Broodje pulled kalkoen met cranberrycompote

Broodje pulled kalkoen met cranberrycompote

Gebruik je overgebleven kalkoen en cranberrysaus om een paar heerlijke zoete en hartige broodje pulled kalkoen met cranberrycompote van te maken. Ons familiediner bestaat meestal uit een hele grote geroosterde kalkoen, die mijn moeder nog steeds bereid. En meestal maakt ze veel te veel, maar dat vind ik niet erg. Ik neem graag het overgebleven […]

Warme pastasalade met geroosterde groenten

Warme pastasalade met geroosterde groenten

Ik heb toch een heerlijke pastasalade voor jullie. Deze warme pastasalade met geroosterde groenten is vooral lekker in de herfst of winter. En het ziet er zo feestelijk uit, je zou het zelfs kunnen maken met de feestdagen. Serveer het als vegetarisch hoofdgerecht of als heerlijk bijgerecht met de Kerst. En het leuke van deze […]

Stamppotten zonder aardappels

Spruitjesstamppot met pastinaakpuree

Ik had veel te veel pastinaakpuree gemaakt en wilde dit eerst invriezen. Altijd fijn om zoiets in de vrieskast op voorraad te hebben. Maar ik had mij ook een zak met spruitjes laten aansmeren bij de groenteboer (nee hoor, zonder dwang gekocht omdat het in de aanbieding was). Als ik deze twee nou eens combineer […]

Gratin van spruitjes

Gratin van spruitjes

Spruitjeshaters opgelet! Ook al houd je niet van deze groente, deze gratin van spruitjes is echt lekker. Manlief die ook niet zo dol op spruitjes is, heeft de hele schaal leeggegeten, nou dat wil wat zeggen. Romige spruiten met lekkere kaas, knoflook en tijm erdoor wil je proberen. En ja, spruitjes kunnen lekker zijn, vooral […]

Gevulde parelhoen met spruitjes

Gevulde parelhoen met spruitjes

Ik heb toch een heerlijk recept voor een feestelijk etentje thuis voor jullie, namelijk een gevulde parelhoen met spruitjes. Dat klinkt goed toch? En het fijne van deze parelhoen is, dat je het alleen maar in de oven hoeft te schuiven. De parelhoen is namelijk al gevuld met een vulling van kipgehakt, pistachenootjes, amandelen, krenten, […]

Varkenshaas met gegrilde groenten en mosterdsaus

Varkenshaas met gegrilde groenten en mosterdsaus

Deze varkenshaas met gegrilde groenten en mosterdsaus is een feestelijk gerecht. Serveer het tijdens een speciaal etentje of met de feestdagen. Ik heb een vijgen mosterdsaus bij de varkenshaas gemaakt en dit smaakte perfect bij het vlees en de gegrilde groenten.   Varkenshaas   De varkenshaas is het meest malse stukje vlees van een varken […]

Spruitjessalade met walnoten en cranberries

Spruitjessalade met walnoten en cranberries

Ook al ben je geen liefhebber van spruitjes, deze spruitjessalade met walnoten en cranberries is te lekker om niet te proberen. De salade heeft heel veel smaak: heldere geraspte spruitjes, knapperige walnoten, het zoute van de Parmezaanse kaas en het zoete van de gedroogde cranberries en honing.   Spruitjes   Spruitjes, je houdt ervan of […]

Gebakken spruitjes met spek en salie

Gebakken spruitjes met spek en salie

Manlief roept altijd dat hij niet van spruitjes houdt, maar hij eet altijd met smaak de spruitjes die ik bereid heb. Deze keer had hij niet eens in de gaten dat hij spruitjes at, hij zei alleen maar lekkuh (met zijn mond vol). Ik denk dat iedereen die geen spruitjes lust, deze gebakken spruitjes met […]

Diamanthaas met spruitjes en bloemkoolpuree

Diamanthaas met spruitjes en bloemkoolpuree

Diamanthaas, Jodenhaas, schouderhaas of fish muscle. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar dit is toch wel een lekker stuk vlees. Het is een biefstuk uit de schouder van een rund. Ik heb de Diamanthaas met spruitjes en bloemkoolpuree bereid, een heerlijk en feestelijk maaltje.   Diamanthaas of Jodenhaas   Diamanthaas wordt ook […]

Zoete aardappelschotel met spruitjes

Zoete aardappelschotel met spruitjes

Zoete aardappelen en spruitjes zijn een heerlijke combinatie. Zoet en bitter en daarbij nog het zoute van de olijven en het pittige van de radijsjes en de chili saus, maken het gerecht compleet. Goede reden om deze zoete aardappelschotel met spruitjes snel eens te maken.   Het mooie van dit gerecht is dat je alles […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden