Quiche met knolselderij en cheddar

Quiche met knolselderij en cheddar

Knolselderij, wat moet je ermee. Dat zullen de meesten van jullie misschien denken als je hem krijgt. Waarschijnlijk gebruik je deze knol alleen in de erwtensoep, maar je kunt er nog zoveel meer mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze quiche met knolselderij en cheddar. Klinkt goed toch?   Knolselderij   De knolselderij is familie […]

Lamsschenkels gestoofd in balsamico

Lamsschenkels gestoofd in balsamico

Het is koud buiten, tijd voor een lekkere stoofpot. Stoven vind ik een fijne manier van koken, je doet alles in een pan en laat het lekker pruttelen. Comfortfood ten top, dat kunnen we wel gebruiken op koude dagen. Deze lamsschenkels gestoofd in balsamico is dan ook een zalig gerecht om te maken in de […]

Runderstoofpot met dumplings

Runderstoofpot met dumplings

Het is koud buiten, echt weer voor stoofgerechten. Of het nu van rund-, varkens-, kippenvlees of groente gemaakt is, wij zijn er gek op. En het gaat dan ook zo lekker ruiken in de keuken, als er zo’n grote pan staat te pruttelen op het fornuis. Ik heb voor jullie een heel bijzondere stoof, namelijk […]

Gestoofde varkenswangetjes met venkel

Gestoofde varkenswangetjes met venkel

Wellicht een gewaagd recept voor jullie, maar deze gestoofde varkenswangetjes met venkel zijn beslist het proberen waard. Varkenskoontjes worden de wangen ook wel genoemd. Het is zeer smaakvol stoofvlees, vooral op deze manier bereid.   Varkenswangen   De koontjes oftewel wangetjes zijn de kaken (kaakspieren) van varkens. Ik bestel dit online, omdat de slager in […]

Hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen

Hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen

Denk je aan herfst dan denk je aan paddenstoelen. Deze heerlijke hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen lijkt een beetje tussen op een quiche, maar is dat toch niet helemaal. Ik heb de bodem gevuld met een soort quichevulling en daarop later de gebakken uien en paddenstoelen gedaan. Een te lekkere vegetarische taart wat […]

Salade met biet, forel en paddenstoeltjes

Salade met biet, forel en paddenstoeltjes

Ja geloof het of niet, maar deze prachtige salade is ontstaan door de koelkast open te trekken en te kijken wat daar nog in ligt. ’s Middags eet ik soms een boterham, maar vaak een salade of een soep gemaakt van groenten. Die soep maak ik trouwens ook vaak van restjes groenten die ik nog […]

Pastasalade met rode bietjes en blauwe kaas

Pastasalade met rode bietjes en blauwe kaas

Deze pastasalade met rode bietjes en blauwe kaas is een heerlijke salade om zo te eten als lunch of avondeten, maar natuurlijk ook heerlijk bij de barbecue. Ik heb gepofte bietjes hiervoor gebruikt, die zou je ook kunnen roosteren op de barbecue voor een nog intensere smaak. En het aardse maar toch iets zoete smaak […]

Galette met pompoen en paddenstoelen

Galette met pompoen en paddenstoelen

Deze Galette met pompoen en paddenstoelen is een heerlijke vegetarische hartige taart. Serveer het voor een speciaal etentje thuis. Maak er een lekkere vegetarische jus bij en een groene salade en je hebt een compleet vegetarisch menu.   Galette   Een galette is een Franse open platte taart welke hartig of zoet kan zijn. De […]

Vegetarische jus

Vegetarische jus

Als je vegetariër bent, dan kan je een lekkere jus nog wel eens missen. Vooral op een stamppotje ofzo. Maar ik heb een gemakkelijk te maken recept voor een heerlijke jus. Dit is een basisrecept om vegetarische jus te maken, je kunt het aanpassen naar eigen smaak.   Jus   Een vegetarische jus kan ontzettend […]

Italiaans stoofvlees van rund

Italiaans stoofvlees van rund

Ik heb al diverse stoofvleesgerechten op de site staan, maar nog geen Italiaans stoofvlees van rund. Een heerlijk stoofgerecht, wat lekker lang pruttelt op het vuur waardoor de smaken er goed in trekken kunnen. Een geweldig gerecht wat op een feestelijk etentje thuis niet zal misstaan op jouw tafel.   Stoofvlees   Dit is vlees […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden