In de herfst Foodybox zat o.a. Leksands Knäckebröd. Nu ben ik gek op knäckebröd, dus dat kwam goed uit. Ik heb voor de lunch een heerlijk knäckebröd met carpaccio en truffelmayonaise gemaakt en dat was smullen. Lekker veel carpaccio op het knäckebröd en op smaak gebracht met truffelmayonaise, kappertjes, zongedroogde tomaatjes, bieslook en Parmezaanse kaas. Lunch is nog nooit zo lekker geweest!

 

Lunch

 

Soms neem ik de tijd om een lekkere lunch voor mijzelf te maken. Dit kan een salade, soep, broodje of een lekkere cracker zoals deze zijn. Warme soepjes zijn ’s winters natuurlijk erg lekker en zomers ben ik dol op salades. En een lunch met knäckebröd is altijd lekker. Vooral als ze dubbeldik belegd zijn, zoals deze met carpaccio.
Deze knäckebröd met Italiaanse mortadella, sla, mini paprika en radijsjes is ook erg lekker.

Knäckebröd met carpaccio en truffelmayonaise

Deze luxe knäckebröd met burrata, salieblaadjes in truffelolie gebakken en citroensap is wel een hele bijzondere.

Knäckebröd met carpaccio en truffelmayonaise

En ik heb nog meer lekkere recepten met die driehoekige knäckebröd, namelijk deze met Rivierkreeftjes, Wortelhummus en avocado, Mozzarella en rosbief, Scrambled eggs, Gerookte zalm, roomkaas en dille, Aziatische vis, Gekookt ei en kaviaar, Serrano ham, een crème gemaakt van Stilton kaas en dunne plakjes appel, Geitenkaas, pesto en tomatensalsa of Haring met appel. Probeer ze allemaal!

 

Knäckebröd

 

Het Zweedse Leksands Knäckebröd is traditioneel knäckebröd, gemaakt van de beste ingrediënten. Geen ‘luchtgebakken’ cracker, maar een knapperige cracker zoals knäckebröd hoort te smaken! De buitenste laag van de roggekorrel, de schil, zit vol met gezonde vezels en het knäckebröd bevat daardoor 21% aan vezels, vitaminen en mineralen.

 

Het knäckebröd wordt gemaakt van lokale producten. Zo halen ze bijvoorbeeld de rogge bij boeren in de omgeving van de fabriek. Op dit moment staat al de zesde generatie van de familie aan het roer bij Leksands. Ze houden de traditie van het lekkere knäckebröd in stand door nauwkeurig het oude familierecept te volgen en niet af te wijken van de originele vorm; een grote ronde cracker om te breken of deze bijzonder vorm van een driehoek.

 

 

Recept Knäckebröd met carpaccio en truffelmayonaise: