Leer hoe je zelfgemaakte walnotenpasta maakt door walnoten te roosteren om hun natuurlijke oliën naar boven te halen en de meest boterachtige, zijdezachte en romige notenpasta te maken! Geweldig op toast, brood of zelfs om mee te bakken!
Ik leer jou hoe je walnotenboter maakt met slechts één ingrediënt, namelijk geroosterde walnoten en een snelle keukenmachine. Deze voedzame zijdezachte notenboter is perfect om te smeren, of zelfs als eetbaar cadeau! Het beste van alles is dat deze zelfgemaakte walnotenboter olievrij, suikervrij, glutenvrij, Paleo en Whole30 is!

 

Notenpasta

 

Met populaire opties als pindakaas en amandelboter die de supermarkt overnemen, lijkt het erop dat er niet veel ruimte is voor zelfgemaakte walnotenboter. Maar als je deze romige, boterachtige, zijdezachte notenboter nog nooit hebt geprobeerd, dan mis je wat! Het is nog gladder, boterachtiger en lekkerder dan al die andere!

 

Dit basisrecept voor walnotenboter is alleen ongelooflijk voedzaam, maar ook zonder toegevoegde oliën en suiker. Ik heb hieronder opties opgenomen over hoe je smaak kunt toevoegen aan deze romige notenboter. Perfect om zelf van te genieten of om in te pakken als eetbaar cadeau. En nog beter, aangezien deze notenboter nog steeds niet overal in de winkels verkrijgbaar is (en als dat wel zo is, is het prijskaartje schokkend), is het nog meer een traktatie!

Walnotenpasta

 

Walnoten

 

Zoals alle noten zijn walnoten een geweldige bron van goede vetten , waaronder enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten. Ze zijn echter ook een uitstekende plantaardige bron van Omega-3 en bevatten ijzer, calcium, zink, selenium, vitamine E en zelfs wat B-vitamines .
Walnoten bevatten meer antioxidanten dan de meeste noten. Dit kan het risico op veel chronische ontstekingsziekten, waaronder hartziekten, kanker, diabetes, enz., verminderen. Het is ook geweldig voor de gezondheid van de hersenen.
Walnoten kunnen de gezondheid van jouw darmen verbeteren , wat op zijn beurt jouw algehele gezondheid en veel darm- en spijsverteringsproblemen kan beïnvloeden.

 

Nu gaan we verder met het recept voor zelfgemaakte walnotenboter, de verschillende smaken walnotenbotercombinaties en de recepten/toepassingen van walnotenboter!
En dat is het voor het ‘basis’ walnotenpasta-recept. Blijf echter lezen voor een aantal leuke manieren om te experimenteren met smaak.

 

Smaak

 

Vloeibare zoetstof: voeg geen koude zoetstof toe aan warme, net gemixte notenboter. Wacht in plaats daarvan tot het is afgekoeld/gekoeld tot dezelfde temperatuur als de zoetstof en spatel het er voorzichtig doorheen. Ik heb eerder ahornsiroop en honing gebruikt met uitstekende resultaten.

 

Notenmixen: Voel je vrij om een mix van twee noten te gebruiken. Ik heb alleen walnoot-cashewpasta geprobeerd (die was heerlijk!), dus ik kan niet garanderen dat de beste mixen zijn. Experimenteer met pistache, pecannoten, amandelen, hazelnoten, paranoten, pinda’s, etc.

 

Vanille-extract of vanillepoeder is een eenvoudige manier om extra smaak toe te voegen (en combineert goed met de vele andere smaken hieronder).

Specerijen : kaneel, speculaaskruiden en chaikruiden zouden allemaal werken met walnotenboter. Gebruik ongeveer ½ theelepel en verhoog dan naar smaak.

Of voeg koffiepoeder in de smaak espresso, cacaopoeder of chilipoeder aan de walnotenpasta toe voor extra smaak.

Zorg ervoor dat je de smaakstoffen toevoegt zodra de boter romig en glad is.

 

Tips:

 

Een snufje zout doet wonderen voor het verbeteren van de natuurlijke smaak van de walnoten. Het is ook geweldig om wat van de natuurlijke bitterheid in walnotenboter te neutraliseren.

Je hebt een keukenmachine of krachtige blender nodig. Zelfs met een krachtige machine is er veel geduld nodig om zelfgemaakte notenboter te maken. Als je dit recept voor walnotenboter probeert met een machine van gemiddelde kwaliteit, kan het twee keer zo lang duren en heb je veel pauzes nodig (zodat je de motor niet oververhit).

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Walnotenpasta: