Van The Buffel Company in ons dorp mocht ik o.a. burrata ontvangen. Ik had zin om deze burrata te verwerken in een lekkere salade. Het is een Italiaanse salade met burrata, bresaola en abrikozen geworden. Lekker als lunch of als bijgerecht bij een gegrild vlees, kip of vis.

 

Salades

 

Ik ben gek op salades en daarom kan je veel saladerecepten op de site vinden. Zoek ze maar eens op onder: Recept zoeken, dan naar: Categorie en hier selecteer je dan salades.
Het zijn zelfs meer dan 280 recepten! Nou als je daar geen salade die jij lekker vindt kunt vinden, dan weet ik het niet meer.

 

Burrata

 

De Italiaanse burrata kaas is een romige variant van de mozzarella. Het is een bol witte kaas wat – net zoals de echte mozzarella – gemaakt wordt van buffelmelk. Het verschil is dat in de burrata nog extra room verwerkt is. Niet goed voor de lijn, maar wel heerlijk.
De kaas vind je sowieso bij een goede kaasboer en sommige supermarkten verkopen de buffel burrata ook. Mocht je de kaas niet kunnen vinden, vervang het dan door mozzarella.

 

Bresaola

 

Misschien heb je het wel eens in Italië of in een Italiaans restaurant gegeten. Toen ik het de eerste keer proefde in Italië was ik meteen verkocht. Een gezouten vlees wat maandenlang gedroogd wordt en daardoor enorm rijk van smaak is. Het super malse vlees wordt gemaakt van mager rundvlees zoals ossenhaas. En door de toegevoegde specerijen krijgt het gedroogde vlees een heerlijke smaak.
Er bestaat ook een gerookte bresaola, affumicata heet dit.
Bresaola kan je eten als borrelhap of voorgerecht met wat lekker brood en olijfolie erbij. Beleg een pizza ermee of verwerk het in een salade zoals ik gedaan heb.

 

Abrikozen

 

De abrikozen zijn alweer in het seizoen en ik heb een grote zak gekocht bij onze groenteboer. Deze vrucht is heerlijk in een salade en het zoete gaat goed samen met het hartige van de bresaola en het romige van de burrata. Ik heb ze doormidden gesneden en even in een pan met een eetlepel olijfolie en honing gebakken. Hoeft niet, maar het geeft de abrikozen net even wat meer smaak.

 

 

Recept Salade met burrata, bresaola en abrikozen: