Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd

Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd

Ik mocht een potje Vijgen Chutney Mosterd van het merk van TON ontvangen. Natuurlijk heerlijk bij een blokje kaas, maar ik wilde er iets leuks mee doen. Het zijn deze heerlijke Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd geroosterd in de oven geworden.   Mosterd*   Ik ben gek op mosterd, maar hubbie hield er niet […]

Geroosterde spruitjes met rozemarijn

Geroosterde spruitjes met rozemarijn

Wat is er nu herfstachtiger of winters dan spruitjes? Als het iets frisser wordt krijg je er direct weer zin in. In dit recept gaan we spruitjes roosteren en er (jammie) rozemarijn en citroensap aan toevoegen. Dit combineert uitstekend wanneer je de spruitjes roostert en het is enorm eenvoudig te maken. Snijd voor deze geroosterde […]

Geroosterde spruitjes met pomelo

Geroosterde spruitjes met pomelo

En weer zo’n bijzonder gerecht van Yotam Ottolenghi. Het is wel een klusje deze geroosterde spruitjes met pomelo, maar dan heb je ook wat. Heerlijke smaken bij elkaar, hoe verzin je het. Zulke lekkere spuitjes heb je nog nooit gegeten! Je kunt de spruitjes eventueel een dag van te voren roosteren en de pomelo kan […]

Spruitjes met ui en spek

Spruitjes met ui en spek

Spruitjes, vroeger hield ik daar niet van. Maar nu wel. De meeste kinderen lusten spruitjes niet, dat komt om ze de spruitjes bitter vinden. Maar deze spruitjes met ui en spek lust bijna iedereen wel.   Heb je de smaak van spruitjes nu te pakken? Probeer dan ook eens deze Paarse spruitjesstamppot.

Brassica Bowl

Brassica Bowl

Een van de foodtrends voor 2017 wordt gerechten geserveerd in een bowl (kom). De Poke bowl (een Hawaïaans gerecht met blokjes rauwe vis) en Açai bowl uit Brazilië (bevroren açaifruit gepureerd en geserveerd in een bowl met een topping) waren al bezig met hun opmars. Daar komt nog Pho (Vietnamese noedelsoep), Buddha bowl (gezond vegetarisch […]

Frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout

Frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout

Deze frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout kan je heel goed maken met restjes groenten die je nog in de koelkast hebt liggen. Ik had nog wat spruitjes en wortels liggen en heb dit gebruikt om deze vegetarische omelet te maken. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op de smaken van het […]

Frittata met koolraap en spruitjes

Frittata met koolraap en spruitjes

Frittata met koolraap en spruitjes is een lekker snel en vegetarisch gerecht. Voor deze omelet kan je natuurlijk ook allerlei andere groenten die in het seizoen zijn gebruiken. Liever een heel ander vegetarisch gerecht met eieren…probeer dan eens deze bijzondere Eiercurry.

Bubble and squeak

Bubble and squeak

Bubble and squeak is een traditioneel Engels gerecht gemaakt om de kliekjes van zondag te verwerken. De ingrediënten bestaan ongeveer voor de helft uit aardappel(puree), aangevuld met restjes gekookte groenten. De fijngesneden groenten worden in een koekenpan als een stamppotje gebakken tot een soort koek. Zo aan het eind van onze vegetarische maand heb ik […]

Pasta met gebakken spruiten, pompoen en paddenstoelen

Pasta met gebakken spruiten, pompoen en paddenstoelen

En ik heb weer zo’n heerlijk herfstachtig gerecht voor jullie. Namelijk deze verrukkelijke pasta met gebakken spruiten, pompoen en paddenstoelen. Combineer spruitjes, pompoen, met orzo om een gemakkelijke herfstpasta te maken. Deze pasta is heerlijk en ook nog eens goed voor je. Een eenvoudig pastadiner maakt de maaltijd gemakkelijk. Combineer een paar gezonde ingrediënten om […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden