En ik heb weer zo’n heerlijk herfstachtig gerecht voor jullie. Namelijk deze verrukkelijke pasta met gebakken spruiten, pompoen en paddenstoelen. Combineer spruitjes, pompoen, met orzo om een gemakkelijke herfstpasta te maken. Deze pasta is heerlijk en ook nog eens goed voor je. Een eenvoudig pastadiner maakt de maaltijd gemakkelijk. Combineer een paar gezonde ingrediënten om een eenvoudige pasta te creëren met een geweldige smaak, textuur en voedingsstoffen. Pasta met spruitjes, pompoen en paddenstoelen is een geweldige manier om gezond en lekker te eten.

 

Pompoen, spruitjes en paddenstoelen

 

Als de herfst begint liggen de pompoenen, paddenstoelen en spruitjes weer in de groentewinkels te lonken naar ons. En als het om hartige gerechten gaat, kan je met pasta, pompoen en spruitjes niet fout gaan. En als het om gebakken champignons en knapperige hazelnoten gaat, kan het niet lekkerder worden. Herfst op je bord!
Dit gerecht is stevig, super smaakvol, romig en zo geruststellend. Het is perfect voor de koude en donkere herfst- of winterdagen. Pak een bord en laat je verwarmen van binnenuit!

 

Je blancheert eerst de spruitjes en pompoen voordat je deze meebakt met de pasta en de paddenstoelen. Bespaar tijd door de pompoen, spruitjes en paddenstoelen vooraf te snijden.
Als je hele grote spruiten hebt, snijd deze dan doormidden of in vieren.
Ik heb oesterzwammen genomen voor dit gerecht, maar andere paddenstoelen zoals kastanjechampignons of beukenzwammetjes zijn ook heerlijk.

 

Pasta

 

Ik ben dol op orzo daarom heb ik dat nu gebruikt. Maar je kunt ook parelcouscous nemen of een andere pastasoort zoals macaroni, spirelli of penne.
Volg bij het koken van de pasta de instructies op de verpakking. Voeg zout toe aan de pan met water voor de beste smaak. Kook de pasta niet te gaar, want het wordt daarna nog even gebakken in de pan.

 

Tips:

 

Hazelnoten voegen knapperigheid en een subtiele nootachtige smaak toe wat heel goed past bij de pompoen en paddenstoelen. Je kunt ze vervangen door walnoten of pecannoten.

De pasta kan direct worden geserveerd, maar je kunt hem ook laten afkoelen en op kamertemperatuur serveren. Hoe dan ook: het smaakt heerlijk!

Houd je niet zo van pittig, laat de rode peper dan achterwege.

Wil je toch vlees toevoegen aan dit gerecht, bak dan 100 gram spekjes en meng dit door de pasta.

 

 

Recept Pasta met gebakken spruiten, pompoen en paddenstoelen: