Polenta met kalettes, spekjes en tomaatjes

Polenta met kalettes, spekjes en tomaatjes

Ken jij ze al … de kalettes of ook wel flower sprouts genoemd? Het is een winterse groente en is een soort kruising tussen spruitjes en boerenkool. Smaakt ook een beetje naar deze groenten. Het zijn hele kleine kooltjes die super lekker en gezond zijn. Je kunt ze op heel veel manieren klaarmaken bijvoorbeeld op […]

Italiaanse gemengde bonensalade

Italiaanse gemengde bonensalade

Insalata di fagioli misti heet deze Italiaanse gemengde bonensalade zo mooi op z’n Italiaans. Eigenlijk klinkt dat veel beter, maar als ik het recept zo noem weten de meesten niet wat het is. Ik zocht voor deze bonensalade Cannellini en Borlotti bonen, maar die kon ik niet vinden in onze supermarkt. Toen maar bij de […]

Gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip

Gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip

Ik heb heerlijke biologische pompoenen meegekregen van boer Dijkstra en daar ga ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Van een pompoen heb ik deze lauwwarme salade van gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip gemaakt. Je kunt dit warm, lauwwarm of koud serveren. Als je het warm wilt serveren moet je de zwarte boontjes even opwarmen […]

Gegrilde halloumi en nectarine salade

Gegrilde halloumi en nectarine salade

Deze gegrilde halloumi en nectarine salade lekkere combinatie van zoute halloumi kaas en zoete nectarines met een zuurtje in de dressing. Halloumi is een traditioneel Cypriotische kaas die ook populair is in het Midden Oosten en Griekenland. Het is gemaakt van een mix van geiten- en schapenmelk, en soms ook van koeienmelk. Het is een […]

Baby boerenkoolsalade met kipfilet

Baby boerenkoolsalade met kipfilet

In het kader van ons dieet heb ik deze lekkere boerenkoolsalade met kipfilet. De kipfilet heb ik gekookt en laten afkoelen. Ik heb baby boerenkool hiervoor gebruikt die vind je bij de salade koeling bij de supermarkt.   Aioli gemaakt van aquafaba   En ik heb er een hele bijzondere dressing bij gemaakt, namelijk een […]

Snijd de prei in dunne ringen en spoel dit schoon. Laat dan goed uitlekken. Snijd de Chinese kool doormidden en snijd de helften in hele dunne repen.

Pasta met Chinese kool, prei, spekjes en citroen

Deze pasta met Chinese kool, prei, spekjes en citroen is een lekkere combinatie geworden. Heerlijk voor in de winter, als er volop prei en koolsoorten uit ons kikkerlandje bij de groenteboer liggen. Italy meets Holland zo te zeggen. Ik heb fusilli (spirelli) pasta gebruikt voor dit gerecht, het is een pastasoort in de vorm van […]

Gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven

Gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven

Deze gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven is een feestelijk voorgerecht voor een bijzonder dinertje. Het rokerige van de tonijn gaat goed samen met het zure van de grapefruit en het zoute van de zwarte olijven. Hubbie is gek op tonijn, daarom heb ik hem verrast met deze salade. Hij was helemaal lyrisch, ondanks dat […]

Rode biet carpaccio

Rode biet carpaccio

Deze rode biet carpaccio is een heerlijke alternatieve carpaccio voor vegetariërs. Maar ook als je geen vegetariër bent, is het een heerlijk gerecht. Eet het als voorgerecht of lekker als een lunch met een stuk brood erbij. Ik had op onze tweede trip naar de Buffalo Farm Twente weer heerlijke kaasjes meegekregen, waaronder een kefir […]

Gevulde aubergines uit het Midden-Oosten

Gevulde aubergines uit het Midden-Oosten

Omdat ik – door de auberginetelers van Nederland – werd uitgedaagd om een paar aubergine recepten te verzinnen en wij gek zijn op de keuken uit het Midden-Oosten, was het aanleiding voor mij om deze gevulde aubergines uit het Midden-Oosten te maken. Mahshi batinjaan heet het originele gerecht en komt uit de Libanese en Palestijnse […]

Rode bietenlasagne met gerookte mozzarella

Rode bietenlasagne met gerookte mozzarella

Op onze trip naar Ootmarsum hebben we de Buffelo Farm Twente bezocht. Hier mochten we de buffels aanschouwen en hoe de lekkere kazen daar door echte Italiaanse ambachtelijke kaasmakers bereid worden. Van de eigenaresse kregen we heerlijke kaasjes mee. Uiteraard ga ik daar wat lekkers mee bereiden. In het ‘kaaspakket’ zat een o.a. gerookte mozzarella. […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden