Zwarte risotto met zeebaarsfilet

Zwarte risotto met zeebaarsfilet

Dit is mijn revanche op een oud recept. Ik wilde toen zwarte risotto maken, maar had te weinig inktvisinkt gekocht. Dit omdat mijn visboer mij verzekerde dat twee zakjes genoeg zou zijn om de risotto zwart te krijgen. Die twee kleine zakjes kostte ook nog eens € 4,95! En het resultaat was een grijze risotto. […]

Orzotto met asperges en dillepesto

Orzotto met asperges en dillepesto

Ik wilde een risotto met voorjaarsgroenten maken. Dacht dat ik nog genoeg risotto rijst in huis had, maar het was maar een heel klein beetje. Wel had ik nog genoeg orzo in huis. Daarom is het een orzotto met asperges en dillepesto geworden. En eigenlijk vind ik orzo pasta ook nog eens lekkerder dan risotto […]

Pasta met asperges, garnalen en citroenroomsaus

Pasta met asperges, garnalen en citroenroomsaus

De zomertijd is begonnen, de temperaturen stijgen en de aspergekopjes komen uit de grond. Ik mocht een heerlijke aspergebox van Het Nederlands Asperge Centrum ontvangen en heb daar deze zalige Pasta met asperges, garnalen en citroenroomsaus van gemaakt. Als jij ook zo gek op asperges bent, probeer dit gerecht dan eens! En haal ze snel […]

Caprese frittata

Caprese frittata

Ik had nog een lekkere buffel mozzarella in de koelkast staan die nodig op moest. Ja altijd lekker in een Caprese salade natuurlijk, maar het was een koude dag en ik had zin in iets warms voor de lunch. Tomaatjes heb ik altijd wel in de vensterbank liggen en ik had nog een potje met […]

Pompoen met speltkorrels en kaassaus

Pompoen met speltkorrels en kaassaus

Het is februari en er zijn nog volop pompoenen te koop. Wij zijn er gek op dus we zijn nog lang niet uitgekeken op de pompoen. Er zat een hele grote biologische Sweet mama pompoen uit onze eigen polder in de Flevourbox van februari. Hier wilde ik iets speciaal mee doen. Ik had nog gekookte […]

Knolselderij frieten

Knolselderij frieten

Ik mocht een knolselderij uit onze polder ontvangen en daar wilde ik iets speciaals van maken. Het zijn deze heerlijke knolselderij frieten uit de oven geworden, een lekkere en verantwoorde snack.   Knolselderij   De knolselderij zal nooit de prijs van mooiste groente winnen, maar man oh man wat is het een smaakbommetje. Zijn knoestige […]

Aardappelgratin Cacio e Pepe

Aardappelgratin Cacio e Pepe

Lekkere romige en peperige gratin van aardappelen, wie lust dat nou niet. Deze aardappelgratin Cacio e Pepe is natuurlijk een knipoog naar de bekende Italiaanse klassieker pasta Cacio e Pepe. Deze pasta wordt gemaakt met zwarte peper en geraspte Pecorino kaas, meer niet. Maar wat een heerlijk pastagerecht is dat!   Gratin   De Franse […]

Runderstoofpot met dumplings

Runderstoofpot met dumplings

Het is koud buiten, echt weer voor stoofgerechten. Of het nu van rund-, varkens-, kippenvlees of groente gemaakt is, wij zijn er gek op. En het gaat dan ook zo lekker ruiken in de keuken, als er zo’n grote pan staat te pruttelen op het fornuis. Ik heb voor jullie een heel bijzondere stoof, namelijk […]

Pasta met paddenstoelen en burrata

Pasta met paddenstoelen en burrata

Deze pasta met paddenstoelen, burrata en truffel is een hele luxe twist op de Mac and Cheese. Maak deze pasta met paddenstoelen en burrata als je een etentje thuis geeft en iedereen zal ervan smullen. Een heerlijke vegetarische pastaschotel uit de oven, die je kunt aftoppen met echte truffel als je dit wilt.   Pasta* […]

Pasta met Parmaham en paprika

Pasta met Parmaham en paprika

Deze pasta met Parmaham en paprika is een heerlijk recept van Mary Berry. Deze Engelse dame op leeftijd is een zeer bekende kookboek schrijfster en TV kok. Ze heeft al meer dan 75 kookboeken geschreven en haar televisieprogramma’s doen het nog steeds goed. Je kent haar misschien wel als jurylid van The Great British Bake […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden