Gebruik je overgebleven kalkoen en cranberrysaus om een paar heerlijke zoete en hartige broodje pulled kalkoen met cranberrycompote van te maken. Ons familiediner bestaat meestal uit een hele grote geroosterde kalkoen, die mijn moeder nog steeds bereid. En meestal maakt ze veel te veel, maar dat vind ik niet erg. Ik neem graag het overgebleven kalkoenvlees mee om daar weer iets lekkers van te maken.

 

Kalkoen

 

De kalkoen traditie is toch wel een van de hoogtepunten van de feestdagen. Het serveren van een prachtige hele geroosterde kalkoen blijft feestelijk met de Kerstdagen. Niet alleen zijn de “oohs” en “ahhhs” over de sappig gebraden kalkoen de liefde van elke familie waardig, maar ook de belofte van een diner dat net iets heerlijker is dan normaal. Voeg er een paar over-the-top bijgerechten aan toe en je hebt een waar feestmaal.
Hier* vind je trouwens het recept voor de kalkoen zoals mijn moeder hem altijd bereidt.

 

Overgebleven vlees

 

Maar als die maaltijd eenmaal achter de rug is, is er de vraag wat te doen met de overgebleven kalkoen. Ik heb nog wel een paar goede recepten voor overgebleven kalkoen en dit is weer een nieuw recept.
Het gebruiken van overgebleven kalkoen hoeft geen hele klus te zijn en met dit recept zal je merken dat je net zoveel uitkijkt naar de restjes als naar de kalkoen zelf. Dit gerecht is eenvoudig, leuk en boordevol smaken waarvan ik zeker weet dat jij en jouw gezin er net zo van zullen genieten als wij.

 

Houd er rekening mee dat dit het recept is voor zowel een klein beetje overgebleven kalkoen als veel. Het gaat meer om de methode dan om de hoeveelheid en er pas het aan naar wat jouw gezin lekker vindt. Persoonlijk vind ik dat dit het beste werkt met alle laatste stukjes donker kalkoenvlees van de vleugels. De kalkoenborst zal iets droger zijn.

 

En in mijn blog: Heerlijke recepten met kalkoenrestjes vind je nog veel meer gerechten gemaakt van overgebleven kalkoen.

 

Tips:

 

Pulled kalkoen kan 3 dagen van tevoren worden gemaakt. Koel het goed voordat je afgedekt in de koelkast zet. Verwarm langzaam in een afgedekte pan en voeg indien nodig meer bouillon of barbecuesaus toe.

Het recept van de cranberrycompote** vind je hier.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Broodje pulled kalkoen met cranberrycompote: