Lauwwarme bulgur salade met paddenstoelen

Lauwwarme bulgur salade met paddenstoelen

Ik vond bij het opruimen van mijn hele grote voorraadkast nog een pot bulgur. Ik ben gek op bulgur, maar het was al een tijdje geleden dat ik iets met bulgur bereid had. Goed excuus om weer met bulgur aan de slag te gaan. Ik heb het nu verwerkt in deze heerlijke lauwwarme bulgur salade […]

Salade met burrata, bresaola en abrikozen

Salade met burrata, bresaola en abrikozen

Van The Buffel Company in ons dorp mocht ik o.a. burrata ontvangen. Ik had zin om deze burrata te verwerken in een lekkere salade. Het is een Italiaanse salade met burrata, bresaola en abrikozen geworden. Lekker als lunch of als bijgerecht bij een gegrild vlees, kip of vis.   Salades   Ik ben gek op […]

Gerookte makreel paté

Gerookte makreel paté

Ik mocht een heerlijke gestoomde, warm gerookte makreel ontvangen van het Nederlands Visbureau. Natuurlijk is deze makreel heerlijk op een boterham of in een salade, maar ik wilde er iets lekkers van maken. Het is deze verrukkelijke gerookte makreel paté geworden. Serveer het als voorgerechtje met sneetjes geroosterde briochebrood of als borrelhapje met een stokbroodje […]

Tarte tatin van witlof

Tarte tatin van witlof

De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook met groenten maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van witlof met blauwe kaas. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Witlof is nog nooit zo lekker geweest!   Tarte tatin   Een tarte tatin is […]

Eendenborst met vijgen en peterseliewortel

Eendenborst met vijgen en peterseliewortel

Ik heb een heel feestelijk gerecht voor jullie. Deze eendenborst met vijgen en peterseliewortel zal het goed doen tijdens een etentje thuis. De balsamico azijn erbij maakt het gerecht helemaal af. En het goede nieuws is dat je het meeste al vooraf kunt voorbereiden, zodat je op de avond zelf niet de hele tijd in […]

Quiche met knolselderij en cheddar

Quiche met knolselderij en cheddar

Knolselderij, wat moet je ermee. Dat zullen de meesten van jullie misschien denken als je hem krijgt. Waarschijnlijk gebruik je deze knol alleen in de erwtensoep, maar je kunt er nog zoveel meer mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze quiche met knolselderij en cheddar. Klinkt goed toch?   Knolselderij   De knolselderij is familie […]

Lamsschenkels gestoofd in balsamico

Lamsschenkels gestoofd in balsamico

Het is koud buiten, tijd voor een lekkere stoofpot. Stoven vind ik een fijne manier van koken, je doet alles in een pan en laat het lekker pruttelen. Comfortfood ten top, dat kunnen we wel gebruiken op koude dagen. Deze lamsschenkels gestoofd in balsamico is dan ook een zalig gerecht om te maken in de […]

Runderstoofpot met dumplings

Runderstoofpot met dumplings

Het is koud buiten, echt weer voor stoofgerechten. Of het nu van rund-, varkens-, kippenvlees of groente gemaakt is, wij zijn er gek op. En het gaat dan ook zo lekker ruiken in de keuken, als er zo’n grote pan staat te pruttelen op het fornuis. Ik heb voor jullie een heel bijzondere stoof, namelijk […]

Gestoofde varkenswangetjes met venkel

Gestoofde varkenswangetjes met venkel

Wellicht een gewaagd recept voor jullie, maar deze gestoofde varkenswangetjes met venkel zijn beslist het proberen waard. Varkenskoontjes worden de wangen ook wel genoemd. Het is zeer smaakvol stoofvlees, vooral op deze manier bereid.   Varkenswangen   De koontjes oftewel wangetjes zijn de kaken (kaakspieren) van varkens. Ik bestel dit online, omdat de slager in […]

Hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen

Hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen

Denk je aan herfst dan denk je aan paddenstoelen. Deze heerlijke hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen lijkt een beetje op een quiche, maar is dat toch niet helemaal. Ik heb de bodem gevuld met een soort quichevulling en daarop later de gebakken uien en paddenstoelen gedaan. Een te lekkere vegetarische taart wat op […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden