Rode biet Gravad lax

Rode biet Gravad lax

Ik had een hele zalmzijde in de aanbieding gescoord en wilde daar iets speciaals mee doen. Nu heb ik al wel een paar rode gravad lax recepten op de site staan, maar ik wilde jullie het recept van deze hele zalmzijde niet onthouden. De rode biet gravad lax heeft een prachtige rode kleur en zal […]

Klassieke Gravad Lax

Klassieke Gravad Lax

Deze klassieke Gravad Lax kan jij heel makkelijk zelf thuis maken. Een perfect gerecht om te serveren tijdens een feestelijk dinertje thuis. Maak er ook die lekkere mosterd dillesaus bij en serveer het met een partje citroen en lekker geroosterd brood. Een feest op tafel!   Gravad Lax   Je hebt het waarschijnlijk wel eens […]

Zweedse smeuïge chocoladetaart kladdkaka

Zweedse smeuïge chocoladetaart kladdkaka

Ik zag op het TV-programma Masterchef Australië iemand die een chocoladetaart bakte. Hij noemde dit kladdkaka. Nou mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik heb dit recept meteen opgezocht. Ik vond heel veel verschillende recepten hiervoor en dit is mijn Zweedse smeuïge chocoladetaart kladdkaka recept geworden. Je krijgt dit recept wel met een waarschuwing vooraf……het is […]

Gravad lax tartaar met rode bietjes

Gravad lax tartaar met rode bietjes

Deze Gravad lax tartaar met rode bietjes is een lekker en makkelijk gerechtje voor een feestelijk etentje. Serveer het als voorgerecht of als een lichte lunch met toast erbij. Zalm met bietjes is een geweldige combinatie en is en blijft een klassieker.   Gravad Lax   Gravad lax oftewel gravlax is een Scandinavisch gerecht gemaakt […]

Gegrilde gravad lax met asperges en zeekraal

Gegrilde gravad lax met asperges en zeekraal

Het is weer aspergetijd en omdat het aspergeseizoen niet lang duurt moeten we er nu van genieten. De eerste verse asperges zijn rond half april verkrijgbaar en het seizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni. Asperges en zalm zijn een match made in heaven. Vandaag eten we gegrilde gravad lax met asperges een zeekraal, een ideale […]

Cracker met gerookte zalm, roomkaas en dille

Cracker met gerookte zalm, roomkaas en dille

Omdat ik na mijn gastric sleeve brood heel slecht verdraag, ben ik helemaal overgegaan op de crackers. Nu vond ik eindelijk die driehoekige knäckebröd in onze supermarkt en ga daar helemaal op los. Vind het leuk om elke dag een cracker met een ander beleg/topping te eten. Vandaag is het een cracker met gerookte zalm, […]

Cracker met gekookt ei en kaviaar

Cracker met gekookt ei en kaviaar

Ik zag ze al zo vaak voorbij komen bij andere foodbloggers, maar nu heb ik ze toch eindelijk gevonden. Die leuke driehoekige knäckebrödjes. Ik ga ze allemaal verschillend beleggen en vanmiddag eet ik een cracker met gekookt ei en kaviaar. Het is natuurlijk niet de echte dure kaviaar, maar toch wel lekker op een eitje. […]

Cracker met haring en komkommer

Cracker met haring en komkommer

Eindelijk lagen ze in de supermarkt bij ons in het dorp, de driehoekige knäckebröd van Leksands. En ik ga nu heerlijke belegde crackers maken met deze driehoekjes. De eerste is een cracker met haring en komkommer geworden. Natuurlijk kan je voor dit recept ook een ander soort cracker of knäckebröd gebruiken. Je kunt ook mierikswortel […]

Gravad Lax met rode biet

Gravad Lax met rode biet

Dit recept komt uit het kookboek is ¡kook!. Het is niet alleen een kookboek maar ook een boek vol gezonde tips met daarbij natuurlijke heerlijke en gezonde recepten. Ik heb de Gravad Lax met rode biet mijn eigen twist gegeven en ik moet zeggen dat het een zalig gerechtje geworden is. Ik heb behalve rode […]

Pompoen hasselback

Pompoen hasselback

Deze pompoen hasselback is weer eens een hele andere manier om pompoen te bereiden. Je hebt hiervoor een flessenpompoen nodig. Het is een spectaculair bijgerecht tijdens een dinertje. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat. Misschien ken je de Hasselback aardappel wel, het is een aardappelrecept waarbij de aardappel in een waaiervorm […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden