Ik heb toch een heerlijke pastasalade voor jullie. Deze warme pastasalade met geroosterde groenten is vooral lekker in de herfst of winter. En het ziet er zo feestelijk uit, je zou het zelfs kunnen maken met de feestdagen. Serveer het als vegetarisch hoofdgerecht of als heerlijk bijgerecht met de Kerst. En het leuke van deze salade is dat je het warm, lauwwarm of zelfs koud kunt serveren.

 

Pasta*

 

Ik mocht van La Molisana diverse soorten pasta en tomatensauzen ontvangen. Natuurlijk met de vraag of ik hiermee lekkere recepten kan maken. Natuurlijk kan ik dat!
Bij de Fusilli tricolore had ik gelijk het idee om een feestelijke pasta voor de Kerst ervan te maken. Nou dat is gelukt al zeg ik het zelf. Een heerlijke warme pastasalade met geroosterde pompoen en spruitjes, lekkerder wordt het niet.

 

Het authentiek Italiaans La Molisana pasta merk wordt al vier Italiaanse generaties lang zorgvuldig gemaakt van de beste tarwesoorten. Het merk bestaat dus al meer dan 100 jaar en in het thuisland Italië, is La Molisana één van de grootste pastamerken.
Je vindt deze pasta’s trouwens bij Albert Heijn en Coop.

 

Geroosterde groenten

 

Als groente heb ik flespompoen en spruitjes gebruikt. Het schoonmaken hiervan vergt even tijd, maar daarna doet de oven het werk voor jou. Supermakkelijk!
Door de groenten te roosteren in de oven, krijgen ze een intensere en lekkere smaak. En de kleuren van deze groenten passen heel goed bij de gekleurde pasta.
Behalve lekker zijn pompoen en spruitjes ook nog eens gezonde groenten met veel vitamines, mineralen en vezels. En dat kunnen we wel gebruiken op koude dagen.
Hoe je de pompoen het beste kunt schillen en snijden, lees je hier.

 

Noten en gedroogd fruit

 

Cranberries en walnoten horen er echt bij in december vind ik, daarom heb ik ze ook verwerkt in dit gerecht. Je kunt ook ander gedroogd fruit gebruiken zoals bijvoorbeeld vijgen, dadels, kersen of blauwe bessen.
En in plaats van walnoten, kan je ook pecannoten, hazelnoten of pijnboompitten gebruiken.

 

Dressing

 

De dressing is gemaakt van de rasp en sap van een halve sinaasappel, sherry-azijn, een goede olijfolie, Dijonmosterd en honing.
Mocht je geen sherry-azijn kunnen vinden, gebruik dan balsamico of appelciderazijn.

 

Tips:

 

Mocht je de salade koud willen serveren, dan kan je deze al (2 dagen) van tevoren maken, bewaar het dan goed afgesloten in de koelkast.

Haal het wel ruim voor het serveren uit de koelkast, zodat het niet te koud is.

En garneer de salade pas vlak voor het serveren met de noten en pompoenpitten.

Om de oventijd te verkorten, kan je de groenten eerst van tevoren een paar minuten koken.

 

 

Recept Warme pastasalade met geroosterde groenten: