat ik die ook maar gebruiken. Cranberries, walnoten en natuurlijk de […]

Kerstkrans salade van rode sla

Kerstkrans salade van rode sla

Hoe gezellig zal deze Kerstkrans salade van rode sla staan op jouw kerstdiner tafel. Als je deze rode sla niet kunt vinden, kan je natuurlijk ook gewoon groene (veld)sla gebruiken. Gebruik hiervoor grote borden, dan komt de kerstkrans het beste tot zijn recht. Deze Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen is ook zo’n feestelijke […]

Pesto gemaakt van boerenkool

Pesto gemaakt van boerenkool

Deze Pesto gemaakt van boerenkool is weer eens iets anders dan de traditionele pesto gemaakt van basilicum. Probeer hem eens! In dit lekkere en makkelijk recept wordt deze pesto gebruikt: Gnocchi met tomaatjes en boerenkoolpesto

Koolsla met walnoten en cranberry's

Koolsla met walnoten en cranberry’s

Meestal als we koolsalade eten zegt mijn man: “ik ben geen konijn”. Maar de salade op deze manier bereid vond hij heerlijk.

Walnotenpasta

Walnotenpasta

Je kunt deze Walnotenpasta ook maken van amandelen, hazelnoten, cashewnoten pinda’s. Als smaakmakers kan je eventueel nog kaneel, suiker, cacao of chilipeper toevoegen. Ik heb vanillezout gebruikt voor deze pasta. Ook lekker op een cracker of je boterham is deze Wortelhummus.

Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip is een pittige Arabische saus van vers gegrilde paprika’s, granaatappel en walnoten. Heerlijk als broodbeleg, als dip bij de borrel of smaakmaker bij vlees- en visgerechten. Maak het lekker zelf, zo moeilijk is het niet.   Mezze   Maak hierbij ook hummus en labneh, dan heb je 3 lekkere dips voor je mezze […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden