Cracker met geitenkaas en geroosterde tomaatjes

Cracker met geitenkaas en geroosterde tomaatjes

In de lente Foodybox zat een pak met de nieuwste Zaden & Zeezout Knäckebröd van Leksands. Hoog tijd om die uit te proberen en er iets lekkers mee te maken. Het is o.a. deze zalige cracker met geitenkaas en geroosterde tomaatjes geworden. Het roosteren van de tomaatjes intensiveert hun natuurlijke zoetheid, waardoor ze een perfecte […]

Hartige taartjes met geitenbrie

Hartige taartjes met geitenbrie

Bladerdeeg belegd met zoete gekarameliseerde uienchutney en romige geitenkaas. Deze hartige taartjes met geitenbrie en uienchutney zijn eenvoudig maar oh zo lekker. Kaas en ui is een zeer klassieke smaakcombinatie die erg populair is. En als je van die ui dan een zalige gekarameliseerde uienchutney maakt, dan weet je niet wat je proeft. Het past […]

Polenta met geroosterde pompoen en balsamico

Polenta met geroosterde pompoen en balsamico

Gebruik jouw favoriete geroosterde herfstgroenten om dit polentagerecht lekker te maken. Deze romige polenta met geroosterde pompoen en balsamico zal jij absoluut geweldig vinden voor de herfst! De herfst is de perfecte tijd om te genieten van een warme, geruststellende maaltijd. En deze eenvoudig te maken polenta is het perfecte gerecht voor een koele herfstavond. […]

Kippenlevertjes met zwarte ui en knoflook

Kippenlevertjes met zwarte ui en knoflook

Deze kippenlevertjes met zwarte ui en knoflook kan je maken voor een feestelijk etentje thuis. Dit is een rijk gerecht dat niets anders nodig heeft dan een lekker geroosterd brood erbij. De zwarte ui en zwarte knoflook erin, geven de kippenlevertjes een hele speciale smaak, dit recept voor kippenlever zal van iedereen een liefhebber van […]

Gegrilde nectarines en vijgen met burrata

Gegrilde nectarines en vijgen met burrata

Deze gegrilde nectarines en vijgen met burrata is een fantastische zomerse salade. Lekker als lunch en heerlijk als voorgerecht. Makkelijk te maken en toch heel bijzonder. Dit is een leuke variant op de klassieke Caprese salade. Romige burrata vervangt mozzarella en de nectarines vormen een heerlijke vervanger voor tomaten. Deze salade is een explosie van […]

Lauwwarme bulgur salade met paddenstoelen

Lauwwarme bulgur salade met paddenstoelen

Ik vond bij het opruimen van mijn hele grote voorraadkast nog een pot bulgur. Ik ben gek op bulgur, maar het was al een tijdje geleden dat ik iets met bulgur bereid had. Goed excuus om weer met bulgur aan de slag te gaan. Ik heb het nu verwerkt in deze heerlijke lauwwarme bulgur salade […]

Salade met burrata, bresaola en abrikozen

Salade met burrata, bresaola en abrikozen

Van The Buffel Company in ons dorp mocht ik o.a. burrata ontvangen. Ik had zin om deze burrata te verwerken in een lekkere salade. Het is een Italiaanse salade met burrata, bresaola en abrikozen geworden. Lekker als lunch of als bijgerecht bij een gegrild vlees, kip of vis.   Salades   Ik ben gek op […]

Gerookte makreel paté

Gerookte makreel paté

Ik mocht een heerlijke gestoomde, warm gerookte makreel ontvangen van het Nederlands Visbureau. Natuurlijk is deze makreel heerlijk op een boterham of in een salade, maar ik wilde er iets lekkers van maken. Het is deze verrukkelijke gerookte makreel paté geworden. Serveer het als voorgerechtje met sneetjes geroosterde briochebrood of als borrelhapje met een stokbroodje […]

Tarte tatin van witlof

Tarte tatin van witlof

De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook met groenten maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van witlof met blauwe kaas. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Witlof is nog nooit zo lekker geweest!   Tarte tatin   Een tarte tatin is […]

Eendenborst met vijgen en peterseliewortel

Eendenborst met vijgen en peterseliewortel

Ik heb een heel feestelijk gerecht voor jullie. Deze eendenborst met vijgen en peterseliewortel zal het goed doen tijdens een etentje thuis. De balsamico azijn erbij maakt het gerecht helemaal af. En het goede nieuws is dat je het meeste al vooraf kunt voorbereiden, zodat je op de avond zelf niet de hele tijd in […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden